neděle 22. července 2007

27. kapitola - Definitivní úkryt

Kapitola je již kompletní :)

Neexistoval způsob, jak draka řídit – byl slepý, netušil, kam letí a Harry věděl, že kdyby prudce změnil směr nebo se ve vzduchu otočil, bylo by nemožné se na jeho velkém hřbetě udržet. Jak stoupali výš a výš nad Londýn, který se pod nimi rozpínal jako šedozelená mapa, v Harrym převládl pocit vděčnosti za povedený útěk, který se před tím zdál nemožný. Přikrčený na krku příšery se pevně přitiskl k jejím kovovým šupinám a studený vánek tišil bolest jeho spálené a puchýři oteklé kůže. Drakova křídla se ve větru otáčela jako lopatky větrného mlýnu. Za Harrym klel ať už strachy či štěstím – Harry to nedokázal rozpoznat – Ron a zdálo se, že Hermiona vzlyká.

Zhruba po pěti minutách se Harry přestal bát, že je drak shodí a zdálo se mu, že se nestará o nic jiného, než se dostat co nejdál od svého podzemního vězení. Otázka kde a kdy z něho sesednou nad nimi však dál zůstávala strašidelně viset. Harry netušil nic o tom, jak dlouho může drak bez odpočinku letět, natožpak takto zvláštně postižený, slepý, který jen stěží najde dobré místo na přistání. Bez přestání se rozhlížel kolem a připadalo mu, jakoby seděl na jehlách.

Jak dlouho bude trvat, než se Voldemort dozví, že se vloupali do trezoru Lestrangových? Jak rychle skřeti od Gryngotů uvědomí Bellatrix? Jak rychle zjistí, co vlastně bylo ukradeno? A až poznají, že chybí zlatý pohár, Voldemort se konečně dozví, že pátrají po viteálech.

Zdálo se, že si drak vyžaduje studenější a čerstvější vzduch. Rovnoměrně stoupal, dokud neletěli skrz chomáče studených mraků a Harry už nerozeznal malé barevné tečky, což byla auta vjíždějící a vyjíždějící z hlavního města. Letěli dál a dál, nad venkovem rozděleným na zelené a hnědé pruhy země, přes silnice a řeky vinoucí se krajinou jako matné a lesklé stuhy.

„Co myslíš, že hledá?“ zakřičel Ron, když letěli dál a dál na sever.

„Nemám ponětí,“ zahřměl zpátky Harry.

Ruce měl zkřehlé zimou, ale nedovolil jim, aby povolili svoje sevření. Chvíli uvažoval, co udělají, pokud pod sebou uvidí pobřeží, pokud drak poletí na otevřené moře. Byla mu zima a byl celý ztuhlý, nemluvě o tom, že měl hroznou žízeň a hlad. Kdy naposledy, přemýšlel Harry, jedla samotná příšera? Určitě se potřebuje něčeho najíst. A co když u toho zjistí, že mu na hřbetě sedí tři velmi dobře poživatelní lidé?

Slunce už se posouvalo níže nad obzor a obloha se barvila do indigové modři, ale drak stále letěl, přes města a vesnice, které nechával za sebou a po zemi pod ním klouzal jako velký temný mrak jeho obrovský stín. Harryho bolela každičká část těla, jak se snažil udržet se na drakově hřbetu.

„Je to moje představivost,“ křičel Ron po dlouhé době ticha, „nebo ztrácíme výšku?“

Harry se podíval dolů a uviděl tmavě zelené kopce a jezera, která se měděně leskla v západu slunce. Krajina se zdála bližší a když shlížel z drakova hřbetu, bylo vidět více detailů. Přemýšlel, jestli je to způsobeno jen odlesky odraženého slunce na vodní hladině.

Drak ve velkých kruzích slétával níž a níž k jednomu z menších jezer.

„Až bude dost nízko, řeknu a skočíme!“ volal Harry na ostatní. „Přímo do vody, dřív, než zjistí, že jsme tady!“
Souhlasili, Hermiona trochu slabě a Harry uviděl v odraze od hladiny drakovo obrovské žluté břicho.

„TEĎ!“

Sklouznul přes drakův bok a padal nohama napřed na hladinu jezera. Pád byl delší než čekal. Dopadl tvrdě na hladinu a jako kámen se potopil do ledové, zelené, rákosem zarostlé vody. Vykopl proti dnu a vynořil se, aby uviděl ohromné vlny, které se v kruzích šířily od míst, kde dopadli Ron a Hermiona. Zdálo se, že si drak ničeho nevšiml, byl už padesát stop od nich, plachtil těsně nad vodou a do své strašlivé tlamy nasával jezerní vodu. Ve chvíli, kdy se z hlubin jezera prskajíc a lapajíc po dechu vynořili Ron s Hermionou, drak prudce zamával křídly, poodletěl a přistál na vzdáleném břehu.

Harry, Ron a Hermiona plavali k druhému břehu. Jezero nebylo hluboké. Brzy to bylo spíše otázkou prodrat si cestu blátem a rákosem, než plavat až se konečně vybrodili, mokří, funící a vyčerpaní na kluzkou trávu.

Hermiona se zhroutila na zem, kašlala a chvěla se. Ač by si nejradši hned lehnul a usnul, vytáhl Harry svou hůlku a začal chodit v kruhu a místo Hermiony odříkávat obvyklá ochranná kouzla.

