úterý 23. října 2007

Daniel Radcliffe - životopis

Celé jméno: Daniel Jacob Radcliffe

Datum narození: 23. Července, 1989

Místo narození: Fulham - Londýn, Anglie

Vzdělání: Chodí na chlapeckou soukromou školu
Rodiče: Alan Radliffe a Marcia Gresham


Nick: Dan (pozn.: jak originální)
Záliby: Hraní na basovou kytaru, dívání se na závody Formule
Domácí mazlíčci: 2 Psi : Bink a Nuggeta
Oblíbený film: Charlieho andílci, Spiderman
Seriál: The Simpsons

Herečky: Nicole Kidman, Julia Roberts, Kate Winslet, Catherine Zeta-Jones, Kate Hudson, Renee Zellweger, Jodie Foster, Kirsten Dunst, a Cameron Diaz (pozn.:no není jich málo Dane?)Herci : Tom Hanks, Ben Stiller, Jude Law, Ed Harris, and Robert DeNiro

Idol: Gary Oldman

Hudba: The Stroke, Stereophonics, Dandy Warhols, Sex Pistols, Iggy Pop, The Thrills, Darkness, Jet, Red Hot Chili Peppers, Rolling Stones, Longview, The Libertines, The Stranglers and The Undertones, David Bowie, ColdPlay, Deftones, Blur, The Music, Zwan, Brendan Benson, The Rapture.(pozn.:to bych si asi nezapamatoval)


Životopis:

Daniel se chtěl stát hercem již od pěti let, ale jeho rodiče si nepřipouštěli, že by mohl být hercem. Přesto se mu podařilo rodiče přesvědčit a jeho máma poslala Danielovu fotku do televizní společnosti BBC, která vybírala potencionální uchazeče na roli mladého Davida Copperfielda. Daniel musel projít pět zkoušek, než se mu podařilo získat tuto první větší roli v televizní adaptaci románu Charlese Dickense "David Copperfield" (1999).


Ve filmu s hvězdným obsazením na sebe dokázal Daniel upozornit. Brzy poté se objevil v malé roli po boku Pierce Brosmana v akčním thrilleru podle bestselleru Johna Le Carré Agent z Panamy.Největší úspěchu se mu dostalo, když získal roli Harryho Pottera ve filmu Harry Potter a Kámen mudrců. Jeho život se náhle změnil, poté co uspěl ve výběru na roli mladého chlapce, která se získává jednou za dekádu. Po měsících hledání a tisíce zkouškách si jej režisér Chris Columbus vybral pro tuto roli. Daniel byl v roli Harryho úžasný(pozn.:tj věc názoru) a ze všech stran se na něj valila pozitivní kritika.


Po uvedení filmu do kin se z Daniela náhle stala světová hvězda. Nutno dodat že v dalších dílech si vedl snad ještě lépe...


Filmografie: 2007 December Boys2007 Harry Potter a Fénixuv řád2005 Harry Potter a Ohnivý Pohár2004 Harry potter a vězeň z Azkabanu2002 Harry Potter a tajemná komnata2001 Harry Potter: Behind the Magic (TV)2001 Harry Potter a Kámen mudrců2001 Comic Relief: Say Pants to Poverty (TV)2001 Comic Relief Short Pants (TV)2001 Agent z Panamy1999 David Copperfield (TV) (epizody 1, 2)

Žádné komentáře: