pondělí 23. července 2007

12. kapitola - Magie je síla

Srpen se vlekl, uprostřed Grimmauldova náměstí bylo místo plné neposečené trávy, která se vlivem sluníčka kroutila a hnědla. Obyvatelé čísla 12 se nenechali nikým ze sousedních domů odhalit, ostatně to ani sám dům s číslem 12.

Mudlové, kteří žili v okolí Grimmauldova náměstí, už dávno přijali legrační chybu v číslování, které způsobilo, že vedle sebe stál dům s číslem 11 a hned vedle něj dům s číslem 13.
Náměstí navíc v poslední době přitahovalo pár návštěvníků, kteří byli ještě neobvyklešjí.

Zatím neuběhl ani jeden den, aby se na Grimmauldově náměstí nejméně jeden nebo dva návštěvníci neobjevili, ovšem přicházeli tam bez nějakého zjevného účelu, jen se opřeli o plot mezi domy 11 a 13 a dívali se na spoj mezi dvěma domy.

Žádný z nich nikdy nepřišel dva dny po sobě a vypadalo to, že nikdo z nich rád nenosí obyčejné oblečení. Většina Londýňanů ale na nich spočinula jen letmým pohledem a zajímala se, proč v tomto vedru nosí pláště.
Pozorovatelé se zdáli být v jejich ostražitosti spokojení. Občas jeden z nich nasadil vzrušený výraz, jako kdyby něco zajímavého objevil, ale nakonec jen ustoupil a vypadal zklamaně.

Prvního září se na náměstí skrývalo více postav, než kdy předtím. Půl tuctu lidí stálo v dlouhých pláštích, přičemž se mlčky a ostražitě dívali na mezeru mezi domy 11 a 13, ale důvod, proč se tu shromáždili, se zatím nevysvětloval.

Jak se blížil večer, snesl se po několika týdnech neočekávaný poryv chladného deště a opět tu byl jeden z nevysvětlitelných momentů, kdy se zdálo, že objevili něco zajímavého.
Muž s pokřivenou tváří ukázal na svého nejbližšího společníka, tlustého, bledého muže, oba postoupili vpřed, ale o chvilku později se zase vrátili do jejich předchozího nicnedělání, vypadajíce frustrovaně a zklamaně.

Mezitím Harry, uvnitř čísla 12., vstoupil do haly. Téměř ztratil rovnováhu, když se přemístil k hlavnímu vchodu a pomyslel si, že smrtijedi možná viděli jeho odhalený loket. Pečlivě za sebou zavřel hlavní vchod, stáhl si neviditelný plášť, přehodil si ho přes ruku a spěchal přes ponurou chodbu směrem ke dveřím vedoucím do podlaží, svíraje v ruce kradenou kopii Denního většce.

Uvítal ho obvyklý šepot „Severus Snape“, ucítil mrazivý vítr a jeho jazyk se na chvilku svázal.

„Nezabil jsem tě,“ řekl, jakmile se mu rozvázal. Pak zadržel dech a figurína explodovala.

Počkal, než došel do půlky cesty dolů po schodech do kuchyně, a jakmile se ocitl z doslechu paní Blackové a jejího křiku, zavolal:

„Mám nové zprávy, ale vůbec se vám nebudou líbit.“

Kuchyně byla změněna téměř k nepoznání. Každé místečko se nyní blýskalo; měděné nádobí bylo do růžova vyleštěno; velký, dřevěný stůl zářil; poháry a talíře byly již připraveny na večeři a házely prasátka od radostně plápolajícího ohně, na kterém se zvolna vařilo něco v kotli.
Nic však nebylo v pokoji více zajímavého, než domácí skřítek, který nyní přispěchal k Harrymu, oblečený do sněhobílého ručníku, vlasy v uších měl čisté a chmýřovité jako bavlnka a na jeho malé hrudi se mu pohupoval Regulusův medailon.

„Zujte si boty, prosím, pane Harry, a běžte si umýt své ruce před večeří,“ zaskřehotal Krátura, vzal mu neviditelný plášť a pověsil ho na skobu ve stěně, vedle řady starých šatů, které však byly právě vyprány.

„Co se stalo?“ zeptal se Ron s obavami.

On i Hermiona byli zahrnuti štosem načmáraných poznámek, ruce měli přiloženy na plánu, který zabíral konec dlouhého kuchyňského stolu. Jejich zraky se nyní stočili na Harryho, který kráčel směrem k nim, hodil jim noviny, které dopadly na štos pergamenů.

Zírala na ně veliká fotografie důvěrně známého muže se skobovitě zahnutým nosem a černými vlasy. Pod fotkou byl titulek, který hlásal:

SEVERUS SNAPE POTVRZEN JAKO BRADAVICKÝ ŘEDITEL

„Ne!“ vyjekli hlasitě Ron s Hermionou.

Hermiona byla rychlejší, popadla noviny a začala číst nahlas doprovázející text.

„Severus Snape, dlouholetý učitel Lektvarů na Bradavické škole Čar a Kouzel, byl dnes jmenován ředitelem kvůli mnohým důležitým změnám v prastaré škole. Po rezignaci předchozího učitele Mudlovských studií, Charity Burbageové, se novou profesorkou stane Alecto Carrowová. Místo učitele Obrany proti černé magii převezme její bratr, Amycus Carrow.“

„Je mi vítanou příležitostí moci udržovat nejlepší kouzelnické tradice a hodnoty -“


„Jako potvrzovat vraždu a odsekávat lidem uši. Snape, ředitelem! Snape v Brumbálově pracovně – u Merlinových spodků!“ zaječela, až Harry a Ron nadskočili.

Vyskočila od stolu a hnala se do svého pokoje a za běhu křičela,
„Budu za chvíli zpátky!“

„Merlinovy spodky?“ opakoval Ron a vypadal pobaveně. „Musela se zbláznit.“

Přitáhl si noviny a přečetl si článek o Snapeovi.

„Ostatní učitelé ho nesnesou, McGonagallová a Kratiknot a Prýtová znají pravdu, vědí, jak Brumbál zemřel. Neuznají Snapea za ředitele. A kdo jsou tihle Carrowsovi?“

„Smrtijedi“, řekl Harry.
„Jejich obrázky jsou uvnitř. Byli na vrcholu věže, když Snape zabil Brumbála, takže jsou to přátelé. A“, Harry zahořkle pokračoval a posunul si židli, „nevidím jinou možnost, než že budou muset zůstat. Jestli je Ministerstvo a Voldemort za Snapem, nebudou mít jinou možnost, než zůstat a učit, nebo dostat pěkných pár let v Azkabanu – a to jen, když budou mít štěstí. Mám dojem, že zůstanou a budou se snažit ochránit studenty.“

Krátura začal pobíhat okolo stolu s velikou naběračkou v rukou a nabíral polévku do naprosto zachovalých misek a pískal si mezi zuby.

„Děkuji Kráturo“, řekl Harry a obrátil Věštce, aby se nemusel dívat do Snapeovy tváře.
„No, alespoň konečně víme, kde přesně se Snape nalézá.“

Začal si nabírat polévku do úst. Kvalita Kráturova vaření se poté, co dostal Regulův medailon, náhle zlepšila:
Dnešní cibulová polévka byla lepší, něž jakou kdy Harry ochutnal.

„Stále je tady várka Smrtijedů, která pozoruje dům“, řekl Ron, „více, než normálně. Vypadá to, že doufají, že vyjdeme nesoucí své školní kufry a vyrazíme na Bradavický Express.“

Ron pohlédl na hodinky. „Přemýšlel jsem o tom celý den. Odjel zhruba před šesti hodinami.
„Zvláštní, nebýt tam, co?“

Harry si vzpomněl na rudý parní stroj, jak ho s Ronem pronásledovali vzduchem, mihotající se mezi políčky a kopci jako červená housenka.
Byl si jistý, že Ginny, Neville a Luna v tuto chvíli seděli spolu a možná přemýšleli, kde on, Ron a Hermiona jsou, nebo debatovali, jak nejlépe podkopat Snapeův nový režim.

„Málem mě viděli, když jsem se vracel“, řekl Harry, „špatně jsem přistál na horním schodu a plášť sklouzl.“

„To se mi stává pořád. Áá, a tady je“, dodal Ron, a natahoval se ze své židle, aby mohl pozorovat Hermionu, jak se vrací do kuchyně.

„Co to, ve jménu Merlinova nejneforemnějšího Předka, bylo?

„Vzpomněla jsem si na tohle,“ vzdychla Hermiona.


Nesla velký orámovaný obraz, který si odložila na podlahu předtím, než z kuchyňské linky sundala svou malou, lemovanou kabelu. Otevřela ji a chystala se do ní obraz narvat, ač bylo naprosto jasné, že se do té miniaturní taštičky nemůže nikdy vejít.
Přesto však obraz v několika okamžicích zmizel v jejích prostorných útrobách.

„Phineas Nigellus,“ vysvětlila jim Hermiona a hodila u toho tašku na stůl s obvyklým hlasitým třesknutím.

„Cože?“ divil se Ron, ale Harry pochopil.

Phineas Nigellus Black zobrazený na malbě mohl cestovat mezi svým portrétem na Grimmauldově náměstí a tím, který visel v ředitelně v Bradavicích – oválné místnosti, ve které právě teď seděl Snape ve své triumfální póze a užíval si toho, že mu teď patří Brumbálova sbírka vzácných stříbrných kouzelných přístrojů, kamenná myslánka, Moudrý klobouk a pokud ho někdo neodnesl pryč, tak i Nebelvírův meč.

„Snape může poslat Phinease Nigelluse, aby se podíval sem do domu,“ vysvětlovala Hermiona Ronovi, když se posadila zpátky na židli.
„Ale, když to teď udělá, tak jediné, co Phineas uvidí, bude vnitřek mojí tašky.“

„Dobrej nápad!“ řekl Ron ohromeně.
„Díky,“ usmála se Hermiona a cpala do sebe svoji polévku. „Tak Harry, co se dnes ještě přihodilo?“

„Nic,“ odpověděl Harry. „Sledoval jsem vstup na ministerstvo sedm hodin. Vůbec se neobjevila. Ale viděl jsem tvého tátu, Rone. Vypadal dobře.“


Ron uznale pokýval hlavou. Souhlasil s tím, že by bylo příliš nebezpečné pokoušet se promluvit s panem Weasleyem, když vcházel na ministerstvo a zase ho opouštěl, protože byl neustále obklopen dalšími pracovníky ministerstva. Ale bylo uklidňující ho vidět, i když vypadal utahaně a znepokojeně.