Když skončil, přidal se k ostatním. Bylo to poprvé od chvíle, kdy se dostali ven z trezoru, co se na ně mohl pořádně podívat. Oba měli ošklivé červené popáleniny všude po obličeji a na rukou a jejich oblečení bylo místy zničené. Trhali sebou, jak si kapali výluh z dobromysly na svá četná zranění. Hermiona podala Harrymu láhev s výluhem a vytáhla tři láhve dýňové šťávy, které si vzala v Mušlovém domku a čisté, suché šaty pro všechny. Převlékli se a hodili do sebe dýňovou šťávu.

„No, dobrý je,“ řekl konečně Ron, který seděl a pozoroval obnovující se kůži na svých rukou, „že máme ten viteál. Špatný je...“

„že nemáme meč,“ procedil Harry přes zuby a kapal si dobromysl přes vypálenou díru v kalhotách do spáleniny pod ní.

„Nemáme meč,“ opakoval Ron. „Ten malej zrádnej prašivec...“

Harry vytáhl viteál z kapsy své mokré bundy, kterou si právě sundal a rozložil jí před sebe na trávu. Pohár se leskl se na slunci a lehce je oslňoval.

„Tentokrát ho nemůžeme nosit. Zdá se, že by bylo dost těžký zavěsit ho na krk,“ řekl Ron a utíral si pusu hřbetem ruky, když dopil poslední zbytek své šťávy.

Hermiona se dívala na vzdálený břeh, kde drak stále pil vodu z jezera.

„Co se sním stane, co myslíš?“ zeptala se. „Bude v pořádku?“

„To znělo, jako by to řek Hagrid,“ řekl Ron. „Je to drak, Hermiono, umí se o sebe postarat. Měli bychom se bát spíš o sebe.“

„Jak to myslíš?“

„No, nevím, jak bych ti to řek,“ řekl Ron, „ale myslím, že nejspíš zpozorovali, jak jsme se vloupali ke Gringottovým.“
Všichni se začali smát a když už jednou začali, bylo obtížné přestat. Harryho bolel hrudník, točila se mu hlava hlady, ale lehnul si na záda do trávy pod červánkovou oblohu a smál se, až ho začalo pálit v krku.

„Co budeme dělat?“ řekla nakonec Hermiona a snažila se být zase vážná. „Dozví se to, ne? Ty-víš-kdo teď zjistí, že víme o viteálech!“

„Možná budou příliš vystrašení, než aby mu to řekli!“ řekl Ron s nadějí v hlase. „Možná mu to zatají...“

Obloha, pach jezerní vody, zvuk Ronova hlasu, všechno bylo najednou pryč. Bolest projela Harryho hlavou jako ostří meče. Stál v matně osvícené místnosti, před ním stál půlkruh čarodějů a na podlaze před ním klečela malá, třesoucí se postava.

„Co jsi to řekl?“ Jeho hlas byl vysoký a chladný, ale uvnitř něho bublaly vztek a zuřivost. Jediná věc, ze které měl hrůzu. Ale to nemůže být pravda, nevěděl, jak by se to mohlo stát...

Skřet se chvěl, neschopný podívat se do červených očí nad ním.

„Řekni to znovu!“ šeptal Voldemort. „Řekni to znovu!“

„M-můj pane,“ koktal skřet a jeho oči byly plné hrůzy, „m-můj pane...s-snažili jsme se je za-zastavit...Po-podvodníci, můj pane...vloupali – vloupali se do – do trezoru Lestrangeových...“

„Podvodníci? Jací podvodníci? Myslel jsem, že Gringottovi mají způsoby, jak odhalit podvodníky? Kdo to byl?“

„Byl to...byl to...ten chlapec P-Potter a dal-další dva komplici...“

„A co vzali?“ zvýšil hlas a ovládl ho obrovský vztek, „Řekni mi to! Co vzali?“

„Ma-malý zlatý pohár, m-můj pane...“

Zuřivý odmítavý výkřik mu připadal, jako by byl cizí. Byl zmatený, šílený, nemohla to být pravda, to bylo nemožné, nikdo o tom nevěděl. Jak bylo možné, že ten kluk objevil jeho tajemství?

„Starodávná hůlka prosvištěla vzduchem a místnost zalilo zelené světlo. Klečící skřet se svalil mrtvý na podlahu. Přihlížející kouzelníci před ním vystrašeně uskočili. Bellatrix a Lucius Malfoy odhodili ostatní stranou a snažili se dostat ke dveřím. Voldemortova hůlka znovu a znovu svištěla vzduchem a všichni, kteří se snažili utéct padali mrtví k zemi. Všechny zabije za to, že mu přinesli takové zprávy, za to, že slyšeli o zlatém poháru...

Byl sám, pouze smrt se vznášela kolem. Oddechoval a ony se mu zjevovali před očima, jeho poklady, jeho ochránci, jeho záruka nesmrtelnosti – deník byl zničen a pohár ukraden. Co když, co když ten chlapec věděl o ostatních? Věděl, co právě udělal, vystopoval jich víc? Byl na začátku toho všeho Brumbál? Brumbál, který ho neustále podezříval. Brumbál, mrtvý na jeho příkaz. Brumbál, jehož hůlka byla teď jeho. On se přeci vyhnul potupě, kterou byla smrt a ten chlapec, ten chlapec...

Ale pokud by chlapec zničil některý z viteálů, on, Lord Voldemort, by to určitě věděl, cítil by to? On, největší čaroděj ze všech, on, nejsilnější, vrah Brumbála a kolika dalších bezcenných, bezejmenných lidí. Jak by Lord Voldemort mohl nevědět, pokud by on sám, nejdůležitější a drahocenný, byl napaden, zmrzačen?

Pravda, necítil, když byl zničen deník, ale myslel, že to bylo proto, že neměl tělo, kterým by to cítil, byl méně než duch...Ne, určitě, zbytek byl v bezpečí...Ostatní viteály musí být nedotčené...

Ale musí to zjistit, musí si být jistý...prošel místností, odkopl skřetovo tělo a obrazy se mu vynořovaly a zase rozplývaly v jeho kypících myšlenkách – jezero, chýše, Bradavice,...

Špetka klidu teď malinko ochladila jeho vztek. Jak by mohl chlapec vědět, že ukryl prsten v Gauntově chatrči? Nikdo nikdy nevěděl, že je příbuzný s Gaunty, skryl všechny stopy, ty vraždy nikdy nebyly spojovány s ním. Prsten byl určitě v pořádku.

A jak by mohl chlapec nebo kdokoliv jiný vědět o jeskyni a proniknout přes její ochranu? Myšlenka, že by medailon mohl být ukraden byla absurdní...

Stejně jako škola. Jedině on sám mohl vědět, kam ve škole schoval viteál, protože jedině on sám znal největší tajemství toho místa.

A stále tu byl Nagini, který teď musí zůstat blízko něj, pod jeho ochranou. Už nikdy ho nepošle plnit své rozkazy...

Ale aby si byl jistý, neochvějně jistý, bude se muset vrátit ke každé své skrýši, musí zdvojnásobit ochranu kolem každého viteálu...Tuto věc, stejně jako úkol získat Starodávnou hůlku, bude muset podstoupit sám...

Který z nich musí navštívit první? Který je v největším nebezpečí? Bublal v něm starý strach. Brumbál znal jeho prostřední jméno...Brumbál by mohl vědět o spojení s Gaunty...Jejich opuštěný dům byl, možná, nejméně bezpečným místem. Tam půjde jako první...

Jezero, to je zcela nemožné...ač zde byla jistá možnost, že by Brumbál díky sirotčinci věděl něco o událostech z jeho minulosti.

A Bradavice...ale věděl, že viteál, který je tam je v bezpečí. Pro Pottera by bylo nemožné dostat se do Prasinek bez povšimnutí, na školu může zapomenout. Nicméně bude dobré upozornit Snapea, že by se chlapec mohl pokusit proniknout do hradu. Říkat Snapeovi, proč by se o to měl pokoušet, by bylo hloupé, samozřejmě. Byla obrovská chyba věřit Bellatrix a Malfoyovi. Neukázala jejich hloupost a nedbalost, jak neprozřetelné bylo jim důvěřovat?

Jako první tedy navštíví Gauntův dům a vezme Naginiho s sebou. Už se od hada nikdy neodloučí...vyšel z místnosti do haly a ven do tmavé zahrady kde stříkala fontána. Zavolal Naginiho hadím jazykem a ten se vyplazil ze křoví a připojil se k němu jako dlouhý stín...

Harry zprudka otevřel oči, když se vrátil zpátky do přítomnosti. Ležel na břehu jezera ve světle zapadajícího slunce a Ron s Hermionou se na něj dívali. Soudě podle jejich ustaraných pohledů a pokračujícímu pulsování jizvy, jeho náhlý výlet do Voldemortových myšlenek nezůstal bez povšimnutí. Posadil se, trochu se chvěl a byl malinko překvapený, že je zpocený. Pohár ležel bez povšimnutí před ním v trávě a tmavě modré jezero odráželo zlaté záblesky zapadajícího slunce.

„Ví to.“ Jeho vlastní hlas zněl podivně nízký ve srovnání s Voldemortovými vysoko položenými výkřiky. „Ví to a chce zkontrolovat všechny ostatní a ten poslední,“ a stál už na nohou, „je v Bradavicích. Věděl jsem to. Věděl jsem to.“

„Cože?“

Ron na něj zíral, zatímco Hermiona se posadila a vypadala ustaraně.

„Ale co jsi viděl? Jak to víš?“

„Viděl jsem ho, jak zjistil to o poháru, já...byl jsem v jeho hlavě a on je...“ Harry si vzpomněl na všechny ty vraždy... „je opravdu rozzlobený a vystrašený zároveň. Nemůže pochopit, jak o tom víme. Teď jde zkontrolovat ostatní – prsten jako první. Myslí si, že ten, který je v Bradavicích je nejvíc v bezpečí, protože je tam Snape a protože bude tak těžké, dostat se tam nepozorovaně. Myslím, že ten zkontroluje jako poslední, ale i tak se tam může dostat během pár hodin...“

„Viděl jsi, kde v Bradavicích to je?“ zeptal se Ron a už také vyskočil na nohy.

„Ne, soustředil se na to, aby varoval Snapea, nemyslel na to, kde přesně je viteál...“

„Počkej, počkej!“ vykřikla Hermiona, když Ron vzal viteál a Harry znovu vytáhl neviditelný plášť. „Nemůžeme tam jen tak jít, nemáme plán, musíme...“

„Musíme jít,“ řekl Harry odhodlaně. Doufal, že se vyspí, těšil se, až se dostane do nového stanu, ale to teď nebylo možné. „Umíš si představit, co udělá, až zjistí, že prsten a medailon jsou pryč? Co když přemístí viteál z Bradavic někam jinam, protože si bude myslet, že tam není dost bezpečný?“

„Ale jak se tam dostaneme?“

„Půjdeme do Prasinek,“ řekl Harry, „a zkusíme něco vymyslet, až uvidíme, jaké jsou ochrany okolo školy. Pojď pod plášť, Hermiono, chci, abychom se tentokrát drželi pohromadě.“

„Ale vždyť se pod něj úplně nevejdeme...“

„Bude tma, nikdo nezpozoruje naše nohy.“

Přes jezero bylo slyšet mávnutí ohromných křídel. Drak už se dost napil a teď vyrazil do vzduchu. Přestali na chvíli ve svých přípravách a pozorovali, jak stoupá výš a výš, teď už jen jako černá silueta viditelná proti rychle se šeřící obloze, až nakonec zmizel za nejbližším kopcem. Potom Hermiona popošla vpřed a zaujala místo mezi ostatními. Harry stáhnul plášť co nejníže to šlo a společně se otočili na místě do drtící temnoty.

352 komentářů:

1 – 200 z 352   Novější›   Nejnovější»
Unknown řekl(a)...

suprrrrrr dik :-*

Anonymní řekl(a)...

Jupíí další kus kapitoly...
Já myslel že dneska už nic nebude.. Ještě jednou hurá :) PS: dik
Sharp

Anonymní řekl(a)...

mazec

Anonymní řekl(a)...

juu prvni komentar??

Anonymní řekl(a)...

ste vazne super. Respekt!!!

Anonymní řekl(a)...

šupaaa!

Anonymní řekl(a)...

konečně další kus dobře odvedený prace...diky,díky

Anonymní řekl(a)...

Uplne vas obdivuju,ze to prekladate..ac se ucim Aj od 4 tridy tak bych si nezvladla prelozit ani jednu vet
je to cim dal napinavejsi a nemuzu se dockat,az bude dalsi pokracovani..sice travim prazdniny u kompu,ale zase to za to stoji
Dekuji Vam velmi mnoho

Anonymní řekl(a)...

obdivujem ťa, leto a ty pre nič za nič prekladaš knihu doma super :)

Anonymní řekl(a)...

Kolik je těch kapitol?

Anonymní řekl(a)...

jéééééé konečně

Anonymní řekl(a)...

jůůůůůůůůůůůůůů bezva

Anonymní řekl(a)...

no teda

Unknown řekl(a)...

Díky :-)

Anonymní řekl(a)...

Rychlíci, děkujeme. to mám na dobrou noc

Elvire řekl(a)...

Kolik je těch kapitol?

Anonymní řekl(a)...

Oberhustý. Jen by mi zajímalo, kolik to má celkem kapitol. Ať vím, kdy mně klepne.

Anonymní řekl(a)...

Super moc dík. jste skvělí.

Anonymní řekl(a)...

Uz jsem to necekal, parada na dobrou noc.. danke schön

Anonymní řekl(a)...

díky díky díky :-D :-*****

Anonymní řekl(a)...

wow...tak to bolo naadherne rychlo :) diki

Anonymní řekl(a)...

No páni to je rychlost. Díky. Jen tak dál =o)

Anonymní řekl(a)...

Wow. Necekal jsem, ze dnes bude hotova jeste dalsi kapitola. Diky moc, fandim vam.

Anonymní řekl(a)...

Krása,díky moc..

Anonymní řekl(a)...

Tak to teda dostává pořádnou šťávu. Jen se divým, že Voldy zapoměl na jeho spojení s Harrym. Aspoň, že pozabíjel pár smrtijedů.

Anonymní řekl(a)...

wow 1. komentář supr!!!!!!!

Anonymní řekl(a)...

Tak to je nářez

Anonymní řekl(a)...

No...tak to teda smekám...;):)

Anonymní řekl(a)...

Vážně je tato kapitola kompletní?
Je poměrně dost krátká!
Asi o polovinu kratší, než ta předchozí...

Anonymní řekl(a)...

Uz jsem to ani necekal. Parada na dobrou noc... danke sehr

Anonymní řekl(a)...

děkuju, jste supr! :)

Anonymní řekl(a)...

TAk tohle je nehorázný! krutá kapitola....chci vám moc poděkovat...jste naprosto úžasní!!! sqěéééélééé!!! thx jojko

Anonymní řekl(a)...

Voldy chytl nerva..tak to enchcu vidět až zjsití že prsten a medailon je taky mimo hru..to ho asi klepne infarkt :-D

Unknown řekl(a)...

vyborneeeeeeeee, zase se tesim na dalsi :-)

Anonymní řekl(a)...

Uz je to sice asi ohrane,ale moc dekuji za to,ze to prekladate.Ja jsem Vam jeste nepodekoval,tak sem se musel taky pripojit.A dekuji za dnesni kapitoly.

Anonymní řekl(a)...

díky

Unknown řekl(a)...

Díky kluci...

Anonymní řekl(a)...

