čtvrtek 2. srpna 2007

32.kapitola - Starodávná hůlka

Další kapitola přišla bez jakékoli korekce, proto ji čekejte zhruba v 21:45

Tok času skončil, tak jak to, že se bitva nezastavila, hrad tiše nespadl a všichni bojovníci nesložili zbraně? Harryho mysl padala volným pádem, vymkla se z jeho kontroly neschopna pochopit realitu, protože Fred Weasley nemohl být mrtev, jeho smysly musely lhát...

A potom okolo otvoru spadlo něčí tělo a ze tmy na ně vylétaly kletby, které je míjely těsně nad hlavou a trefovaly zeď za nimi.

„K zemi!“ zakřičel Harry a nocí létalo víc a víc kleteb.

Chytl společně s Ronem Hermionu a přitlačili ji na podlahu. Percy si lehl přes Fredovo tělo a chránil ho před dalším zraněním a když Harry zakřičel: „Percy, rychle, musíme odtud!“

Jenom zavrtěl hlavou.

„Percy!“ Harry viděl slzy, které ztékaly Ronovi po tvářích, když pozoroval svého staršího bratra. Vzal Percyho za ramena a zatáhl, ale on neustoupil. „

Percy, už pro něj nemůžeš nic udělat! Musíme...“

Hermiona vykřikla a když se Harry otočil, nemusel se ptát proč. Obrovský pavouk o velikosti menšího auta se snažil prolézt dírou ve zdi. Jeden z Aragogových potomků se přidal k boji.

Ron a Harry společně vykřikli a jejich kouzla se spojila. Příšeru to odhodilo zpět, hrůzostrašně zatřepala nohama a zmizela ve tmě.

„Přivedl si kámoše!“ volal Harry na ostatní a vyhlížel otvorem ve zdi, kterým létala další kouzla.

Další pavouci šplhali po stěně hradu vzhůru, osvobození ze Zapovězeného lesa, do kterého museli proniknout Smrtijedi. Harry na ně vyslal omračující kletby, takže se zkutáleli jeden na druhého a popadali dolů, pryč z dohledu. Poté okolo Harryho proletěla jedna kletba tak těsně, že cítil, jak mu její síla pročísla vlasy.

„Jdeme, TEĎ!“

Tlačili spolu s Ronem Hermionu před sebou a Harry se na chvíli zastavil, aby odtáhl Fredovo tělo do výklenku ve stěně. Když si Percy všiml, co dělá, přestal se těla držet a pomohl mu. V podřepu, aby se vyhnuli létajícím kletbám, společně odstranili Fredovo tělo z cesty.

„Tady,“ řekl Harry a umístili ho do výklenku, kde dříve stálo brnění.

Nemohl se na Freda dívat ani o chvíli déle, než nevyhnutelně musel, a jakmile se ujistil, že je dobře schovaný, odešel za Ronem a Hermionou. Malfoy s Goylem zmizeli, ale konec chodby byl plný prachu, padající omítky a skla vytlučeného daleko od oken.

Harry uviděl mnoho lidí pobíhajících tam a zpět, ale nemohl říct, jestli jsou to přátelé nebo nepřátelé. Percy zahnul za roh a silně vykřikl:

„ROCKWOOD!“ a utíkal ve směru, kde stál vysoký můž, který čelil několika studentům.

„Harry, támhle!“ vykřikla Hermiona.

Zatáhla Rona za jeden gobelín a vypadalo to, jakoby spolu zápasili. V jednu chvíli si Harry myslel, že se snad znovu líbají, ale potom pochopil, že se snaží zabránit Ronovi, aby se rozběhl za Percym.

„Poslouchej mě...POSLOUCHEJ MĚ, RONE!“

„Chci jim pomoct...Chci zabít všechny Smrtijedy...“

Jeho obličej byl zkroucený hněvem, špinavý od prachu a kouře a celý se třásl vzteky a smutkem.

„Rone, jsme jediní, kteří to můžou skončit! Prosím..Rone...potřebujeme toho hada, musíme zabít toho hada!“ řekla Hermiona.

Ale Harry věděl, jak se Ron cítí. Zničení dalšího viteálu nemůže přinést zadostiučinění. Také chtěl bojovat, potrestat lidi, kteří zabili Freda a chtěl najít další Weasleyovi a především se ujistit, že Ginny není...ale nedokázal si to ani představit...

„Budeme bojovat!“ řekla Hermiona. „Budeme muset, abychom se dostali k hadovi! Ale nesmíme zapomínat na to, co musíme udělat! Jsme jediní, kteří to mohou zkončit!“

Také plakala a když mluvila, otírala si oči do svého roztrhaného a sežehlého rukávu. Několikrát se zhluboka nadechla, aby se uklidnila, stále pevně držela Rona a otočila se na Harryho.

„Musíš zjistit, kde je Voldemort, bude mít toho hada s sebou, ne? Udělej to Harry, koukni do něj!“

Jakto, že to bylo tak jednoduché? Protože jeho jizva pálila už celé hodiny a toužila mu ukázat Voldemortovy myšlenky? Na její rozkaz zavřel oči a najednou výkřiky, rány a všechny nesourodé zvuky bitvy utichaly, dokud nebyly vzdálené, jakoby stál daleko, daleko od nich...

Stál uprostřed zpustlé, ale podivně známé místnosti s loupajícími se tapetami na stěnách a zabarikádovanými okny. Zvuky útoku na hrad byly vzdálené a utlumené. Jediné nezabedněné okno otevíralo pohled na daleké záblesky světla na místě, kde stál hrad, ale uvnitř místnosti byla tma, až na jedinou petrolejovou lampu.

Protáčel si hůlku mezi prsty, sledoval ji a myslel na tu místnost na hradě, tajnou místnost, kterou kdysi našel jen on sám, místnost, komnatu, kterou otevře jen chytrý, mazaný, vynalézavý a zvídavý čaroděj...Byl si jistý, že chlapec nenajde diadém...i když ta Brumbálova loutka zašla mnohem dál, než by si kdy myslel...příliš daleko...

„Můj pane,“ řekl zoufalý a zlomený hlas.

Otočil se. V nejtmavším rohu seděl Lucius Malfoy, rozedraný, stále nesl známky posledního trestu za to, že chlapec unikl. Jedno z jeho očí zůstávalo zavřené a oteklé.

„Můj pane, prosím, můj syn...“

„Pokud je tvůj syn mrtvý, Luciusi, není to moje vina. On nepřišel a nepřipojil se ke mně jako ostatní Zmijozelští. Možná se rozhodl spřátelit se s Harrym Potterem?“

„Ne, to nikdy!“ šeptal Malfoy.

„Musíš doufat, že ne.“

„Nebojíte se...nebojíte se, můj pane, že Potter zemře rukou někoho jiného, nežli tou vaší?“ zeptal se Malfoy a jeho hlas se třásl. „Nebylo by...promiňte mi...moudřejší bitvu odvolat, vstoupit do hradu a vyhledat ho s..sám?“

„Nesnaž se něco předstírat, Luciusi. Chceš, aby bitva skončila jenom proto, abys mohl zjistit, co se stalo tvému synovi. Ale já nepotřebuji Pottera hledat. Dříve, než noc skončí, Potter si mě najde sám.“

Voldemot se ještě jednou upřeně zadíval na svou hůlku. To ho trápilo...a věci, které trápí Lorda Voldemorta, se musí změnit...

„Jdi a přiveď Snapea.“

„Snapea, můj p-pane?“

„Snapea. Hned. Potřebuji ho. Je tu...služba...kterou od něj potřebuji. Jdi!“

Vystrašený, třesoucí se opustil Malfoy temnou místnost. Voldemort tam zůstal stát, točil hůlkou v prstech a zíral na ni.

„Je to jediná cesta, Nagini,“ šeptal a rozhlédl se kolem.

Uviděl obrovského silného hada, který byl nyní zavěšený v prostoru a půvabně se kroutil uvnitř ochranného kouzelného vaku, který pro něj vytvořil. Zářivá průhledná koule, něco mezi třpytivou klecí a nádrží.

Harry zalapal po dechu, otevřel oči a vrátil se zpátky ve stejnou chvíli, kdy byly jeho uši vystaveny vřískotu a výkřikům, třeskům a ranám bitvy.