„Táta nám říkal, že většina lidí z ministerstva přichází do práce letaxovou sítí,“ řekl Ron. „Proto jsme ještě Umbridgeovou neviděli. Ona nikdy nechodí pěšky – myslí si o sobě, že je moc důležitá.“

„A co ta srandovní stará čarodějka a malý kouzelník v modrém hábitu?“ zeptala se Hermiona.

„Jo, ten chlap z Oddělení kouzelnické údržby,“ řekl Ron.

„Jak víš, že pracuje, v Údržbě?“ zeptala se Hermiona s lžící polévky napůl cesty od talíře k puse.

„Táta říkal, že všichni z Oddělení údržby nosí tmavě modré pláště.“
Hermiona upustila lžíci a přitáhla si k sobě sešit s poznámkami a mapy, které spolu s Ronem prohlíželi, když přišel Harry do kuchyně.

„Není tu nic o modrých uniformách, nic!“ řekla a rychle otáčela stránky.

„No a to na tom tak záleží?“

„Rone, všechno je důležité! Pokud chceme proniknout na ministerstvo a nechceme se prozradit, i když udělali ochrany proti vetřelcům, musíme znát i ty nejmenší detaily! Tolikrát jsme to procházeli,...chci říct...co je účelem všech těch průzkumných hlídek, když nám ani neřekneš...“

„Kristepane, Hermiono, zapomněl jsem na jednu malinkou věc a...“

„Víš snad, že pro nás momentálně na světě neexistuje nebezpečnější místo, než je Ministerstvo...“

„Myslím, že bychom to měli udělat zítra,“ skočil jí do řeči Harry.

„Hermiona zůstala sedět s otevřenou pusou a Ron se malinko pobryndal svojí polévkou.

„Zítra?“ zopakovala nevěřícně Hermiona. „To nemyslíš vážně, že ne?“
„Jasně, že myslím,“ řekl Harry. „Nemyslím si, že budeme připraveni jen o málo víc, než jsme teď, i kdybychom se plížili kolem vchodu na Ministerstvo celý další měsíc. Čím déle to odkládáme, tím dál od nás může být ten medailon. Klidně se mohlo stát, že ho Umbridgeová někam zahodila – nedá se otevřít.“

„Nebo,“ řekl Ron, „našla způsob, jak ho otevřít a teď je posedlá.“

„To by u ní nebyl žádný rozdíl. Dost zlá je už te,“ pokrčil rameny Harry.

Hermiona se v hlubokém zamyšlení kousala do rtů.

„Víme všechno, co je důležité,“ pokračoval Harry směrem k Hermioně. „Víme, že už se nejde přemísťovat na ministerstvo a zpět, že k Letaxové síti se teď smí připojit jen nejužší spolupracovníci ministra, protože Ron slyšel ty dva z Odboru záhad, jak se o tom baví. A taky zhruba víme, kde má Umbridgeová kancelář, protože jsi slyšela toho vousatého chlapa, jak říká svému kamarádovi...“

„'Budu nahoře v prvním patře. Dolores se mnou chtěla mluvit,'“ odrecitovala hned Hermiona.

„Přesně tak,“ řekl Harry. „A víme, že se dovnitř dostaneme jenom pomocí těch divných mincí nebo žetonů nebo cokoliv je to zač, protože jsem viděl tu čarodějku, jak si jeden půjčuje od své kamarádky...“

„Ale my žádné nemáme!“
„Pokud náš plán vyjde, budeme mít,“ klidně pokračoval Harry.

„Nevím, nevím, Harry...Může se stát tolik věcí, se kterými jsme nepočítali...“
„Jenže to se může stát, i kdybychom přípravou strávili další tři měsíce,“ řekl Harry. „Je čas jednat.“

Bylo vidět, že Ron a Hermiona jsou vystrašení. On sám si nebyl dost jistý, ale věděl, že čas nadešel, aby proměnili svůj plán ve skutečnost.

Strávili předešlé čtyři týdny tím, že střídavě pod neviditelným pláštěm špehovali před oficiálním vchodem na Ministerstvo, o kterém Ron věděl díky panu Weasleymu od dětství.
Nalepili se vždycky na některého z pracovníků ministerstva a tajně poslouchali jejich rozhovory a zapisovali si, kteří z nich se objevují sami, vždy ve stejný čas na stejném místě. Občas se i naskytla šance ukrást někomu z aktovky Denní Věštec.
Pomalu si vytvořili náčrtky map a spoustu poznámek, které teď ležely před Hermionou.

„Tak dobře,“ řekl pomalu Ron, „řekněme, že půjdeme zítra...Myslím, že bychom měli jít jenom já a Harry.“

„Ach, nezačínej zase!“ povzdechla si Hermiona. „Myslela jsem, že už ses s tím vyrovnal.“

„Jedna věc je motat se kolem vchodu na ministerstvo pod neviditelným pláštěm a druhá jít dovnitř, Hermiono,“ zabodl Ron prst do deset dní starého Denního Věštce. „Jsi na seznamu kouzelníků s mudlovskými rodiči, kteří se ještě nedostavili k vyšetřování!“

„A ty zrovna umíráš na kropenatku v Doupěti! Pokud by kdokoliv neměl jít, tak je to Harry, na kterého je vypsaná odměna deset tisíc galeonů.“

„Dobře, zůstávám tady,“ řekl Harry. „Dejte mi vědět, až někdo z vás porazí Voldemorta, jo?“

Ve chvíli, kdy se Ron s Hermionou smáli, vyrazila Harrymu bolest z jizvy na čele. Přikryl si jí rukou, ale uviděl Hermionin zamhouřený pohled a pokusil se pohyb zakrýt tím, že si odhrnul vlasy z očí.

„Pokud tedy půjdeme všichni tři, musíme se přemístit každý zvlášť,“ pokračoval Ron, „Všichni se pod plášť už nevejdeme.“

Harryho jizva bolela čím dál víc. Postavil se, ale v tom vyběhl Krátura vpřed.

„Pán nedojedl svou polévku. Dá si Pán kompot, nebo radši sirupové koláčky, které má pán tak rád?“
„Díky, Kráturo, ale za chvíli jsem zpátky...ehm...jdu na záchod.“

Hermiona se na něj zkoumavě zadívala, ale Harry už vyběhl po schodech nahoru do haly a odtud na první odpočívadlo, kde vpadl do koupelny a zabouchl za sebou dveře.
Sténajíc bolestí, svalil se na černé umyvadlo s kohoutky ve tvaru hadů s otevřenou tlamou a zavřel oči.

Plachtil slabě ozářenou ulicí. Domy po stranách měly vysoké dřevěné štíty a vypadaly jako z perníku. Došel až k jednomu z nich a potom uviděl svou vlastní bílou ruku s dlouhými prsty a zaklepal na dveře.
Cítil narůstající vzrušení.

Dveře se otevřely a za nimi stála smějící se žena. Její tvář ztuhla ve chvíli, kdy pohlédla do Harryho tváře. Veselost byla pryč, vystřídal jí strach.

„Gregorovič?“ řekl vysokým studeným hlasem.

Zavrtěla hlavou. Pokusila se zavřít dveře, ale bílá ruka je zadržela.

„Chci Gregoroviče.“
„Er wohnt hier nicht mehr!“ křičela a vrtěla hlavou. „On tu nebydlet! Nebydlet tady. Já ho neznat!“

Když nemohla zavřít dveře, začala ustupovat pozpátku směrem do potemnělé haly a Harry ji klouzavě následoval a ve svých dlouhých prstech sevřel hůlku.

„Kde je?“
„Das weiß ich nicht! Odjel! Já nevědět! Nevědět!“

Zvedl svou ruku. Zakřičela a dvě malé děti seběhly dolů do haly. Snažila se je zakrýt rukama. Objevil se záblesk zeleného světla...

„Harry! HARRY!“

Otevřel oči a sesunul se na podlahu. Hermiona znovu zabušila na dveře.

„Harry, otevři!“

Věděl, že vykřikl. Vstal a odblokoval dveře. Hermiona vpadla dovnitř a snažila se znovu získat rovnováhu. Dívala se zkoumavě kolem. Ron byl přímo za ní a vypadal značně nervózně, když mířil hůlkou do rohů podivně vypadající koupelny.

„Co jsi tu dělal?“ zeptala se Hermiona vážně.
„Co myslíš, že jsem tu dělal?“ zeptal se Harry s chabě hranou statečností.
„Křičel jsi“ řekl Ron.

„Jo...asi jsem si musel schrupnout nebo co...“

„Harry, prosím, neurážej naší inteligenci,“ řekla Hermiona a zhluboka dýchala. „Víme, že tě dole začala bolet jizva a jsi bílý jako stěna.“

Harry se posadil na okraj vany.

„Dobře. Zrovna jsem viděl Voldemorta, jak zabil ženu. Teď už pravděpodobně zavraždil celou její rodinu. A nemusel. Bylo to jako s Cedrikem. Byli tam jenom...“


„Harry, měl bys zabránit tomu, aby se ti to stávalo!“ křičela na něj Hermiona a její hlas se ozvěnou rozléhal po koupelně.
„Brumbál chtěl, abys ses naučil Nitrobranu! Myslel si, že to spojení je NEBEZPEČNÉ! - Voldemort ho může využít, Harry! K čemu je dobré vidět ho, jak vraždí a mučí lidi? Pomůže nám to nějak?“

„Jo, protože vím, co dělá,“ řekl Harry.
„Takže ty se ani nepokusíš to zastavit?“
„Hermiono, já nemůžu. Víš, že jsem v Nitrobraně nemožný. Nikdy jsem tomu nepřišel na kloub.“

„Nikdy jsi to ani nezkusil!“ řekla plamenně. „Já to nechápu, Harry – máš snad rád tohle zvláštní spojení nebo vztah nebo co to je...“

Zajíkla se, když uviděla pohled, který jí Harry věnoval, když se postavil.