Taka fakticka, Jedna vec mi nejde, dohlavy, ako vedeli ze maju hladat salku v tom trezore(kde bolo spomenute ze viteal je salka)???Navyse cela ta zalezitost s Belatrix- ked boli zajaty u Malfoyovcov, tak Belatrix bola zdesena ze maju nebelvirsky(chrabromilsky) mec-to ale mohlo skor znamenat aj inu vec, mohla vyzerat zdesen z toho, ze skritakovia(skreti) potajme spolupracuju s Harrym Potterom. Nejak mi tam tentoraz par veci nesedi.

Anonymní řekl(a)...

Trošku pozdě já už jsem si jí před pár hodinama přečetla na jedný stránce kde je jenom takle kapitola.

Anonymní řekl(a)...

Super!!!Já to žeru........

Anonymní řekl(a)...

JÁÁÁÁÁÁÁ jsem první, kdo komentuje...jupííííííííííííí asi mi to stejně smažou, ale i tak díky za vaši skvělou práci. nedělám nic jiného, než že čekám na další kapitoly. Smekám;)

Anonymní řekl(a)...

wow...drsné

Anonymní řekl(a)...

prvni

Anonymní řekl(a)...

neni to nějaký krátký?

Anonymní řekl(a)...

Hustý, úplně bomba... jen by mě zajímalo, kde je ten viteál v Bradavicích ukrytej

Anonymní řekl(a)...

:-) To bylo hezké moc děkuji

dypecek řekl(a)...

děkujíííí

Anonymní řekl(a)...

1!!

Anonymní řekl(a)...

Tak to je hustý konečně se to rozjíždí! Moc moc díky za překlad!!!

Anonymní řekl(a)...

tak to byla rychlos:D..ja se juknu a hele 27.kapitola 1.cast...tak si ji doctu a pak se o dve minuty koukam znova a co nevidim??zbytek kapitolky no toto...to je rychlost...:D...chvalim vas moc...:-)
krevetka

Anonymní řekl(a)...

tak a teď šup na 28., poslední dobou vám to trvá :-) máte na svědomí hlubokou depresi spojenou se zoufalou superrychlou snahou naučit se aj :)

Anonymní řekl(a)...

Jé děkuju moc :-))

Anonymní řekl(a)...

Dííííííkyyyyyyyyyyyyy! Jste skvělí!!!!!

Anonymní řekl(a)...

ja sem tu jeden z prvnich a vy ste fakt super, jen skoda,ze neprekladate tak rychle jak ja ctu :-)

Jen tak dal!!!

amonet řekl(a)...

super...dakujem za to ze to prekladate

Anonymní řekl(a)...

super dik mam first coment??

Anonymní řekl(a)...

neviem preco ale zda sa mi trochu kratka no nie?? aleboto predsalen ste neni cela kapitola??

Anonymní řekl(a)...

vynikajuce :) som moc rada zae ste sa podujali na preklad a som zan moc vdacna, len tak dalej

Anonymní řekl(a)...

Wow, začíná to být zajímavý. Super už aby byla další část!!

Anonymní řekl(a)...

tak to je skvělé díky za váš překlad už se těším na další

Anonymní řekl(a)...

Dík za překlad ;-) ste skvělý

Anonymní řekl(a)...

Wááááááááu...uplně největší mazec!!!!Všechna čest!!!!Těm kteří si dají s tímhle práci!!!!!!!Opravdu obdivuju!!!!

Anonymní řekl(a)...

začíná to být pěkně napnutý
super :->

Anonymní řekl(a)...

Nabralo to obrátky :)

Anonymní řekl(a)...

Můj milovaný človíčku, co to překládáš, mohl bys mi napsat
kolik to bude mít kapitol??

Anonymní řekl(a)...

super fakt vás obdivuju ... jen tak dál

Anonymní řekl(a)...

je to supeeeeeeeeeeeeeer

Anonymní řekl(a)...

thx..u make me happy..i appreciated it.
sin

Anonymní řekl(a)...

Juuu,dekuju strase moc :-)...

Anonymní řekl(a)...

skvělý... díky :)

Anonymní řekl(a)...

Páni super tak tohle bude nařez

Gadelat řekl(a)...

JUPÍÍÍÍÍÍÍÍÍ teraz ide naozaj do tuheho

Anonymní řekl(a)...

moc pekne uz ctu bez prestani nekolik hodin... kde sezeu dalsi kapitoly!!!!

Anonymní řekl(a)...

Diky za dalsi kapitolu :-)
SUPEEEERRR zacina to dostavat peknej spad ;-)
By mne zajimalo co bude ten viteal v Bradavicich...
A jestli bude umisten v tajemne komnate..???

Anonymní řekl(a)...

diky mooc je to jako droga díky mooc pokračujte prosímm..oceníme všichni

Anonymní řekl(a)...

yeah tak to je super dik moc ze to prekladate...jen tak dal:)miieer a este jednouu welkej dik

Anonymní řekl(a)...

Uplne nejvíc nejlepší:-D

Anonymní řekl(a)...

Supr, už jsem se nemohl dočkat ;-)

Anonymní řekl(a)...

Wooow..ste dobří:))

Anonymní řekl(a)...

Skvělý. DOufám že to do soboty do rána stinete celý - na měsíc odjíždím, ale když ne tak se houby stane, četl jsme to v originále ;-)

Unknown řekl(a)...

To bylo nejaky kratky ne?

Anonymní řekl(a)...