„Je ve chroptící chýši. Had je s ním a je kolem něho nějaký druh kouzelné ochrany. Právě poslal Luciuse Malfoye pro Snapea.“

„Voldemort sedí v chroptící chýši?“ řekla Hermiona pobouřeně. „On...on nebojuje?“

„Myslí si, že nemusí bojovat,“ řekl Harry. „Myslí si, že k němu přijdu sám.“

„Ale proč?“

„Ví, že hledám viteály...drží Naginiho blízko u sebe, takže k němu musím...“

„Dobře,“ řekl Ron a rovnal si ramena. „Takže tam jít nemůžeš. To je to, co on chce, co očekává. Takže tu zůstaneš a postaráš se o Hermionu a já půjdu a...“

Harry Rona přerušil.

„Vy dva tu zůstanete, já půjdu pod neviditelným pláštěm a vrátím se tak rychle, jak to jenom bude...“

„Ne,“ řekla Hermiona, „bylo by mnohem smysluplnější, kdybych si plášť vzala já a...“
„Ani na to nemysli,“ zavrčel na ní Ron.

Před tím, než došla Hermiona dál než k: „Rone, já jsem stejně schopná...,“ gobelín na vrchu schodiště, na kterém stáli, se roztrhl.

„POTTER!“

Stáli tam dva maskovaní Smtijedi, ale ještě dřív, než stačili zvednout své hůlky, Hermiona zakřičela:

„Gliseo!“

Schody pod jejich nohama se proměnily v hladkou skluzavku a oni se po ní řítili dolů, aniž by mohli kontrolovat svou rychlost, ale dost rychle na to, aby omračující kouzla Smrtijedů proletěla vysoko nad jejich hlavami. Proletěli gobelínem, který byl na konci schodiště, spadli na podlahu a zastavili se o protější stěnu.

„Duro!“ vykřikla Hermiona a ukazovala hůlkou na gobelín.

Ozvaly se dvě hlasité rány, jak se tapisérie proměnila v kámen a Smrtijedi řítící se dolů do ní tvrdě narazili.

„Zpátky!“ vykřikl Ron a vrhli se spolu s Harrym a Hermionou proti dveřím, aby uhnuli stádu okolo cválajících lavic vedených utíkající profesorkou McGonagallovou.

Neobjevila se, aby jim cokoliv řekla. Měla slezlé vlasy a na tváři řeznou ránu. Když zahnula za roh, uslyšeli její výkřik.

„USTUP!“

„Harry, vem si plášť,“ řekla Hermiona. „Na nás nezáleží...“

Harry však plášť přehodil přes všechny tři a doufal, že nikdo neuvidí jejich nohy v oblaku vznášejícího se prachu, padajícího kamení a míhajících se kouzlech.

Seběhli dolů po dalším schodišti a zjistili, že jsou v chodbě plné zápasících dvojic. Portréty na obou stranách chodby byly nacpané lidmi, kteří volali rady a pobídky na studenty a učitele čelící maskovaným i nemaskovaným Smrtijedům. Dean získal hůlku a teď čelil tváří v tvář Dolohovovi a Parvati Traversovi.

Harry, Ron i Hermiona zvedli hůlky, připraveni zaútočit, ale účastníci souboje se neustále pohybovali, takže byla velká pravděpodobnost, že by jejich kouzla zasáhla někoho z jejich strany. Stáli a čekali na příležitost zasáhnout a v tom se nad nimi ozvalo hlasité:

„Fíííííí!“ a když se podívali nahoru, zjistili, že je to Protiva a rozhazuje tobolky škrtidubu na Smrtijedy, jejichž hlavy byli najednou obaleny rostoucími zelenými výhonky kroutícími se jako tlustí červi.

„ARGH!“

Hrst tobolek zasáhla plášť nad Ronovou hlavou. Klíčící zelené kořeny byly zvláštně zavěšeny v prostoru a Ron s nimi třepal, aby se jich zbavil.

„Je tu někdo neviditelný!“ vykřikl maskovaný Smrtijed a ukazoval na místo, kde stáli Harry, Ron a Hermiona.

Dean vytěžil ze Smrtijedova chvilkového vyrušení co jen šlo a odhodil ho omračující kletbou. Dolohov mu chtěl odplatit tímtéž, ale Parvati na něj vystřelila svazující kouzlo.

„JDEME!“ zakřičel Harry a on, Hermiona a Ron stahujíc si plášť co nejtěsněji k sobě se rozeběhli pokrčení s hlavami dolů přímo středem mezi zápasníky klouzajíc u toho na kalužích šťávy ze škrtidubu směrem k vrchu mramorového schodiště vedoucího do vstupní haly.

„Já jsem Draco Malfoy, jsem Draco, jsem na vaší straně!“

Draco stál na vrchním odpočívadle a hájil se před dalším maskovaným Smrtijedem. Harry ho omráčil, když procházeli kolem. Malfoy se zářivě rozhlížel a Ron ho praštil z pod pláště. Spadl pozadu na Smrtijeda, tekla mu krev z pusy a byl naprosto zmatený.

„Tohle je podruhé, co jsme ti dnes v noci zachránili život ty falešnej bastarde!“ zakřičel Ron.

Všude na schodišti a v hale stály další zápasící dvojice, Smrtijedi všude, kam se Harry podíval. Yaxley stál blízko hlavní brány a zápasil s Kratiknotem, maskovaný Smrtijed v souboji s Kingsleym stál hned vedle nich.

Studenti pobíhali všemi směry, někteří nesli své zraněné kamarády. Harry namířil omračující kouzlo na maskovaného Smrtijeda, ale těsně minul a skoro zasáhl Nevilla, který se zničehonic objevil a nesl plnou náruč úponice jedovaté, která se začala šťastně obtáčet okolo nejbližšího Smrtijeda a dusit ho.

Harry, Ron a Hermiona spěchali dolů po mramorovém schodišti. Nalevo od nich se ozval zvuk tříštícího se skla a přesýpací hodiny, které ukazovaly počet bodů zmijozelské koleje, začaly rozsypávat smaragdy všude kolem, takže utíkající lidé začali klouzat a kolísat. Z balkónu nad nimi spadla dvě těla a ve chvíli, kdy dopadla na zem, přes místnost přeběhla šedá skvrna, o které si Harry myslel, že je to zvíře, aby se zakousla svými zuby do jejich krku.

„NE!“ vykřikla Hermiona a s ohlušující ranou z její hůlky odhodila Fenrira Šedohřbeta pryč od lehce se třesoucího těla Levandule Brownové.

Zasáhl mramorový sloupek a pokoušel se znovu postavit na nohy. Potom ho se zábleskem bílého světla a lupnutím zasáhla do hlavy křištálová koule a on spadl na podlahu a nehýbal se.

„Mám jich víc!“ křičela profesorka Trelawneyová stojící na balustrádě. „Spoustu pro každého, kdo si o ně řekne! Tady...!“

A s pohybem jako při tenisovém podání vytáhla ze své tašky další křišťálovou kouli, mávla hůlkou a vyslala kouli přes místnost, kde rozbila okno a vyletěla ven. V tutéž chvíli se rozletěla silná dřevěná vstupní brána a další obrovští pavouci si razili cestu do vstupní síně.

Výkřiky hrůzy naplnily vzduch. Zápasící dvojice se rozptýlily, Smrtijedi stejně jako obránci Bradavic a červené a zelené záblesky světla vyletěly do středu přicházejících příšer, které se třásly a tyčily se víc hrůzostrašně, než kdy před tím.

„Jak se dostaneme ven?“ křičel Ron přes všechen ten vřískot, ale dřív než Harry či Hermiona stačili cokoliv říct, byli odhozeni stranou. Hagrid s burácením sbíhal ze schodů a vytáhl svůj růžový deštník.

„Neubližujte jim! Neubližujte jim!“ křičel.

„HAGRIDE, NE!“

Harry zapomněl na všechno, vyběhl zpod neviditelného pláště a skrčil se, aby se vyhnul všem zářícím kletbám létajícím po celé síni.

„HAGRIDE, VRAŤ SE!“

Ale nebyl ani na půli cesty k Hagridovi, když se to stalo. Hagrid zmizel mezi pavouky, kteří se s cupitáním odporně vyrojili před náporem kouzel ven z hradu spolu s Hagridem pohřbeným v jejich středu.

„HAGRIDE!“

Harry uslyšel, jak někdo volá jeho vlastní jméno, nezáleželo na tom, jestli přítel či nepřítel. Utíkal dolů na vnější schodiště vedoucí na tmavé pozemky a hemžící se pavouci ustupovali pryč směrem zpět do temného lesa. Hagrida nebylo vidět.

„HAGRIDE!“

Myslel si, že uviděl velkou černou ruku vynořit se mezi pavouky, ale když se za nimi chtěl rozeběhnout, cestu mu zatarasila obrovská noha, která sem dopadla ze tmy a zem se pod ní otřásla. Podíval se vhůru.

Před ním stál 20 stop vysoký obr, ze kterého nebylo vidět nic, než jeho jako kmen stromu silná holeň, hlavu měl schovanou ve stínu. Jedním brutálním plynulým pohybem roztříštil svou obrovskou pěstí okno v horních patrech a na Harryho dopadla sprška roztříštěného skla a donutila ho stáhnout se znovu pod úkryt hlavní brány.

„Ah můj...!“ vyjekla Hermiona, když spolu s Ronem dostihli Harryho a zírala na obra, který se teď snažil skrz rozbité okno chytit lidi uvnitř.

„NE!“ vykřikl Ron a zachytil Hermioninu ruku, když zvedala svou hůlku. „Omráčíš ho a on rozbije půl hradu...“

„HAGGER?“

Dráp se vynořil zpoza rohu. Harry teď viděl, že Dráp je mezi obry dost podsaditý. Obrovská příšera, která se snažila rozmačkat lidi v horních patrech se otočila a děsivě zařvala. Schody se zatřásly, když se postavil svému menšímu druhovi a Drápova křivá ústa se otevřela a ukázala jim žluté jako cihly velké zuby. V tom se na sebe vrhly se zuřivostí lvů.

„UTÍKEJTE!“ zakřičel Harry.

Noc se zaplnila skřeky a ranami, jak spolu dva obři zápasili, a on chytil Harmionu za ruku a táhnul jí po schodech na pozemky, Ron hned za nimi. Harry neztrácel naději na nalezení a zachránění Hagrida. Utíkal tak rychle, že ostatní byli teprve na půli cesty k Zapovězenému lesu, než ho znovu dohnali.

Vzduch kolem nich ztuhnul: Harrymu se zastavil dech a ztuhl mu v hrudi. Tmou vířivým pohybem plachtily postavy, které kolem sebe soustředily černotu, a mířily směrem k hradu, tváře zahalené kápěmi a jejich chroptící dech…

Ron a Hermiona vedle něj se k sobě přitiskli, jak se zvuky boje za nimi stávaly tiššími, tlumenými, protože ticho, které přinášeli pouze mozkomorové, se rozléhalo nocí…

„No tak, Harry!“ řekl Hermionin hlas z velké dálky, „Patrony, Harry, no tak!“

Pozvedl hůlku, ale pohlcovala ho beznaděj: Fred odešel a Hagrid určitě umíral, nebo už byl mrtvý; nevěděl, kolik dalších ještě položilo život; cítil, jako kdyby jeho duše napůl opustila jeho tělo…

„HARRY, NO TAK!“ vykřikl Hermiona.

Stovka mozkomorů se k nim přibližovala klouzavým pohybem, drali se za Harryho zoufalstvím, které jim slibovalo hodokvas…

Viděl Ronova stříbrného teriéra, jak vyrazil do vzduchu, slabě zazářil a zanikl; Hermionina vydra se zatočila a vybledla, při čemž jeho vlastní hůlka se mu klepala v ruce, a on téměř vítal blížící se zapomenutí, příslib nicoty, žádných pocitů…

A pak se kolem Harryho, Ronovy a Hermioniny hlavy vznášel stříbrný zajíc, divočák a liška: mozkomoři se stáhli pryč od zvířat. Z temnoty přišli další tři lidé, aby jim stáli po boku, hůlky měli napřažené a dál vyčarovávali své Patrony: Lenka, Ernie a Seamus.

„Tak je to správně,“ řekla Lenka povzbudivě, jako kdyby byli zpátky v Komnatě nejvyšší potřeby a procvičovali si v B.A.

„Tak je to správně, Harry… No tak, mysli na něco šťastného…“
„Něco šťastného?“ pronesl stále se třesoucím hlasem.