„Rád?“ řekl tiše. „Tobě by se to líbilo?“
„Já...ne...omlouvám se, Harry. Já jsem to tak nemyslela...“
„Nenávidím to, nemůžu vystát fakt, že do mě může kdykoliv vidět, že ho musím vidět ve chvílích, kdy je nejnebezpečnější. Ale chci toho využít.“

„Brumbál...“
„Zapomeň na Brumbála. Tohle je moje volba, nikoho jiného. Chci vědět, proč potřebuje Gregoroviče.“

„Koho?“
„To je výrobce hůlek,“ řekl Harry. „Vyrobil Krumovu hůlku a Krum si myslí, že je skvělý.“

„Ale podle tebe,“ řekl Ron, „Voldemort někam zavřel Ollivandera. K čemu potřebuje výrobce hůlek, když už jednoho má?“

„Třeba má stejný názor jako Krum, třeba si myslí, že Gregorovitch je lepší...nebo si myslí, že mu Gregorovitch vysvětlí, co udělala moje hůlka, když mě pronásledoval, protože Ollivander to nevěděl.“

„Harry se podíval do prasklého, špinavého zrcadla a uviděl Rona a Hermionu, jak si za jeho zády vyměnili skeptické pohledy.

„Harry, pořád mluvíš o tom, co udělala tvoje hůlka,“ řekla Hermiona, „ale to jsi udělal ty! Proč pořád odmítáš uznat odpovědnost, za svoje vlastní síly?“

„Protože vím, že jsem to já nebyl! A stejně tak Voldemort, Hermiono! Jenom my dva víme, co se doopravdy stalo!“

Dívali se na sebe. Harry věděl, že Hermionu nepřesvědčil a že promýšlí protiargumenty proti oběma jeho teoriím o hůlce a o tom, že sám sobě dovoluje nahlížet do Voldemortovy mysli. K jeho úlevě zasáhl Ron.

„Kašli na to,“ vybídl ji. „Je to na něm. Ale jestli jdeme zítra na Ministerstvo, nemyslíš, že bychom ještě měli projít plán?“


Do postele se nedostali dříve, než před půlnocí. Dlouhé hodiny procházeli znovu a znovu jejich plán až do chvíle, kdy ho byli schopni odříkat slovo od slova nazpaměť.
Harry, který nyní spal v Siriusově pokoji, ležel na posteli a svítil si na starou fotografii svého otce, Siriuse, Lupina a Pettigrewa, a opakoval si plán dalších deset minut.

Když zhasl hůlku, přemýšlel o Mnoholičném lektvaru, zvracejících pastilkách a tmavomodrých róbách; přemýšlel o výrobci hůlek Gregorovičovi a o tom, jak dlouho se ještě může před Voldemortem skrývat.

Úsvit vystřídal temnotu noci s nepatřičnou rychlostí.

„Vypadáš děsně!“ byla Ronova první slova, když vstoupil do Harryho pokoje, aby ho vzbudil.

„Ne na dlouho,“ zívl Harry.

Hermionu našli dole v kuchyni. Dávala na stůl kávu a teplé rohlíky, které připravil Krátura a na tváři měla známý, lehce dychtivý, výraz, který Harry vídal vždy před zkouškami.

„Róby,“ řekla si pro sebe a když si všimla jejich přítomnosti, nervózně zavrtěla hlavou a pokračovala v ukládání věcí do kabely.

„Mnoholičný lektvar…Neviditelný plášť…Děsivé dělobuchy…Měli byste si jich, pro všechny případy, pár vzít...Dávivé pastilky, Krvácivé karamely, Prodloužené uši...“

Rychle zhltli snídani a zvedali se k odchodu. Krátura se poklonil a slíbil jim, že, až se vrátí, bude tu pro ně mít nachystaný hovězí nákyp s ledvinkami.

„Buď požehnán!“ řekl Ron láskyplně. „...a když pomyslíš, že jsem snil o tom, jak mu useknu hlavu a přitluču jí na zeď...“

Na cestě museli být velice opatrní. Spatřili skupinku Smrtijedů, kteří už měli z pozorování domu přes zamlžené náměstí napuchlé oči. Hermiona se s Ronem přemístila první a pak se vrátila pro Harryho.

Po obvyklém krátkém pobytu v temnotě a mírném přidušení shledal Harry, že se nachází v malé aleji, kde se měla odehrát první část plánu.
Byla opuštěná, vyjma několika velkých popelnic. První pracovníci ministerstva se většinou neobjevovali dřív, než v osm.

„Dobrá,“ řekla Hermiona a podívala se na hodinky.
„Měla by tu být asi za pět minut. Až ji omráčím...“

„Hermiono, my víme,“ řekl Ron příkře.

„A myslím, že bychom měli otevřít dveře před tím, než se sem dostane, ne?“ vyjekla Hermiona.
„Málem jsem zapomněla! Ustupte...“

Namířila hůlkou směrem za ně, na zamčené a značně pokreslené protipožární dveře, které se s velikou ranou otevřely.
Tmavá chodba za nimi vedla, jak vypátrali, do opuštěného divadla.
Hermiona dveře zase zatlačila, aby vypadaly, že jsou stále zavřené.

„A teď,“ řekla a otočila se zpátky na Harryho s Ronem, „si zase nasadíme plášť a...“
„...budeme čekat,“ dokončil za ní Ron, přehazujíce plášť přes Hermioninu hlavu jako šátek přes ptačí klícku a zakoulel na Harryho očima.

Ani ne za minutu se ozvalo tiché lupnutí a drobná čarodějka z ministerstva s jemnými šedými vlasy se přemístila stopu od nich a mrkala v prudkém světle. Zpoza mraku právě povylezlo slunce. Stěží měla čas užít si neočekávaného tepla, a už ji Hermionino němé Omračovací kouzlo zasáhlo do hrudníku a ona se svalila na zem.

„Skvělá práce, Hermiono,“ řekl Ron a vynořil se zpoza koše u dveří do divadla, jak z něho Harry sundal neviditelný plášť.

Přenesli malou čarodějku do temné chodby. Hermiona jí vyškubla pár vlasů a přidala je do flakónku s bahnovitým Mnoholičným lektvarem, který vytáhla z tašky. Ron zatím prohledával čarodějčinu kabelku.

„Je to Mafalda Hopkinsová,“ řekl a četl malou kartičku která identifikovala jejich oběť jako spolupracovníka Kanceláře pro odstraňování následků nesprávně užitých kouzel.
„Bude lepší, když si to vezmeš ty, Hermiono. A tady jsou žetony.“

Předal jí pár malých zlatých mincí, všechny s vyraženými písmeny M.O.M, které vytáhl z čarodějčiny peněženky.
Hermiona vypila Mnoholičný lektvar, který měl nyní příjemnou nafialovělou barvu a za pár vteřin vedle nich stála dvojnice Mafaldy Hopkinsové. Jakmile si nasadila Mafaldiny brýle, Harry zkontroloval čas.

„Máme trošku zpoždění, pan z Kouzelnické údržby tady bude každou chvíli.“

Rychle zavřeli dveře, za kterými byla opravdová Malfalda; Harry a Ron si nasadili neviditelný plášť a Hermiona zůstala venku a čekala. Pár vteřin poté se ozvalo další třesknutí a malý, jako fretka vypadající, čaroděj se objevil přímo před nimi.

„Ó, ahoj, Mafaldo.“

„Ahoj!“ řekla Hermiona roztřeseným hlasem, „Jak se dnes máš?“

„Ne moc dobře,“ odpověděl malý čaroděj, který vypadal naprosto sklesle a vydal se dál po hlavní cestě.

Hermiona se k němu přidala a Harry s Ronem se plížili za nimi.

„To je mi líto,“ řekla Hermiona a výkladem jeho problémů se ho snažila pozdržet. Bylo nezbytné, aby nedošel až na ulici.
„Na, tady máš bonbon.“

„Ehm? Och, ne, díky...“
„Trvám na tom!“ řekla Hermiona agresivně a třepala mu pytlíkem pastilek před obličejem.

Čaroděj si s poněkud vyplašeným výrazem jednu vzal. Účinek byl okamžitý. Ve chvíli, kdy se pastilka dotkla jeho jazyku, začal čaroděj zvracet tak silně, že si ani nevšiml, že mu Hermiona vytrhla hrst vlasů z temene.

„Chudáčku!,“ vyhrkla, jak zvracel po aleji. „Možná by sis měl vzít den volna!“
„Ne – ne!“ řekl přiškrceně, začal se dávit a snažil se pokračovat v cestě, přestože nebyl schopen jít rovně.
„Musím – dneska – musím jít...“

„Ale to je naprostá pitomost,“ řekla Hermiona vyděšeně.
„Nemůžeš jít v takovém stavu do práce. Myslím, že bys měl jít ke sv. Mungovi, ať tě prohlédnou.“

Čaroděj padl na všechny čtyři, a snažil se pokračovat dál na hlavní cestu.

„Takhle přeci nemůžeš jít do práce!“ křičela Hermiona.

Konečně to vypadalo, že si přiznal pravdu. Vydrápal se po Hermioně do stoje a zmizel,aniž by tu po něm zbylo cokoliv jiného, než taška, kterou mu Ron vyškubl z ruky a hromadu zvratků.

„Blee,“ řekla Hermiona a zvedla si sukni, aby si ji nenamočila v kaluži, kterou tu zanechal.

„Možná by udělalo míň nepořádku, kdybych ho taky omráčila?“
„Jo,“ řekl Ron a vymotal se z pláště, v rukou čarodějovu tašku, „ale stejně si myslím, že hromada lidí v bezvědomí by poutala mnohem víc pozornosti.“

„Byl dost zapálený do práce, co? Dej nám ty vlasy a lektvar.“

Během dvou minut stál před nimi Ron jako malý, fretce podobný, čaroděj a měl na sobě tmavomodrou róbu, která byla poskládána v tašce.