Hej, halluuuuz, a mám dokonce první comment... teda fénix týme... skládám vám hold... je to super co pro nás všechny, ať už neznalce angličtiny, nebo ty, kteří si to neumí ŘÁDNĚ přeložit, děláte... jen tak dáll..
Sakra už aby tady byla další kapitola.. nemám co číst...

Nemýlím se že to bude Mizející Zrcadlo??

Anonymní řekl(a)...

Je to good jen tak dál čím víc a víc napínavější..mě by zajímalo jak zničí ten pohár??a kolik těch vitealů celkem je??mám pocit že 6 že??pohár,prsten,medailon,nagini a co ještě??pls odpovězte mi někdo

Anonymní řekl(a)...

A hrome, ..zdá se že ti tři maji "malý" problém :) Voldy bude hodně zuřit, opravdu hodně..

Anonymní řekl(a)...

diky diky diky :)

Anonymní řekl(a)...

awsome:D

Anonymní řekl(a)...

MAZANÝÝÝÝÝÝÝÝÝÝÝÝÝ

Anonymní řekl(a)...

Wow to bolo ale rychle!!
Ale bude este dnes este nejaka kapitola???Nechcem tu len tak cakat.

Anonymní řekl(a)...

Vďaka! Ste super!

Anonymní řekl(a)...

hhhh....awsome:D

Anonymní řekl(a)...

zda se mi to nejake kratke... no co no..

Anonymní řekl(a)...

Ste úžasný a superrýchly Dik Vám moc!

Anonymní řekl(a)...

Už se nemůžu dočkat poslední kapitoly :-) na jak dlouho to ještě vidíte Fénixové?

Anonymní řekl(a)...

zeby prvni xD no bajo :) skvela kapitola.. jen tak dal :) uz se nemuzu dockat dalsi

Anonymní řekl(a)...

Tak to byl fofr...:-)

Anonymní řekl(a)...

super.....krasa...awsome :D:D:D

Anonymní řekl(a)...

skvelyyyyyyyyyyy!!!dik moc!!!bude dneska este kousek,nebo zaslouzene odpocivate?

Anonymní řekl(a)...

Ste super!

Anonymní řekl(a)...

Díky, jste super=)

Anonymní řekl(a)...

ooo xD vypadá to hrubě, moc dikes, Rodrico

Anonymní řekl(a)...

WOW, to je fofr, další kapitola, juchůů, bude ještě dneska další? aspoň kousek pls, díky

Anonymní řekl(a)...

super jste fakt skvely diiiiiiiiiky

Anonymní řekl(a)...

Tyjo skoda ze ma jen 36kapitol a ze tj posledni knizka :(

Anonymní řekl(a)...

mno huste huste...
tesim na dalsie pokracovanie :D

Anonymní řekl(a)...

si jsem prvý.¨Dík je to slušný.........

Anonymní řekl(a)...

Sqelíí..to e mani necekal..jen sem prisel zceknout to pred spanim esi neco nepribylo a ono jo...super prace..dekuji mnohokrat..Astyx

Anonymní řekl(a)...

Všechna čest;)

Anonymní řekl(a)...

parada

Anonymní řekl(a)...

skoda len, ze je ta kapitola taka kratka:(

Anonymní řekl(a)...

šikulky ste:)je to zupa

Anonymní řekl(a)...

tak to uz hej!!!!!!!!!!!
ten voldy somar myslel na s=vsechny viteali och to je napinave,myslel som ze prasknem.Podla mna je ten viteal jeho cena za uspechy ako prefekt ktoru lestil kedysi Ron.Prosim povedzte nekdo co je ten posledny
a cest a chvlal fenix teamu

Anonymní řekl(a)...

Tak tohle byla hustá kapitola....Díky za překlad!!!!

Loizic řekl(a)...

Perfektní hoši ste machři ale mam dojem že se knizka blíží ke konci :( ale je to perfektní překlad :):):)

Anonymní řekl(a)...

dekuji

Anonymní řekl(a)...

1. super, len tak dalej

Anonymní řekl(a)...

to byla ale rychlost...

Anonymní řekl(a)...

ty brdo uz se toporadne rozjizdi

Anonymní řekl(a)...

Tak tohle byla fakt dobrá kapitola,díky moc za překlad!!!!

Anonymní řekl(a)...

Wowo dočetl sem 26ku a hned je tu kompletní 27ka...a to mě mrzelo že ste zpomalili...tak ono to nebude tak hrozný;) Jen tak dál ;)

Anonymní řekl(a)...

fantasticke - ste uzasni - chcem vas poprosit o male info - ja viem ze to neradi pocujete - ale pekne prosim - dajte sem malu poznamocku ci mame sediet u PC a cakat na pokracovanie - alebo to bude az zajtra - myslim ze viaceri by to ocenili - dakujem

Anonymní řekl(a)...

Supeeer!! ste fakt dobry, diky moc:))

Anonymní řekl(a)...

Tak tohle byl fackt dost dobrej díl...teď už mě jen zajímá, jakej bude mít děj spád..páč když už Voldy něco tuší..bude to maso !! =D

Mimochodem díky týmu za coolovou práci !!!
Honem potřebujeme další díl =D=D

Anonymní řekl(a)...