„Pořád jsme tady,“ zašeptala, „stále ještě bojujeme. No tak, teď…“

Nejdřív vyšla stříbrná jiskra, pak mihotavé světlo a pak s tím největším úsilím, jaké kdy vydal, vytryskl z konce Harryho hůlky jelen. Klusal dopředu, mozkomoři se rozptýlili kolem a noc byla okamžitě znovu klidná, akorát zvuky odehrávající se bity dolehly hlasitě k jeho uším.

„Ani nevím, jak vám poděkovat,“ řekl Ron třaslavě Lence, Erniemu a Seamusovi, „právě jste nám zachránili – “

Za burácení, které připomínalo otřesy při zemětřesení, vyšel kolébavě ze tmy lesa další obr a máchal kyjem větším než byl kdokoli z nich.

„UTÍKEJTE!“ zařval znovu Harry, ale ostatní na to ani nečekali: všichni se rozutekli a ani ne o vteřinu později dopadla ohromná noha na místo, kde ještě před chvilkou stáli.

Harry se rozhlédl okolo: Ron a Hermiona ho následovali, ale zbylí tři zmizeli ve víru bitvy.

„Pojďme pryč z jeho dosahu!“ zaječel Ron, když obr máchl znovu svým kyjem a z jeho plic vyrazil skřek, který se nesl po školních pozemcích, na kterých byla tma neustále prorážena červenými a zelenými světly.

„Vrba mlátička,“ řekl Harry. „Pojďme!“

Nějakým způsobem vyhnal všechno pryč z mysli, potlačil je, aby se znovu nevyrojily myšlenky na Freda a Hagrida a strach o všechny, které miloval, rozptýlené po hradě a venku; všechno muselo počkat, protože teď museli běžet, musí dostat toho hada a Voldemora, protože jak řekla Hermiona, tohle byl jediný způsob, jak to ukončit –

Uháněl a napůl doufal, že by mohl předhonit i samotnou smrt, nevnímal záblesky světel létajících tmou všude kolem, zvuky z jezera jako rozbouřeného moře i les, který skřípěl navzdory tomu, že bylo bezvětří; běžel skrz pozemky, které jako by se vzbouřily, tak rychle, jak nikdy v životě a byl to právě on, kdo jako první uviděl obrovský strom, Vrbu, která chránila tajemství pod svými kořeny bičíkovitými, prudkými větvemi.

Harry zpomalil, prudce si oddechnul a jal se obcházet útočící větve Vrby. Skrz tmu prohlížel tlustý kmen a snažil se najít suk v kůře, který by ten starý strom znehybněl. Ron a Hermiona ho právě doběhli; Hermiona byla bez dechu, takže ani nemohla promluvit.

„Jak – jak se dostaneme dovnitř?“ funěl Ron. „Já – vidím to – kdyby tady byl – zase Křivonožka – “
„Křivonožka?“ sípala Hermiona, ohýbala se v bocích a svírala si hrudník. „Jsi kouzelník, nebo ne?“

„No – jo – vlastně – “

Ron se rozhlédl kolem a pak namířil hůlku na větvičku na zemi a pronesl, „Wingardium Leviosa!“

Větvička vyletěla ze země, otočila se ve vzduchu, jako kdyby ji nesl náhlý poryv větru, a pak svištěla ke kmeni skrze osudně se pohybující větve Vrby. Rázem se zabodla na místo poblíž kořenů a zmítající se strom ztuhl.

„Skvělé!“ funěla Hermiona.

„Počkat.“

Mezitím co se vzduchem nesl hukot bitvy, Harry na vteřinu zaváhal. Voldemort chtěl, aby to udělal, chtěl, aby přišel… vedl tedy Rona a Hermionu do pasti?

Ale pak se vrátil zpět do kruté reality: další na řadě bylo zabít hada, a had byl tam, kde Voldemort, a Voldemort byl na konci tunelu…

„Harry, jdeme, tak tam vlez!“ ozval se Ron a tlačil ho dopředu.

Harry se vsoukal do podzemní chodby ukryté pod kořeny stromu. Protlačit se úzkým průchodem bylo mnohem těžší, než když tudy lezli naposledy. Tunel měl nízký strop: před čtyřmi lety se stačilo pouze sklonit, teď jim ale nezbývalo než se plazit.

Harry šel první, hůlku měl rozsvícenou a každou chvíli očekával překážku na cestě, ale žádná nepřišla. Pohybovali se v tichosti, Harry upíral zrak na kužel světla vysílaný hůlkou, kterou držel v ruce.