„Zvláštní, že ji neměl na sobě, když se tolik těšil do práce. Každopádně, já jsem Reg Cattermole, alespoň podle toho štítku na zádech.“

„Teď tady počkej,“ řekla Hermiona Harrymu, který byl stále pod pláštěm, „a já se vrátím s nějakými vlasy.“

Musel čekat deset minut, ale připadalo mu, že tu stojí v pozvracené aleji vedle dveří, za kterými se ukrývala pravá Mafalda, mnohem déle. Konečně se Ron s Hermionou objevili.

„Nevím, kdo je,“ řekla Hermiona a předala Harrymu několik kudrnatých černých vlasů, „ale šel domů s hrozným krvácením z nosu. Jo, a je dost vysoký, takže budeš potřebovat větší plášť.“

Vytáhla několik plášťů, které pro ně Krátura vyžehlil a Harry se napil lektvaru. Jakmile bolestivá přeměna skončila, byl vysoký víc jak šest stop a při pohledu na svá svalnatá ramena, si řekl, že i silák. Taky měl bradku. Složil neviditelný plášť pod šaty i se svými brýlemi a přidal se k ostatním.

„Páni, to je strašidelný,“ řekl Ron, když se podíval na Harryho, který se nad ním tyčil jako věž.

„Vezmi si jeden z Mafaldiných žetonů,“ řekla Hermiona Harrymu, „a pojďme, už je skoro devět.“

Vyšli spolu z aleje.
Stáli teď na přeplněném chodníku a padesát yardů o nich bylo špičaté zábradlí obklopující dvě ramena schodiště, jedno označené PÁNI a druhé DÁMY.

„Uvidíme se za chvíli,“ řekla Hermiona nervózně a vydala se k DÁMÁM. Harry a Ron se přidaly k zvláštně oblečenému muži, který sestupoval do něčeho, co vypadalo jako klasické podzemní veřejné záchodky obložené černobílými kachličkami.

„Brý ráno, Regu!“ zavolal další kouzelník v tmavomodré róbě, když vkládal žeton do dírky ve dveřích.
„Jak osina v zadnici, co, když musíme chodit do práce tímhle způsobem! Kdo myslí, že se tu objeví? Harry Potter?“ Čaroděj zaburácel smíchem nad vlastním vtipem zatímco se Ron nuceně pousmál.

„Jo,“ řekl, „blbý, co?“ A vydali se s Harrym do sousedních kabinek.

Po Harryho levici i pravici se ozval zvuk splachování. Přikrčil se a podíval se dírou pod kabinou přesně včas, aby viděl pár obutých chodidel, jak vstupují do záchodu. Podíval se doleva a spatřil Rona, jak na něj zírá.

„Musíme se spláchnout?“ zašeptal.
„Vypadá to tak,“ zašeptal Harry zpátky; jeho hlas byl hluboký.

Oba vstali. Harry si připadal výjimečně hloupě, když šplhal do záchodu. Věděl ale, že je to tak správně – ačkoliv stál ve vodě, jeho boty, chodidla i plášť zůstávaly suché. Natáhl se, zatáhl za řetízek a v další chvíli se sklouznul dolů po skluzavce a vynořil se z krbu na Ministerstvu kouzel.

Neohrabaně vstal. Měl teď daleko větší tělo, než na jaké byl zvyklý. Ohromné Atrium se zdálo být temnější, než si Harry pamatoval. Minule stála uprostřed haly zlatá fontána, ale teď vládla scéně obrovská socha z černého kamene. Bylo to dost děsivé, jak socha kouzelníka a čarodějky seděli na ozdobně vyřezaných trůnech a dívali se dolů na pracovníky Ministerstva. Pod nimi se skvěl vytesaný nápis: MAGIE JE MOC.

Harry dostal těžkou ránu zezadu do nohou. Další kouzelník vyletěl z krbu za ním.

„Z cesty, nemůže...jej...promiň Runcorne.“

Očividně vystrašený kouzelník se dal rychle do kroku. Zřejmě ho muž, kterého Harry nyní zosobňoval, zastrašil.

„Hej“ šeptl hlas, Harry se rozhlédl a uviděl drobnou čarodějku a podsaditého kouzelníka z Kouzelnické údržby a připojil se k nim.

„Dorazil jsi v pořádku?“ šeptla Hermiona Harrymu.
„Ne, ještě je pořád zaseklej v rouře,“ řekl Ron.
„Ó!, velmi zábavné...To je příšerný, co?" řekla Harrymu, který zíral na sochu. „Viděls na čem sedí?“

Harry se podíval trochu pozorněji a uvědomil si, že to, o čem si myslel, že byly dekorativně vyřezané trůny, byla ve skutečnosti kupa lidských těl.
Stovky a stovky nahých mužů, žen i dětí, s hloupě vypadajícími a ošklivými obličeji, zkroucení a stlačení společně podpírali váhu dvou kouzelníků.

„Mudlové“ šeptla Hermiona „Na svém správném místě. Pojďme dál.“

Připojili se k proudu kouzelníků, kteří směřovali ke zlatým branám na konci haly a co nejpozorněji sledovali okolí. Neuviděli však ani náznak charakteristické postavy Dolores Umbridgeové. Prošli skrz bránu do menší haly, kde se tvořili fronty k dvaceti zlatým mřížím, za nimiž se skrývaly výtahy. Jen se k jedné z nich připojily, neznámý hlas zavolal:

„Cattermole!“

Dívali se kolem a Harryho žaludek se obrátil vzhůru nohama. Jeden ze Smrtijedů, kteří byli svědkem Brumbálovy vraždy, kráčel směrem k nim. Ministerští pracovníci vedle nich sklopili pohledy k zemi. Harry cítil že z něj měli strach.

Zachmuřená, až trochu hrubá tvář muže byla tak nějak v rozporu s jeho nádherným splývajícím pláštěm prošitým mnohými zlatými nitkami. Někdo z davu v okolí výtahů pochlebovačně zvolal:

„Dobré ráno, Yaxley!“ ale ten jej ignoroval.
„Cattermole, žádal jsem o někoho z údržby, aby se postaral o mojí kancelář. Pořád mi v ní prší.“

Ron se díval kolem, jako by doufal, že se ozve někdo jiný, ale nikdo nepromluvil.

„Prší...ve - ve vaší kanceláři? To...to není dobré, že?“
Ron se nervózně pousmál. Yaxleyho oči se rozšířily.

„Tak ty si myslíš, že je to vtipné, co Cattermole?“

Pár čarodějek se oddělil od fronty u výtahu a pospíchal pryč.

„Ne,” dodal Ron, “samozřejmě, že ne...“

„Uvědomuješ si Cattermole, že jsem teď na cestě dolů, abych vyslechl tvoji ženu? Vlastně jsem docela překvapen, že tam nejsi s ní a nedržíš jí za ruku, zatímco čeká. Už si jí nechal, co? To je asi moudré. Příště se ožeň s nějakou čistokrevnou.“

Hermiona trochu vypískla strachy. Yaxley se na ní podíval, ale ona jen slabě zakašlala a otočila se.

„Já – já –“ koktal Ron.

„Kdyby moje žena byla označena za mudlovskou šmejdku,” řekl Yaxley, „...jakože by si nikdo nemohl splést mou ženu s takovou špínou...a Oddělení prosazování kouzelnických zákonů potřebovalo, abych udělal nějakou práci, vzal bych si to za svou osobní prioritu. Rozumíš, Cattermole?“

„Ano,“ zašeptal Ron.
„Tak se o to postarej, Cattermole, ať je moje kancelář do hodiny úplně suchá nebo bude pokrevní status tvé ženy ještě více nejistý, než je teď.“

Zlatá mříž před nimi se řinčivě otevřela. S kývnutím a nelibým úsměvem směrem k Harrymu, který měl zřejmě ocenit jeho jednání s Cattermolem, odešel Yaxley k jinému výtahu.
Harry, Ron a Hermiona nastoupili do toho svého, ale nikdo již za nimi nešel. Jako by byli něčím infikováni. Mříž se s třesknutím zavřela a výtah se vydal směrem nahoru.

“Co budu dělat?” zeptal se Ron obou najednou.
Vypadal dost sklíčeně.
„Jestli se tam neukážu, moje žena...vlastně Cattermolova žena–“

„Půjdeme s tebou, musíme zůstat pohromadě–“ začal Harry, ale Ron prudce zavrtěl hlavou.
„To je blbost, nemáme moc času. Vy dva najdete Umbridgeovou a já se půjdu postarat o tu Yaxleyho kancelář – ale jak zastavím ten déšť?”

“Zkus 'Finite Intantáte',” řekla Hermiona. “Pokud to bylo zaklínadlo nebo nějaká kletba, měl by se déšť zastavit. A jestli to nepomůže, tak se něco pokazilo s Povětrnostním kouzlem, což je už těžší spravit. V tom případě zkus pro dočasné zmírnění Impervius, abys zachránil jeho věci– “

“Řekni to znovu a pomalu – “ řekl Ron, zatímco zoufale hledal po kapsách brk.

Ale v tu chvíli výtah zavibroval, zastavil a netělesný ženský hlas řekl:
Čtvrté poschodí, Oddělení kontroly a dohledu nad kouzelnými tvory, včetně sekcí pro příšery a hmotná i nehhmotná stvoření, Kancelář pro spolupráci se skřety a Poradenské kanceláře pro hubení škůdců.”

Mříž se opět otevřela a vpustila dovnitř dva čaroděje a pár světle fialových papírových oběžníků, které se třepetaly okolo lampy u stropu výtahu.

„Dobré ráno, Alberte,” řekl zarostlý chlapík usmívajíc se na Harryho. Když se výtah opět se skřípěním rozjel, zběžně si prohlédl Rona a Hermionu. Hermiona právě zběsile šeptala Ronovi instrukce.

Kouzelník se opřel vedle Harryho, díval se na něj úkosem a mumlal
„Dirk Cresswell, eh? Z oddělení spolupráce se skřety?”

„Přesně tak, Jsem si docela jistý Alberte, že teď dostanu jeho práci!” zamrkal a Harry se na oplátku usmál a doufal, že to bude stačit.

Výtah zastavil a mříže se opět otevřely.

„Druhé patro, oddělení prosazování kouzelnických zákonů včetně Kanceláře Nepatřičného užívání kouzel, Ústředí bystrozorů a Správní kancelář Starostolce,“ řekl hlas čarodějky.

