středa 14. listopadu 2007

Kapitola č. 47: Brumbálova armáda

Překlad a slohová stylizace - IgMen

Harry zůstal se synem celou noc a ráno ho vystřídala Ginny. Díky pomoci Rona a Hermiony a také ředitelky školy se dnes měla konat první schůze BA a Fénixova řádu. Snape ho informoval o to, že získal škole nějaký čas, aby mohli podniknout potřebné kroky na obranu a připravit plán. Jeho přátelé přišli hned ráno, aby si od něho vyslechli všechny novinky. Děti byly u paní Weasleyové, které slíbili, že jí budou o všem informovat později. Nadále byla totiž členkou řádu.

Kolem jedenácté se všichni sešli ve sborovně. Byla neděle, takže vyučování nebylo a byli tu všichni učitelé. Dál pár starších členů Řádu, někteří bystrozoři a nesměli chybět Harryho spolužáci, téměř všichni z BA. Všichni, kteří přežili. Harry se s nimi jen zběžně přivítal a slíbil, že si popovídají později. S některými z nich se už opravdu dlouho neviděl. Ginny přišla těsně před začátkem schůze.

Postavil se vedle Kingsleyho Pastorka a ředitelky, kteří v krátkosti přivítali přítomné a ještě jednou všechny obeznámili s tím, že tyto dvě společenství se spojí a Harry bude jejich vůdce. Harry pocítil nervozitu jako vždy, když měl vystoupit před lidmi. Ale viděl podporu v očích mnohých a tak se trochu uvolnil.

„Jsem rád, že vás všechny znovu vidím, přestože bych byl raději, kdyby to bylo za jiných okolností. Jak jistě všichni víte, ocitli jsme se v opravdu nepříjemné a nebezpečné situaci. Před dvaceti lety se nám podařilo porazit Voldemorta a teď stojíme před novým nepřítelem. Naneštěstí používá zbraně, se kterými se opravdu těžko bojuje. Mám teď jen jeden plán,“ řekl a odmlčel se. Všechny oči se upřely na něj. „Hlavním úkolem bude ochránit studenty školy a sledovat z dálky Zmijozelovy aktivity,“ dokončil.

„Nebudeme proti nim tedy bojovat?“ zeptal se jeden z bystrozorů.

„Dokud to nebude nutné, prosím všechny z vás, aby jste se vyhnuli jakémukoli střetu s některým Salazarovým přívržencem. Většinou jde totiž o Mrtvé duše, jak se sami nazývají, a ti nepoužívají kouzla jako my. Bojují mentálně a dokáží zabít jedinou myšlenkou. Naše kouzla jsou proti nim bezmocné,“ vysvětloval Harry důvod, proč nechce bojovat přímo.

Není totiž možné naučit každého člena BA bojovat mentálně. Harry sám s tím má problém a kdo by je vůbec učil? Snape nepřichází v úvahu. Už tak se vystavuje odhalení kvůli lekcím s Harrym a teď chce učit ještě i Albuse.

„Jak je tedy porazíme? Jak budeme bojovat?“ zeptal se Neville.

„Bohužel, jednou boj přijít musí. Salazar Zmijozel je člověk, živá lidská bytost, a několik dalších s ním. S těmi bojovat budeme a po jejich porážce se nám určitě podaří opět dostat pod kontrolu mozkomory. Ale Mrtvé duše zastaví jedině zničení oblouku. Než však k tomuto boji dojde, doufám, že se nám podaří vymyslet způsob, jak se bránit,“ odpověděl Harry na otázku a většina souhlasně přikyvovala.

„Dobře teda. Potřebuji čtyři hlídky po třech, které budou sledovat Grimmaldovo náměstí 12, kde je v tomto momentě hlavní sídlo Salazara Zmijozela. Hlídky se budou po šesti hodinách střídat a budou používat mnoholičný lektvar, přičemž vždy použijí jinou podobu. Nikdo se nesmí přiblížit k domu. Budete ho sledovat z bezpečné vzdálenosti a chovat se jako mudlové!“ přikazoval Harry a čekal, dokud se nepřihlásilo dvanáct dobrovolníků. Šlo hlavně o bystrozory z jeho oddělení a Harry nic nenamítal. Vysvětlil jim ještě jednou podrobně, co od nich očekává a ujistil se, že mají dostatečné zásoby maskovacího lektvaru.

Pak požádal učitele, aby zavedli nová pravidla pro následující dny a týdny. Tedy doprovody studentů z hodiny na hodinu, zákaz vycházení z hradu po setmění a podobné opatření, které se zaváděly ještě za dob Brumbála, když byli studenti v ohrožení. Učitelé věděli co dělat a souhlasili také s tím, že pomůžou bystrozorům při nočních hlídkách.

Nakonec Harry zkontroloval seznam bystrozorů přidělených škole a porozhlédl se po zborovně, aby zjistil, kolik lidí může ještě zapojit. Oslovil své spolužáky, Seamuse a Deana. Oba souhlasili, že zůstanou v Bradavicích a rozhodla se k nim připojit i Cho Changová. Harry jim věnoval vděčný úsměv a poprosil Hermionu, aby je obeznámila se způsobem komunikace.

Hermiona se hrdě postavila na jeho místo a vysvětlila jak fungují nepravé galeony, které BA na škole používala. Byly však vylepšené o možnost tvorby krátkých záznamů, jako nahrávek různých důležitých rozhovorů nebo dokonce videozáznamů. Někteří starší kouzelníci nechápali dost dobře o co jde, ale trpělivá Hermiona jim vysvětlila, na jakém principu to funguje. Nakonec ještě ukázala, jak můžou posílat krátké zprávy přímo Harrymu nebo komukoli z BA a rozdala všem komunikační zařízení.

Když už nikdo neměl otázky a vše se zdálo být jasné, rozešli se s tím, že další schůzi oznámí Harry pomocí vlastního galeonu. Harry zkontroloval hrad a než odešel, zašel se rozloučit s Ginny a chlapci. James byl s matkou, jak správně předpokládal a Al stále spal. Večer. Tak to řekl Snape, vzpomněl si Harry. Zařídí co musí a vrátí se sem, aby tu byl, až se chlapec probere.

Věděl od Snapea, že se večer koná schůze Salazarových spojenců a nejraději by jí sledoval sám, ale syn měl přednost. Může se přece spolehnout na své spolupracovníky a přátele. A navíc, spoléhal na Snapea, který se měl schůze osobně zúčastnit a určitě bude mít pro Harryho cenné informace. S tím pomyšlením opouštěl bezpečné hradby a když se dostal k hranicím pozemků, přemístil se.

2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Skvělé! Překladejte PROSÍÍÍÍÍÍÍÍM dál.

Anonymní řekl(a)...

Je to fakt hezky napsaný, jen sborovna se píše se s, ale jinak je to fakt úžasný, velká poklona ;-)