Nakonec tunel začal stoupat a Harry vepředu zahlédl malé světlo. Hermiona ho zatahala za kotník.

„Plášť!“ zašeptala. „Obleč si plášť!“

Zatápal za sebou a ona mu vstrčila do volné ruky uzlík klouzavé látky. S obtížemi ho přes sebe přehodil a zamumlal, „Nox,“ čímž zhasl světlo z hůlky.

Pak znovu pokračoval po rukách a kolenech, jak nejtišeji to bylo možné, a všechny smysly měl nastražené, jak každou chvíli očekával, že ho objeví, že uslyší jasný chladný hlas a záblesk zeleného světla.

A pak uslyšel z místnosti přímo před nimi hlasy mírně tlumené, protože konec tunelu byl zablokovaný něčím, co připomínalo starou bednu. Skoro se neodvažoval dýchat, když se Harry přiblížil ke konci a koukal skrz tenkou díru mezi bednou a stěnou.

Pokoj za ní byl matně osvícen, přesto však viděl Naginiho, jak sebou víří a svíjí jako had pod vodou v bezpečí své očarované zářivé kouli, která se bez opory vznášela ve vzduchu.
Viděl kraj stolu a bílou ruku s dlouhými prsty, která si pohrávala s hůlkou. Pak promluvil Snape a Harrymu se leknutím pozastavilo srdce: Snape byl jen kousíček od místa, kde se krčil.

„…můj Pane, jejich odpor slábne – “

„– a to i bez tvé pomoci,“ řekl Voldemort svým vysokým ostrým hlasem. „Přestože jsi schopný kouzelník, Severusi, nemyslím si, že bys něco změnil. Už jsme skoro u cíle… skoro.“

„Dovolte mi najít toho kluka. Dovolte mi přivést vám Pottera. Vím, že ho najdu, můj Pane. Prosím.“

Snape prošel kolem díry a Harry se trochu odtáhl, stále však měl oči upřené na Naginiho. Uvažoval, jestli existuje kouzlo, které by proniklo obranou, která ho obklopovala, ale na nic nepřišel. Jeden špatný pokus a prozradil by se…

Voldemort se postavil. Harry teď mohl vidět jeho rudé oči, plochý hadí obličej, jehož bledost mírně zářila v pološeru.

„Mám problém, Severusi,“ pronesl Voldemort zlehka.

„Můj pane?“

Voldemort zvedl Starodávnou hůlku a držel ji úzkostlivě jako dirigent taktovku.
„Proč mi neslouží, Severusi?“

V nastalém tichu se Harry domníval, že slyší tiché syčení hada, který se svíjel, anebo že by to byl Voldemortův sykavý povzdech visící ve vzduchu?

„Můj – můj Pane?“ řekl zaraženě Snape. „Já nechápu. Vy – předvedl jste s tou hůlkou neobyčejná kouzla.“

„Ne,“ řekl Voldemort. „Předvedl jsem běžná kouzla. Já jsem neobyčejný, ale tato hůlka… ne. Neukázala divy, které měla. Nevidím žádný rozdíl mezi touto hůlkou a tou, kterou jsem před lety získal od Ollivandera.“

Voldemortův hlas byl klidný a vyrovnaný, ale Harryho jizva začala tepat: bolest projížděla celým jeho čelem a on cítil, že se Voldemorta zmocňovala zuřivost.

„Žádný rozdíl,“ zopakoval Voldemort.

Snape nepromluvil. Harry mu neviděl do obličeje: přemítal, jestli Snape cítí nebezpečí a hledal správná slova, aby uklidnil svého mistra.

Voldemort se začal pohybovat po místnosti: na chvíli se Harrymu ztratil z očí, když se plížil, a mluvil stejně odměřeným hlasem; mezitím se v Harrym vzdouvala bolest a zuřivost.

„Přemýšlel jsem dlouho a usilovně, Severusi… víš, proč jsem tě zavolal zpátky z bitvy?“

A na chvíli Harry spatřil Snapeův profil: jeho oči se upíraly na svíjejícího se hada v očarované kleci.