Harry si všiml, že Hermiona Rona malinko postrčila a on pospíchal z výtahu následován dalšími kouzelníky. Harry a Hermiona byli nyní sami. Zlaté dveře se zavřely a Hermiona velice rychle řekla:

„Vlastně si myslím, Harry, že bych měla jít za ním. Nemyslím si, že ví, co dělá a jestli ho chytí, celá naše věc...“

„První patro, Ministerstvo kouzel a Pomocný personál.”

Zlaté mříže se znovu rozevřely a Hermiona si povzdechla. Stáli před nimi čtyři lidé, dva hluboce zabraní do své konverzace – dlouhovlasý čaroděj, oděný do nádherného černozlatého pláště a čarodějka podobná ropuše, se sametovým kloboukem na svých krátkých vlasech svírající na hrudi spisové desky.

Kapitola byla hotová již předtím, ale zapoměli jsme na to upozornit :)

621 komentářů:

1 – 200 z 621   Novější›   Nejnovější»
Anonymní řekl(a)...

este ze sa to zmazalo

Anonymní řekl(a)...

děkuji mnohokrat

Anonymní řekl(a)...

Wow, dost dobrý!

Anonymní řekl(a)...

souhlas (-: to by me zajmalo kdy ta 12 bude cela

Anonymní řekl(a)...

uz sa tesim na dalsie kapitoly dufam ze budu co najskor!! ale dnes skoro este nic nepribudlo!! co sa deje ?? hadam ste to nezabalili!?

Anonymní řekl(a)...

co se tady delo ?? proc nekdo smazal vsechny komentare ?? ne z by mi to vadilo... Carry on ,,, jste fakt super

Anonymní řekl(a)...

SUPER NEVITE NEKDO KDY BUDOU DALSI?

Anonymní řekl(a)...

Dík, seš dobrej! ZAVISLAK: Bylo to v komentářích. Nějaký kluk to prý přečet a řekl, že ví, jaký ta zlatonka sehraje úkol. Že prý se otevře když bude Harry blízko smrti. A podle toho je věta: Otevřu se při zavření. je prý blbost a mělo by to podle něj být něco jako: Otevřu se na konci. Má to tak HP7 CZ

Anonymní řekl(a)...

MILUJU VÁS LIDIDČKY ZA TO CO DĚLÁTE NEBERTO TO NÁK ZLE JÁ SE PROSTĚ MUSIM ZEPTAT KDY BUDOU DALŠÍ KAPITOLI DNESKA SE O NÁK SEKLO CO

Anonymní řekl(a)...

Kdy už bude ta 12. kompletní? na http://dh-cze.blogspot.com/ tvrdí, že dneska by mohlo být až 17 kapitol....

Anonymní řekl(a)...

HP7 v angličtině je ke stažení na http://data.edisk.cz:8080/0/0512668af6f99ccc62d8954c810a514d/Harry_Potter_Deathly_Hallows_-complete-.pdf

Anonymní řekl(a)...

SADO! Podle toho serveru se k vám někdo připojil a že dneska bude až 17. kapitola a že celá kniha by byla hotová do konce července! Tak to ste GOOD!

Anonymní řekl(a)...

KOLKO MA VLASTNE HP7 KAPITOL??

Anonymní řekl(a)...

MA PRAVDU. DOUFAM ZE TO BUDE CELY ESTE DNESKA.

Anonymní řekl(a)...

mírni své nadšení ať to nezakřikneš, už se na to těším jak babka na důchod

Anonymní řekl(a)...

Zavislak:otevre se kdyz se zavre.Já sem to přeložil jako otevře se až na konci..A myslím že tento překled je lepší ptž zlatonka sehraje roli až na samém konci knihy...víc už napovídat nebudu;-)

Anonymní řekl(a)...

jasny no ja ty komentare vsechny necetla , jo a k tomu snapeovi podle me je to slizak ambicozni svine ale ne idiot jeho sen je zbavit se smejdu ale on je sam polovicni smejd , a kdyz se mel vetrit do brumbalovi prizne s rozctvrcenou dusi tezko nemyslite , podle me jsou v bradavicich bezpecnostni opatreni proti temne magii a ministerstvo tu skolu musi mit pod hakem vzdyt tam posilaj rodice deti s tim pocitem ze tam nekdo muze beztrestne pouzivat cernou magii

Anonymní řekl(a)...

Ahojky, mám knížku v angličtině a snažím se to luštit, pak si to po vás vždycky ještě přečtu v češtině a je to super. :-)
Luštím jednu kapitolu celý den, je to strašně pomalý si to překládat sama, navíc ne všechno dokážu přeložit tak abych to pochopila.
Moc díky za vaší práci, cením si toho. ruzen

Anonymní řekl(a)...

JA JENOM DOUFAM A MODLIM SE.

Anonymní řekl(a)...

Z te zpravy budu ještě tejden cákat! Jestli to je pravda tak si to na konci července vytisknu a ještě jednou v klidu si to všechno přečtu!

Anonymní řekl(a)...

teda ze by rodice neunesly pocit ze tam nekdo beztrestne provozuje cernou magii

Anonymní řekl(a)...

jo a za dalsi kdy tam budou ty kapitolky

Anonymní řekl(a)...

Nevím, co to bylo s tím ministerstvem. Dyť ministerstvo padlo! Smrtijedi sou teď vlastně ministerstvo!

Anonymní řekl(a)...

KDY UŽ TO BUDÉÉÉÉÉÉÉ??;-(((

Anonymní řekl(a)...

nemate nekdo prosim preklad fenixova radu?

Anonymní řekl(a)...

KDO SE PTA KDY TO BUDE AT KOUKNE NA http://dh-cze.blogspot.com/ A PRECTE SI TO TAM!!!!!!!!!!!!!!

Anonymní řekl(a)...

Jaj nečtete komentáře? Dyť se psalo, že bude až 17. kapitola do večera a nebo do zítřejšího dopoledne, tak proč se furt ptáte, kdy to bude?

Anonymní řekl(a)...

kua dneska ějaká epidemie spamerů !!!!

Anonymní řekl(a)...

CO TO JE ZAS ZA DEBILA!!!!!!!!!!!!!

Anonymní řekl(a)...

si ze me snad delate prdel ne dalsi kreten co spamuje jeden vodejde druhej prijde jezis

Anonymní řekl(a)...

dajte tomu kokotovi uz ban,podla mna je to ta ista osoba.....bloknite mu IP adresu,viac si tu ani nesuchne...kokotko

Anonymní řekl(a)...

sem ochotna zaplatit osbe ktere si toho kretena poda

Anonymní řekl(a)...

chjo nejde úplně zrušit přidávání komentářů a zavést nějaké externí fórum? Jinak aspoň přidávání pozastavte do večerníčku než tihle rádobyvtipní dementi půjdou spát.

Anonymní řekl(a)...

Kdybych věděl, kdo to je, udělal bych to zadara!

Anonymní řekl(a)...

tyvole to pornochodi sem moje mala sestra smazte to

Anonymní řekl(a)...

TOHLE MUZE UDELAT JENOM MAGOR.

Anonymní řekl(a)...

Kdy tak můžem očekávat další kapitolku??

Anonymní řekl(a)...

ten stejný jako předtím určitě:(

Anonymní řekl(a)...

Já si to jdu přečíst znovu, třeba než to dočtu, tak bude další kapitola. Na ten svůj vlastní překlad už prostě nemám, je to strašně namáhavý. Tak vám držím palce, ať to jde. :-)
ruzen

Anonymní řekl(a)...

nema niekto katanu na zapozicanie?sice su to roky,ale takeho smrada by som rozrezat mozno vedel :)

Anonymní řekl(a)...

Bože proč ti magoři spamujou?!

Anonymní řekl(a)...

zajímavé věci tu píšete o zlatonce,jsem na nto zvědavá, tak jako na to k čemu bude Hermioně ta kniha,věřim že tam bude v runách něco zašiforvaný...a k severusovi, jo je to slizák,štěve měale myslim že nakonec bude dobrej...ale kdo vi třeba se pletu...každopádně mě zajima i věci kolem brumála,zda když bydlel v dole jako harry tak dza s nim neměl čirou náhou společného víc než si myslíme, či zda je pravda něco z těch věcí co se o něm ted píšou...napadlo mě že brumbál možná ani neumřel že šlo třeba o mnoholičný lektvar a nějaký ovládací kouzlo,ale nevim nevim...necháme se překvapti...každopádně děkuju fenix týmu...jsou borci, moc děkuju...

kakekoki řekl(a)...

Já čtu v recenzích že Snape zemře zbytečně, to nechápu!

Anonymní řekl(a)...

podle me brumbal sympatizoval s harrym protozel tim chtel odcinit vinu kterou mel na arianine smrti harrz mel bejt mala ariana tim ze ho ochrani tak se ocisti od hrichu a podle me byl albus jako dudley videli ste jak na zacatku projevil dudlanek city jako pribuznej harryho , podle me albus po smrti ariany jako prozrel to samu dudley kdyz ho napadly mozkomorove a oni vam prece vysavaj to nejlepsi zvast a promitaj to nejhorsi takze treba mu projelo kebuli sikanovani harryho a tak , to sami se stalo albusovi ve forme smeri jeho matky a sestra a pohrdanim abefortha jeho bratra teda ze aberforth ho nenavidi

Anonymní řekl(a)...

sorry za preklepy mam comp v anglictine

Formiga řekl(a)...

jinak normalni... to nemuze te smazat ty komentare jnak nez smazat celou stranku?

Anonymní řekl(a)...

prosim kolik to ma kapitol ???? dekuji

Anonymní řekl(a)...

ahoj, hele chci se jenom zeptat, kde jsou prvni dve části ze 12. kapitoly....

Anonymní řekl(a)...

zavislak: :) velmi zajímavé myšlenky...

Anonymní řekl(a)...

Ahoj! nechcem spamovat,ale vidim ze niektory ludia sa tu vyslovene nudia kym pride dalsia kapitola,tak by som vam chcel poradit,ako zabit cas medzi aktualizaciou kapitol,ja sam to tak robim,a celkom sa mi dari,jedna sa o velmi zaujimavu browserovu hru.
link je: http://www.TheCrims.com/?rid=7383416
Osoby mladsie ako 18 rokov prosim neklikat,nejedna sa o porno ani nic podobne ale objavuju sa tam niekedy dost sproste slova.Dakujem,a este raz sa ospravedlnujem za spam, ale snad vam to pomoze vyplnit nejako ten cas :)

Anonymní řekl(a)...

hej lidi fakt dobrý pokračujte dál určitě lepší než si koupit knihu a pak se to snažit přelouskat do češtiny pže moje ájina je katastrofální:D takže v tom pokračujte jen tak dál

nairam řekl(a)...

Ahoj, jste borci. Chtel bych vam moc podekovat za to ze muzu cist 7 tak rychle cesky o tom se mi ani nezdalo. Jeste jednou diky:):):):)

Anonymní řekl(a)...

mám dotaz: na kolik částí je ta 12. kapitola vlastně rozdělena? já jen abych věděla

Anonymní řekl(a)...

želám pekný podvečer milý čitatelia

deathly hallows je tutova kniha . ale vzdy ma este dokaze pobavit skutocnost ze ludia stale vymyslaju kto tam zomrie aj po 21. juli . takze pre vase info maly spoiler :

zomrie - Moody , Fred , Hedwiga , Ted Tonks , Rufus Scrimgeour , Červochvost , Dobby , Lupin , Nymphadora , Snape , Crabbe , Bellatrix , Voldemort a Nagini . Harry znova prezije AVADA KEDAVRU . To co som pisal je pravda - prisaham , 7 mam uz precitanu .

Anonymní řekl(a)...

ja se na to porno nestihl kouknout :'(


:-D :-D :-D

Anonymní řekl(a)...

Mockrát vám děkuji za překlad, jste úžasní!!!!

Anonymní řekl(a)...

je se zblaznim co je to za kravu tyvole at se do bodnout ty ses naprosto vypatlana ze ALE TO NENI OMLUVA TY KRAVO JEDNA DEBILNI

kakekoki řekl(a)...

podle mne mel brumbal vinu na smrti harryho rodicu a snazil se to vykompenzovat prizni k harrymu

Anonymní řekl(a)...

vzdyt sem to napsala ze mel a.brumbal cerny svedomi z toho co se stalo jeho sestre , podle me se na ministerstvu strhne dalsi bitka

Anonymní řekl(a)...

Podle mě by bylo lepší dát celou kapitolu vždy najednou a ne na pětkrát ale to je jen můj názor. Jsem rád, že je to kvalitní překlad a já nemusím čekat do Ledna, takže dík.

Anonymní řekl(a)...

Supeeer!!! Skvely preklad, len jedna otazocka...mince s napisom "M.O.M."-neznamena to Ministry of Magic? teda nemalo by byt v preklade mince s napisom "M.M."-Ministerstvo magie? Viem, ze je to malickost...takze prepacte ,ze Vam pilim nervy...som vdacna za preklad!!!

Anonymní řekl(a)...

podla anglickej knihy to vyzera ze tato 12 kapitola je uz kompletna :) a niekto sa tu pytal na preklad fenixovho radu... no ja mam vsetky knihy HP v compe, aj carovne svety, metlobal a zvery, ale vsetko je myslim v slovencine takze neviem ci to niekto bude chciet, niektore su v pdf a asi dve vo worde... v pripade zaujmu moj mail je mungo@centrum.sk

Anonymní řekl(a)...

to je strasne moc dobry ze to prekladate

Anonymní řekl(a)...

to je mazec,ten kdo tu tak spamuje je normalni uchyl,ale me osobne to nevadi,protoze mi to zazitek nezkazi,taky jsem na to uz narazil,anglickou verzi mam a stejne si to prectu v klidu v cestine ikdyz vim jak to dopadne

kakekoki řekl(a)...

zavislak: ja wim, ale mame rozdilne torie. mozna jsem tu tvoji poznamku pochopila spatne.

kakekoki řekl(a)...

DÍKY překladatelům, jsou úžasní!!

Anonymní řekl(a)...

Je to fakt hustý prosím o vytrvání už se nemůžu dočkat dalších kapitol syntaxxxxx

Anonymní řekl(a)...

Když si Hermiona vzala obraz Phinease do kabelky, nemůže teď Phineas poslouchat, co si povídají?

Anonymní řekl(a)...

neslo by nejak zakazat tem debilnim slovakum tady spamovat???vubec tady oxidovat..my jim taky na jejich .sk stranky nelezem.. :D:D:D:D

Anonymní řekl(a)...

ROZHODNE PRIDAVAT KAPITOLY I PO CASTECH!!!!

Jednak vyplnuji zdlouhave cekani, jednak nejsou zas tak kratke - naopak - kazda cast je vyzivne cteni!! Takze DIKY za vasi praci!!! Je to S U P E R !!!

p.s. pro vsechny: na hulvaty, spamisty a kazisvety je nejlepsi NIJAK nereagovat!!! Cim vic se rozcilujete, nadavate, "kricite", tim vic je to bavi. Takze uzivejte si cteni a povidani mezi sebou a skodice ignorujte.

Anonymní řekl(a)...

nebud rasisita

Anonymní řekl(a)...

kdo ma dalsi teorii

Anonymní řekl(a)...

tak si myslím lidi že pan medek může jít do hája zelenýho knížku si koupím ale překlad je profesionální díkec za tuhle komunitu

Anonymní řekl(a)...

Přidávat kapitoly takto po částech má jistě své výhody ale mě to příjde takový rozkouskovaný. Ale když tak nad tím přemýšlím, je lepší to dávat po částech. Ti, co to po částech chtějí budou spokojení a ti ostatní si můžou počkat, až bude kapitola kompletní. A spokojení budou všichni :)

Anonymní řekl(a)...

Velmi velmi děkuji že HP 7 překládáte - a že si stím děláte takovou práci.... 8-)
Chci se ale zeptat jestli někdo nezná nějakou stránku na ktere je překlad HP 6.
POkud někdo znáte tak mi pls napište odkaz na muj email: mispet4@seznam.cz
mockrat děkuju za odpoved!!

Unknown řekl(a)...

Super... Jedete hezky. :-)
Stihnete dneska ještě půlku další kapitoly? :.)

Anonymní řekl(a)...

napadlo me jak to bude probihat dal ikdyz vsichni vedi ze ti tri sou blackovejch sidle proc se za nimi nikdo nevida nikdo se je nepokousi informovat nebo se ubezpecit jestli jeste treba nechcipli hlady nebo nepotrasaj siriusovy rucickou vsichni dobre vime o par vitealech takze si trochu osvezme hlavinky 1)salek 2)prsten 3) ten zlatej retizek s tim medailonem 4) nagini 5) denicek kterej je z obliga jako prsten 6) + 7) nevim o jaky se jedna takze otazka pro vas

Anonymní řekl(a)...

Inak poculi ste o tom že slovaci maju svoj vlastny prekladovy team ?
Su vraj na kapitole 28 a zverejnit to chcu až ked budu mať preloženu celu knižku ...

Anonymní řekl(a)...

kde maju slovaci svoj preklad??podla mna je to dost ze blbost....dost im to musi trvat precitat a este k tomu to prepisat..no neviem neviem

Anonymní řekl(a)...

Kámoš trvdí že viteálem je i Harry..... ale nevim... není to mizernej nápad, coo?

Anonymní řekl(a)...

"pokračování vás nemine :)" píšou na konci 12. kapitoly ona ještě není celá?

Anonymní řekl(a)...

JO VAZNE MATE SVUJ TYM. TAK K NAM KURVA NELEZ.

Anonymní řekl(a)...

podla mna je to hlupost,slovaci,kym by to prelozili,to by zase bolo.....to si pockame minimalne do Januara

Anonymní řekl(a)...

ja som to nemyslela zle...a nepisem sem ziadne blbosti pisala som to akurat prvy krat o tom slovenskom tyme tak ma hned neodcudzujte prosim

Anonymní řekl(a)...

nik ta neobmedzuje a vobec netvrdim ze si to myslela zle :)
len ma sere trocha moc fasisticky pristup niektorych ludi....

Anonymní řekl(a)...

hej Marek a to mas skadial??

Anonymní řekl(a)...

nebudte rasisisti jeden nein celej narod degenrovanejch jako byl predesj neni cely obyvatelstvo tak ty nekonfliktni tu nechte na pokoji

Anonymní řekl(a)...

nechapem tych ktori vyhadzuju slovakov!! preboha jak keby cesi boli setci svaty!! ja som tez slovak a som rad ze je zopar dobrych cechov ktori to prekladaju lebo pochybujem o tom slovenskom prekladatelskom tyme!!

Anonymní řekl(a)...

a uz by konecne mohol dakdo povedat kolko ma kniha kapitol??!!

Anonymní řekl(a)...

36+epilog
Idem si kupit ciga,snad tu uz bude hodene daco nove :)

Anonymní řekl(a)...

hej o nom aj ja dost pochybujem...ale inak fakt je super ze to tu je prelozene...preco su vydavatelstva take spomalene?skoda ze to nevychadza zarovno s anglickou verziou

Anonymní řekl(a)...

kniha ma vraj 31 kapitol ci kolko..alebo som len zle dakde citala?

kakekoki řekl(a)...

jo, jeden z dal��ch vite�lu je fakt harry, a bude resit dilema jestli se ma zabit nebo co udelat...je to husty

Anonymní řekl(a)...

ma jich 36+epilog

Anonymní řekl(a)...

Kurva tady jSou samý slováci..Jsme snad v česku a nee na slovensku tak co sem lozíte?!?Si udělejte svůj tým!!!

Anonymní řekl(a)...

prepac ale snad je tu ta stranka na to aby ju aj niekto navstevoval nie??? a nechapem co mas proti slovakom

Anonymní řekl(a)...

hm ja bych tipoval ze se zabit anii nemusi dyt z jeho krve povstal znova voldemort.

Anonymní řekl(a)...

ja nic jemom ze to tu nejakej slovak spamuje.

Anonymní řekl(a)...