Téda, vy jste úplní zlatíčka!!!!! celá jedna kapitola, to je úžasný :-)

Anonymní řekl(a)...

efhpyoza�n� to b�t nap�nav�jen tak d�l

Anonymní řekl(a)...

konecne, uz sem myslel ze se nedockam
dobra prace

Anonymní řekl(a)...

supeeeeeeeeer... ste fakt husty! diky moc:))

Anonymní řekl(a)...

tak tohle byla fakt dobrá kapitla,dík moc za překlad

Anonymní řekl(a)...

špica len tak dalej :-)

Anonymní řekl(a)...

ste super, fakt skveli, ze je tu dalsi kapitola tak brzo. To sem ani necekal, fakt moc diiiiiiikyyy

Anonymní řekl(a)...

Je to skvělé :O) díík

Anonymní řekl(a)...

supeeeer... ste fakt husty! diky moc:))

Anonymní řekl(a)...

Páni...Vůbec jsem nedoufala že ještě dneska bude nějaká kapitola....Fakt jste dobrý...Moc ráda bych vám nějak pomohla ale obávám se že moje angličtinářské schopnosti jsou na bodě mrazu (a upřímně řečenu bych vám v pomhle ohledu asi nebyla k ničemu)...každopádně vás moc obdivuju :o)....Kdyby jste přes to co vám píšu měli pocit že bych vám mohla býti nějak nápomocna ozvěte se mi na můj e-mail. (EmikEKE@seznam.cz)

Anonymní řekl(a)...

som nadšený

Anonymní řekl(a)...

ste fakt skvělý jen tak dál. Akorát mě už docel Harry nudí už je to moc zdlouhavýýý

Anonymní řekl(a)...

Jaka pocta mit 1. komentař. Jinak jste borci, diky za preklad.

Anonymní řekl(a)...

Hm neni ta kapitola nejaka kratka?

Anonymní řekl(a)...

tak to začíná být pořádně napínavý

Anonymní řekl(a)...

týýý jo,jste super!!!moc dky!!

Anonymní řekl(a)...

konecne!!

Anonymní řekl(a)...

koukam, ze jsem prvni kdo sem muze prispet... takze chlapi a devcata:) DIKY vam:)

Anonymní řekl(a)...

Dobře vy)))Hele co je ten viteal v prasinkach???

Anonymní řekl(a)...

Á díky za další kapitolku Fénixáci:D

Anonymní řekl(a)...

No jupííí, celej den čekám jak na trní =) Díky vám!!!

Anonymní řekl(a)...

jo diky moc uz sa tesim na dalsi...skoda ze na slovesku to nigdo nepreklada...

Anonymní řekl(a)...

jé hé první komentář :-P

Anonymní řekl(a)...

Dobře vy))) fakt díky....hele co je vlastné ten viteál v Prasinkách???

Anonymní řekl(a)...

jé hé první komentář :-P

Anonymní řekl(a)...

gratulujem vam ste vyborni, len tak dalej ewik

Anonymní řekl(a)...

Mockrát děkuju, ale mohli by jste zvěřejňovat přibližné dokončení překladu kapitoly

Anonymní řekl(a)...

Ježiš, Voldemort je ale idiot, takhle mu to všechno vyklopit...

Anonymní řekl(a)...

Uplně super lidičky ste,děkuju moc že to překládáte.A chtěl jsem se zeptat kolik je kapitol??někde jsem četl že 36 tak si to chci ověřit.dík

Anonymní řekl(a)...

No skvělé:). Jste fakt úplně super, že překládáte. Pro ty, co neumějí anglicky je to jako stéblo pro tonoucího:). Já si jen kontroluju, jestli jsem z originálu pochytila všechno dobře:). Nicméně vás musím pochválit za to, že v posledních překladech už nejsou skoro žádné pravopisné chyby, což je při takové rychlosti opravdu obdivuhodné:). Držím palce^^.
Tuej-chan

Anonymní řekl(a)...

No jupí, celej den čekám jak na trní=D Díky vám!!!

Anonymní řekl(a)...

tak tato tu bola fakt rychlo,dik

Anonymní řekl(a)...

Jůůůů...konečně další kapitola, lidičky já vás miluju!!!
Jste vážně skvělí, že to překládáte!!!
Pro anglicky nemluvící to musí být jak stéblo pro tonoucího :DDD
Jak tak koukám, už se to blíží ke konci...doufám, že to bude ještě napínavější...

Anonymní řekl(a)...

fakt dobrý,chci se zeptat kolik má sedmý díl kapitol

Anonymní řekl(a)...

paráda moc děkuji jste super....a krásně se vyspite..a moc děkuji že i přes všechny ty popisy jak ste pomalý se nevzdáváte a překládáte...moc dík...já bych nepřeložila ani jednu kapitolu i kdybych na to měla celej rok

Anonymní řekl(a)...

Po nezáživných kapitolách se Rowlingová konečně lehce rozjela :-)

Anonymní řekl(a)...

no tak to mame. Denik-znicen, prsten-znicen, medailon-znicen, pohar-ukraden, naginy, ten v bradavicich a Voldemort sam a maj splnino, nebo se pletu?

Anonymní řekl(a)...

jen tak dál, ste super;) už ať je tady další kapitola:) kolik jich vůbec je???

Anonymní řekl(a)...

sa tu vsetci snazia dat prvy komantar.. ako keby to bola sutaz o ceny :P

Anonymní řekl(a)...

vyborne, len tak dalej

Anonymní řekl(a)...

nejak jsem nepochopil, proc se ta kapitola jmenuje posledni ukryt...