Harry Potter 7 má 36 kapitol+epilog

Anonymní řekl(a)...

no tak ale kvoli 1 debilovi nemusite odsudzovat setkych!! jak som cital pred vymazanim vraj este dnes ma byt 17 kapitola ale to asi nestihaju!! len dufam ze zajtra uz bude aspom 15

Anonymní řekl(a)...

tak tu nevyskakuj a ukecaj admina na to aby mu dal ban na IP,a neurazaj ine narodnosti,pretoze to smrdi skurvenym fasizmom....

Anonymní řekl(a)...

hele 11. kapitola končí tim, že harryho palí jizva a 12. tady začíná, že se srpen vlekl, to takle na sebe fakt navazuje, nebo je jeste neco mezi tim?

Anonymní řekl(a)...

Ja si myslim ze vypustaju 12-tu kapitolu po kuskoch,aby stihli prelozit dalsich 5 kapitol(do tych 17) a tak ziskaju viac casu a nik na prekladatelsky tym nebude tlacit,aj ked im to moze byt uprimne jedno.
Inak dobra praca a velke diky za tolku pracu...

Anonymní řekl(a)...

11. kapitola sa konci tym ze zistili ze umbridgeova ma nahrdelnik !!ale aj ja si mylim ze tam este cosi chyba

Anonymní řekl(a)...

nechte ty slovaky na pokoji prominte za to co sem napsala predtim vyznelo to spatne, no tak to je drsny jestli je harryviteal a jak by se mu to stalo voldermot ho videl pred svou pseudosmrti jen jedno a to kdyz mu vrazdil rodice toje naprosta hloupost verim ze se na harryho prenesly voldemortovi schopnosti ale i jeho 1/7 duse to mi pride ujetyno uvidime podle se vidaj do ty godrikovejch dolech takze mozna harry uvidi sutiny svyho baraku a neco by se mu mohlo vybavit jen mala domnenka no a kdyby byl harry viteal co je posledni viteal podle me je to sam voldemort pri transformaci v HP4 museli mit zaklad , zaklad lidskeho byti v knize je duse

kakekoki řekl(a)...
Tento komentář byl odstraněn autorem.
Anonymní řekl(a)...

Kdy pak bude pokračování?????;-)...

Anonymní řekl(a)...

jedna vec voldemort chce harryho zabit vo tom je HP123456. proc by to delal kdyz to je jeho viteal?

Anonymní řekl(a)...

Hele nepište sem vůbec nic až na pochvaly.
hlavně se nehádejte a nepište spoilery.Ani když tam napíšete pozor spoiler stejně si to někdo může přečíst a myslim že kdyby jim o to šlo dá se to sehnat i jinde

kakekoki řekl(a)...

no newim no jakej je stav harry-viteal ale ja myslim že to tak bude.. nekde jsem k tomu četla připomínky...hele a nevite proc teda umre snape,a recenzce tvrdi ze umre zbytecne?beru i teorie

Anonymní řekl(a)...

mozno nie celkom harry je ten viteal ale nieco take co sa neporusi pokial harry zomrie...to len taka teoria ale zrejme dost nemozna alebo na voldiho prizlozita

Anonymní řekl(a)...

dobrej napad je to vic motyvujici

Anonymní řekl(a)...

dnes to ide pomalsie...... :-(

Anonymní řekl(a)...

Poslední viteál je sám Voldemort takže to je 6. viteál a 7. nevím, diskutuje se, že prý to bude Harry.

Anonymní řekl(a)...

ty vado sedm kusu ne 5 a dva v sobe.

Anonymní řekl(a)...

......cela kniha ma 37 kapitol+epilog......a 607stran.....keby niekto nevedel......

Anonymní řekl(a)...

Není to už náhodou konec 12. kapitoly?

Anonymní řekl(a)...

cao, ja vim co sou ty vitealy, ale nevim jesli to sem muzu napsat .))

kakekoki řekl(a)...

vypada to tak

Anonymní řekl(a)...

za prvy ja mam original a ten ma 36+epilog.. jo ta dvanacta by uz mela skoncit

kakekoki řekl(a)...

ten, kdo vi ty vitealy, at mi je pisne na mail kakekoki@seznam.cz diky..

Anonymní řekl(a)...

Fakt super že překládáte, ale nikde nemůžu najít anglickou verzi na stáhnutí, nevíte náhodou kdde by to mohlo být????

Anonymní řekl(a)...

me to taky poslete na K.elf@seznam.cz

Anonymní řekl(a)...

TAHLE KAPITOLA UŽ JE KOMPLETNÍ, TAKŽE SE PŘESTAŇTE PTÁT!!!!

Anonymní řekl(a)...

Ahoj, nechce se mi číst všechny komentáře, nevíte někdo jak to vypadá s 13. kap.? Už se nemůžu dočkat.

Anonymní řekl(a)...

Mě to taky pošlete: Ingrid.funny@seznam.cz
Díky!

Anonymní řekl(a)...

tie viteali pls napiste mi na kamil0606@centrum.sk alebo na icq 499-985-770 pls!!

kakekoki řekl(a)...

HEJ!! tak co kdyby ten nebožák kterej to má rozesílat na tolik mailů to jsem normálně napsal???

Anonymní řekl(a)...

Kundy nepište sem kdo skape kurva
na co to potom jako číst člověk z toho má víte co

Anonymní řekl(a)...

Taky mě ty viteáli pls napšte.Email OndraDC@seznam.cz nebo icq 448 862 314..díky moc,,a jinak nvm co je s tou 13.kapitolou ale už se na ni těším:))

Anonymní řekl(a)...

nechcete nekdo pokecat o Harrym na icq?389 761 458

Anonymní řekl(a)...

nechcete nekdo pokecat o Harrym na icq?389 761 458

Anonymní řekl(a)...

Kdy budou další kapitoly?????plosim, plosim

Anonymní řekl(a)...

thx za tie viteali

Anonymní řekl(a)...

FENIX TEAM:DEJTE SEM PLS ASPON TU 13.KAPITOLU TU UŽ URČO MÁTE ASPOŇ MĚ(NÁM) TO ZKRÁTÍ ČEKÁNÍ NA TY DALŠÍ,,...DÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍKY MOOOOOOOOOOOOOOOOOC ZA VŠECHNY;.)))

Anonymní řekl(a)...

Omg, lidi vy ste jak banda "debilů!!Až to přeložej tak to sem asi daj ne?!nechteje bože at si mužou dělat svojí práci a nespamuje diskuzi.Už jednou majitel tohoto blogu žádal aby ste se tak idiotsky neptali.Já bejt jim tak se na vás vyseru když nedokážete respektovat lidi který natom makaj!!

Anonymní řekl(a)...

No este vcera to byly zkoro 4 kapitoly denne, dneska ani jedna cela :-((((, moc si nas rozmazlili ted jen zebrame :-D

Anonymní řekl(a)...

mohli by ste sem dat aspon nejake info o tom ako prebieha preklad dalsich kapitol

Anonymní řekl(a)...

Mno viteály jsou: Zmijozelův medailon, prsten(zničený), deník ( zničený ), pak ten šálek od Helgy z Mrzimoru,pak něco Nebelvírovo nebo Roweny z Havraspáru ne? A pak ještě sám Voldemort....

Anonymní řekl(a)...

pac vcera byl vikend urcite vic jak polovina znich chodi do prace.

Santi řekl(a)...
Tento komentář byl odstraněn autorem.
Anonymní řekl(a)...

no a.

Anonymní řekl(a)...

Paráda jste dobří jen tak dál Pánové.Děkuji

Anonymní řekl(a)...

to snad neni mozny ja se tady pokousim vytvorit nejakou debatu a vy ji zazdite rychlosti svetla nejdriv ti spameri vodejdou a pak se ani nezmuzete na to si vzpomenout co so vitealy hrozne opravdu nerikejtre mi ze ani jedn zvas neba prince dvoji krve to mi nerikejte ani ze srandy no asi ho nemate takze si vezmu svyho HP6 a najdu vam ty viteali o kterych za tim vime

Anonymní řekl(a)...

PROSIM LUDJA MI TO VYSVETLITE...NAOZAJ NECHAPEM TEJ 12TEJ KAPITOLE....TOTO CO JE TU TERAZ JE LEN 4 CAST KAPITOLY ALEBO NORMALNE ODZACIATKU..LEBO TROSKU MI TO Z 11TOU KAPITOLOU NEZAPADA...VOBEC TERAZ NECHAPEM...PROSIM POMOC :(( A INAC VEEEELKA CEST TOMU KTO TO PREKLADA....

Anonymní řekl(a)...

sakris nejvic me zajima na co maj ty pozustalosti od brumbice zlatonku tu knihu mec a deluminator myslite ze harry zabije voldemorta mecem godrika?

Anonymní řekl(a)...

chces ty vitealy poslat na e-mail?

Santi řekl(a)...

Zmijozelův medajlon , Rojvolův prsten , Deník , Nagginy ( voldáčkův had), šálek Helgy , něco od Roweny nebo Godricka a nakonec Voldemort

Anonymní řekl(a)...

viteali vzniknou kdyz rozdelis je to ten nejbolestivejsi akt spacha se vrazdou co ti ktomu mam rict

Anonymní řekl(a)...

jakou schranku muze mit ta baba na hrudi mysleli tim medajlon nebo je t nekdo uplne jinej????

Santi řekl(a)...

12. kapitola je již celá přeložená, a když trošku zapojíš svůj malinký mozeček zistíš, že zapadá genialně.

Anonymní řekl(a)...

zadna rowena ale harryho jizva

Anonymní řekl(a)...

jakou schranku muze mit ta baba na hrudi mysleli tim medajlon nebo je t nekdo uplne jinej????

Santi řekl(a)...

Nemluv blbosti, Rowena ( jako za zakladatelka Havraspáru)

Anonymní řekl(a)...

harry se do toho lupina pekne obul co?

Anonymní řekl(a)...

santi: pletes se .))

Anonymní řekl(a)...

raddleuv denik(ukrzt tajemna komnata),sam voldemort moje teorie o zakladu lidskeho byti je opravdu duse,rojvoluv prsten(chatrc jeho rodiny z matciny strany),salek helgy z Mrzimoru ( stiplnul ho nejak7 jeji prapraaa.....vnucce), pak zmijozeluv medailon kterej patril jeho postizeny matce (ukryt jeskyne), dalsi voldemort je pekne chamtiva svina a chtel neco od vsech zakladatelu bradavic takze neco od roweny z havrsparu/godrika nebelvira/salazara zmijozela/helgy z mrzimoru/ par artiklu od dvou z nich uz ma, nagini a o dalsich se zatim nevy

Anonymní řekl(a)...

Lidi sakra.. už!! Chci si přečíst nějakej normální komentář.. a furt tu jenom vidim komentáře typu: A kdy bude další kapitola?? Fakt už ste s tim trapný! Jestli se nemůžete dočkat další kapitoly, tak tady ty chudáky překladatele NEOTRAVUJTE, otevřete si anglickou verzi a přeložte si ji sami!! Aspoň uvidíte, co to vůbec je něco z toho přeložit.. :// A přestaňte otravovat...

Anonymní řekl(a)...

Nevím jestli už to tady bylo řečeno, ale neměli by to být ultradlouhé uši? a ne prodloužené?

Anonymní řekl(a)...

kdy myslite ze vypadnou z siriusova sidla

Santi řekl(a)...

Nepletu se, vím to naprosto jistě, pokud nevěříš otevři si prince dvojí krve.

vietálu je ( bylo ) dohromady 7.

1. rojvolův prsten( zničen )
2. deník ( také zničen)
3. zmijozelův medailon ( má ho Umbrigdeová)
4. šalek Helgy
5. něco od Roveny z Havraspáru nebo Godricka Nebelvíra
6. Naginny ( voldemortův had)
7. lord Voldemort

Anonymní řekl(a)...

cože?? harryho jizva má být viteál? jsi se zblaznil/la

Anonymní řekl(a)...

pre boha ved tu je pomaly vyse komentarov jak ked tu spamoval ten blbec!! uz to treba dalsie kapitoly aby sa mohlo citat a nie stale pisat komentare

Santi řekl(a)...

Ty si myslíš, že na překladu někdo nepracuje ?
Jen pro tvou informaci, jestli chceš zistit jak je to těžké tak si to zkus sám.

Anonymní řekl(a)...

Prectete si zatim pekny rozhovor o prekladani knih s panem Medkem zde :

http://aktualne.centrum.cz/kultura/clanek.phtml?id=375830

Anonymní řekl(a)...

Sice se tady diskuze na toto tema mele porad dokola, ale presto nedokazu odolat a nenapsat svuj nazor, vubec nechapu, jak muze nekdo kritizovat tyhle preklady..a nejenom, ze si v duchu rekne, ze by neco udelal jinak atd., ale ze ma jeste potrebu ty ubohy prekladatele kritizovat na jejich vlastnim foru..predpokladam, ze pokud umite tak skvele anglicky, ze vite, jak neco lip prelozit, tak uz davno drzite v rukou sve vlastni knizky a nemate tudiz potrebu do nekoho rypat, ja myslim, ze ten preklad neni vubec spatny (jsem studentka anglictiny na MU v Brne) a hlavne ocenuju rychlost s jakou preklady pribyvaji:)...jinak lidi, vzdyt komu ted jde o nejaky slovickareni..nejdulezitejsi je prece co nejrychleji vedet, co se udalo a jak to vsechno dopadne..takze proboha nekritizujte uz nikdo a pro prekladatele z tymu Fenix - thumbs up!!!!!!

Santi řekl(a)...

Díky.

Anonymní řekl(a)...

Do p*če kde sou ty další kapitoly!!!

Anonymní řekl(a)...

podla mna je harry horcrux (viteal)..v druhej knihe (na slovensku) je na strane 349, riadok 20 napisana veta: "Takže Voldemort, tým vložil domňa kúsok seba?" spýtal sa Harry. "Vyzerá to tak" odpovedal Dumbledore

Anonymní řekl(a)...

Lidi já se zblázním - vím že jsem strašná, ale nebyl by aspoň nějáký odstavec 13.kapitoly?!

Anonymní řekl(a)...

ale tam se píše jen o jeho schpnostech hadí řeč atd... nwm jestli by to mohl být kousek duše

Anonymní řekl(a)...

Takhle už je ta 12.kapitola celá???

Anonymní řekl(a)...

Taky už mě štve to čekání;(((Doufám že sem pak hodí aspoň 3 kapitolky naráz:)))

Santi řekl(a)...

12. KAPITOLA JE CELÁ !!!!

Anonymní řekl(a)...

ZuBR:Kdyby ale nebyl harry kousek voldemorta tak jak by mohl vidět co právě dělá a naopak voldemort číst harryho myšlenky??myslím že harry má kousek voldemortovi duše:/

Anonymní řekl(a)...

čím dál víc se začínám klonit k názoru že harry bude opravdu viteál... ale to by pak musel zemřít... :(

Anonymní řekl(a)...

a to nemluvim o tom, jak je ubohy z ceskyho fora chtit vyhodit slovaky a o lidech, kteri sem pisou, kdo umre a co budou vitealy to uz je vrchol sprostoty...a pro ostatni - proc chcete vedet dopredu jak to dopadne jako, co vsechno jsou vitealy?vzdyt nejlepsi je prece to cekani a vymysleni, ale mam pocit, ze tady jsou skoro vsichni nejaci divni...

Anonymní řekl(a)...

To si nemyslím, řekl mu to, ale Spíš v tom smyslu, že do něj vložil něco ze svých schopností. A Brumbál říká, že nevědomky. A když to říká Brumbál, musíme jeho úsudku věřit.

Anonymní řekl(a)...

Ahojte, ja som sa k tejto stranke dostala len vcera no uz to mam precitane :-) som velmi vdacna ze to, ze sa na to niekto vobec podujal, tak vam drzim palce, nech vam to ide a nech mate pri tom este vela, vela trpezlivosti.

Anonymní řekl(a)...

tato kapitola je již opravdu kompletní

Anonymní řekl(a)...

to kari: poviem ti jednu oblubenu vetu z jednej knihy..mopzno poznas : "Ludia miluju konspiracie" :)

Anonymní řekl(a)...

Anonym: no nevím musíme si počkat :o)

Anonymní řekl(a)...

FENIX TEAM:hodtě sem pls aspoň tu jednu kapitolu..!už mě nebaví čekání..;-(((

Anonymní řekl(a)...

Jestli je Harry viteál, tak chudák starej Voldemort, když totiž Harryho zabije, zničí část své duše a když ho nezabije, tak zabije Harry jeho. Zapeklité... :D

Anonymní řekl(a)...

tohle už se nedá vydržet-du číst originál
je to sice děsně únavný, ale to čekání už nesnesu

Anonymní řekl(a)...

Jak to tak vidím to bude mít medek ještě dřív než fenix team...

Anonymní řekl(a)...

Jsem zvědav na to zrcádko, na ten střep.... A na ty básně v runách, je jasný, že v tom je šifra, když to dal Hermioně, ta akorát blbě přeložila eibwaz místo ebwaz... uvidíme

Anonymní řekl(a)...

Harry nemoze zabit Voldemorta pokial ma Voldemort vsetky casti duse.Tym padom sa bude musiet harry zabit a voldemorta musi zabit niekto iny..:D...dost zamotane...a inak kte sa podel Kornelius Fudge??...

Anonymní řekl(a)...

ale logiku by to mělo,že se ho pokusil zabít,nepovedlo se protože pro harryho zemřela jeho matka... a pak je tam ta věštba ''ani jeden nemůže žít pokud ten druhý zůstává naživu'' fakt nevím

Anonymní řekl(a)...

taky tomu začínám věřit :-(

Anonymní řekl(a)...

Anonym: tak prvni kilne voldemorta ho to zase vyrve z těla a pak budou s harrym v jednom těle :D a bude jakýsi vnitřní boj...

Anonymní řekl(a)...

to-že-je-Harry-viteál-je-zajímavá-myšlenka,ale-jak-všichni-víme,Harry-přežije-a-aby-byl-voldemort-zabiot-musí-být-zničeny-všechny-viteály,ne?a-podle-nynejších-překladu,které-jsou-fakt-super,nebude-viteál-zničen-pokud-nebude-poškozena-jeho-schránka.takže-myslím,že-Harry-to-nebude

Anonymní řekl(a)...

Nechápu proč to sem nedávají postupně..Je sice hezký pokud sem dají naráz třeba 5 dílů a postupně by to bylo podle mě lepší..aspoň by se nemuselo tak čekat:((

Kareala řekl(a)...

Kdyby Voldy zaútočil na Harryho a zabil ho a pokud by Harry byl viteál, mohl by Voldy využíz vraždy Harryho k stvoření dalšího viteálu, ne? zabil by dvě mouchy jednou ranou. Mrtvej Harry a stejnej počet viteálů...

Anonymní řekl(a)...

dobrá, za předpokladu že je hary viteál: Harry nemůže Voldemorta zabít, protože čás jeho duše je stále v Harrym a pokud ho zabije Voldemort, tak si zničí část duše. Nejlépe by bylo, kdyby ostatní viteály byli zničeny, pak by Voldemort zabil Harryho a tím se zničil.

Anonymní řekl(a)...

A proč asi hledají ostatní viteály, aby v závěrečném souboji jak
říká Brumbál, že Voldemortovy viteály jsou zničeny si uvědomí až na sklonku života. J.K. se prokecla už tehdy.

Anonymní řekl(a)...

tohle je konec kapitoli, tady si to ověřte: “Level one, Minister of Magic and Support Staff.”
The golden grilles slid apart again and Hermione gasped. Four people stood before them, two of them deep in conversation: a long-haired wizard wearing magnificent robes of black and gold, and a squat, toadlike witch wearing a velvet bow in her short hair and clutching a clipboard to her chest.
Chapter Thirteen

Anonymní řekl(a)...

....zajímavé

Anonymní řekl(a)...

A je u teorie, že Brumbál nechtěl nechat čelit Harryho kruté pravdě. Jak už to několikrát udělal. Z lásky...

Anonymní řekl(a)...

Kurva fenix team dejte sem tu 13.kapitolu..nebuďte hajzlové!!

«Nejstarší ‹Starší   1 – 200 z 621   Novější› Nejnovější»