Anonymní řekl(a)...

wow! diky za dalsi kapitolku! :o)

Anonymní řekl(a)...

supa prvni ??

james řekl(a)...

tak se to začíná pěkně rozjíždět:) ...harry už nevypadá jako ten hloupoučkej klučina na začátku knížky. Už se těším na pokračování

Anonymní řekl(a)...

nejake kratke ne? :D

Anonymní řekl(a)...

čitat to po anglicky je fakt peklo....DIK za preklad :)

Anonymní řekl(a)...

a komentáře tady nikdo psát nebude bo co??

Anonymní řekl(a)...

Fakt pecka kucííí...ste supr, akorat to jde pomaleji nez stiham cist (coz chapu) a furt porad stale sem nasisam, jestli uz cirou nahodou neni nova capitolka...jen tak dal a mnoho zdaru, mate plno priznivcu (vct. me :-) )

Anonymní řekl(a)...

HUSTY!!! :o)
A jsme prvni :o)

Anonymní řekl(a)...

Jste suprovy, to jsem necekal, ze si dam dnes i 27. Jen tak dal moooc vam dekuju. Jste uzasni:))))

Anonymní řekl(a)...

mazéééc ! začíná to být fakt vzrůšo

Anonymní řekl(a)...

jeeee super ... koukam tam pořád a takový převapení nová kapitla a celá!! škoda, že je tak krátká:-(((
DÍÍÍÍK

Anonymní řekl(a)...

HUSTY!
A jsme prvni :o)

Anonymní řekl(a)...

kolik je kapitol?

Unknown řekl(a)...

taka kratka kapitola ?

Zuzlanka řekl(a)...

No nevim jestli se to stihne vsechno vyresit za tech 9 zbyvajicich kapitol.. :)

Anonymní řekl(a)...

Děkuji vám! No, začíná to dost houstnout..

Anonymní řekl(a)...

jeeeeeeeee díík, nová kapitola:-)))) škoda, že tak krátká:-((( ale stojí za to:)

Anonymní řekl(a)...

super a jsem prvni kdo to cetl moc dekuji a jiz se tesim na dalsi a je lepsi kdyz tu je hned cela.

Anonymní řekl(a)...

je to fakt dost dobrý, zajímá mě, jak to udělají v těch bradavicích

Anonymní řekl(a)...

vím, že jse hrozně otravný, ale máme ještě dneska něco čekat?:)

Anonymní řekl(a)...

díky moc..=o))

Anonymní řekl(a)...

Jste neuvěřitelně šikovní, moc Vám děkuji...
Knížku si ovšem koupím...

Anonymní řekl(a)...

začíná to nabírat obrátky ... né - že by už nebylo na čase ;-) !!! Ale jinak paráda - thx za překlad :-*

Anonymní řekl(a)...

:) no panejo...super!! Držím palce
Jenn

Anonymní řekl(a)...

Super první koment.Nečakaně jste se s tím pohli.Moc díky.

Anonymní řekl(a)...

Jupí první koment=))
Kujeme=ú

Anonymní řekl(a)...

Nevím, jak jinak to říct, ale cejtim se celkem dost nevyrovnaná ohledně pocitů, když nečtu tak jsem lehce naštvaná na překladatele, proč to už neni přeložený, ale je to jenom vždycky takovej závan, jelikož vim, že jste neuvěřitelný, tim, jak to překládáte, dokonce se to od vás čte fakt hoooodně dobře, což u dobrýho příběhu je docela dost důležité, protože jinak by byl děj bez toho správnýho strhujícího efektu. Děkuji Vám moc, a nebojte, knížku si určitě koupim, možná i ve více jazycích, abych to měla zajímavější. :)

Anonymní řekl(a)...

tyjo,tj fakt husty...

Anonymní řekl(a)...

Jste opravdu šikovní, moc Vám děkuji...
Knížku si ovšem koupím.., K.

Anonymní řekl(a)...

Supéééééééééér, postupne sa ukazuje aké to mala pani Rowlingová pekne premyslené. Supééééééér preklad. Vďaka.

Anonymní řekl(a)...

jjooo první koment super dobrý ale nejaky krátky thx <3

Anonymní řekl(a)...

dik. Jste fakt dobry

Anonymní řekl(a)...

první komentáář..juchuu..děkuju moc za další kapitolu, jste skvělí:o)))..Barbaya:-D

Unknown řekl(a)...

Díky moc za překlad, jste vážně hodně rychlí (v anglínmě mám občas dost problém to louskat, takže za Váš překlad jsem nesmírně rád).

Rád bych se i zeptal, zda tento překlad (kapitola 27) je shodný s překladem na http://hp.jaknato.com/ (taky kapitola 27)

Anonymní řekl(a)...

Moc a moc díky, už od večera na to čekám a už je to tady. JUPÍ Ale abych řekl, trochu mě Rowlingová sklamala. Připadá mi, jako by jí docházely nápada a ona se to snaží vykompenzovat akcí a napětím. Ale stejně sem rád že si to můžu konečně přečíst

Anonymní řekl(a)...

No teda, zase konec v tom nejlepším. Dík za překlad!

Anonymní řekl(a)...

No drsnýýýý!!! Už se těším na další kapitolu:-) Díky mockrát!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

«Nejstarší ‹Starší   1 – 200 z 352   Novější› Nejnovější»