„No, můj Pane, ale prosím vás, dovolte mi se vrátit. Dovolte mi najít Pottera.“

„Mluvíš jako Lucius. Ani jeden z vás nerozumí Potterovi jako já. Nepotřebuji ho najít. Potter ke mně přijde. Znám jeho slabost, jeho největší slabinu. Nesnese pohled na ostatní, kteří kolem něj padají, protože ví, že se to děje kvůli němu. Bude to chtít zastavit za každou cenu. Přijde.“

„Ale můj Pane, mohl by ho náhodou zabít někdo jiný, než vy sám – “

„Moje rozkazy byly naprosto jasné. Zajměte Pottera. Zabijte jeho přátele – čím víc, tím líp – ale nezabíjejte jeho.

To s tebou si přeji mluvit, Severusi, ne s Harrym Potterem. Byl jsi pro mě velice cenný. Velice cenný.“

„Můj Pán ví, že mu chci sloužit. Ale – dovolte mi jít a najít toho kluka, můj Pane. Dovolte mi vám ho přinést. Já vím, že můžete – “

„Řekl jsem ne!“ řekl Voldemort a Harry zachytil odlesk rudé barvy jeho očí, když se otočil a šustění jeho pláště znělo jako plazení hada, a v jizvě, která ho nepřestávala pálit, cítil Voldemortovu netrpělivost.

„Můj momentální zájem, Severusi, je, co se stane, až se s ním konečně utkám!“

„Můj Pane, žádná otázka není, jistě – ?“

„– ale je tady otázka, Severusi. Je.“

Voldemort se zastavil a Harry ho znovu spatřil, jak si prsty pohrává se Starodávnou hůlkou a upřeně hledí na Snapea.

„Proč obě hůlky, které jsem použil, selhaly, když jsem je namířil na Harryho Pottera?“
„Já – na to nemůžu odpovědět, můj Pane.“

„Nemůžeš?“

Harryho hlavou projel záchvěv hněvu: do pusy si strčil vlastní pěst, aby nezařval bolestí. Zavřel oči a najednou byl Voldemortem, který se díval do Snapeovy bledé tváře.

„Moje tisová hůlka vykonala vše, co jsem chtěl, Severusi, kromě vraždy Harryho Pottera. Dvakrát selhala. Ollivander mi řekl o stejných jádrech, že si mám vzít hůlku někoho jiného. Udělal jsem to, ale Luciusova hůlka byla zničena, když se setkala s Potterovou.“

„Já – já nemám žádné vysvětlení, můj Pane.“

Snape se teď na Voldemorta nedíval. Jeho tmavé oči byly stále upřené na svíjícího se hada ve své ochranné kouli.

„Našel jsem třetí hůlku, Severusi. Starodávnou hůlku, Osudovou hůlku, Smrtící hůlku. Vzal jsem ji jejímu předchozímu majiteli. Vzal jsem ji z hrobu Albuse Brumbála.“

Teď se Snape na Voldemorta podíval a Snapeův obličej vypadal jako smrtelná maska. Byl jako bílý mramor a tak strnulý, že když promluvil, bylo s podivem, že za těma prázdnýma očima se skrývá život.

„Můj Pane – dovolte mi najít toho kluka – “

„Celou noc, kdy jsem na pokraji vítězství, jsem tu seděl,“ řekl Voldemort a jeho hlas nebyl o moc silnější než šepot, „a přemýšlel. Přemýšlel, proč Starodávná hůlka odmítá být tím, čím má. Odmítá kouzlit, jak vyprávějí příběhy, kouzlit pro svého majitele… a myslím, že jsem našel odpověď.“

Snape nemluvil.

„Možná jsi na to již přišel? Koneckonců jsi bystrý muž, Severusi. Byl jsi dobrým a věrným služebníkem, a já lituji toho, co se musí stát.“

„Můj Pane – “

„Starodávná hůlka mi neslouží, jak má, Severusi, protože nejsem její pravý pán. Starodávná hůlka patří kouzelníkovi, který zabil jejího posledního majitele. To ty jsi zabil Albuse Brumbála. Dokud žiješ, Severusi, Starodávná hůlka nikdy nebude moje.“

„Můj Pane!“ namítal Snape a pozvedl hůlku.

„Nejde to jinak,“ řekl Voldemort. „Musím být pánem té hůlky, Severusi. Pánem té hůlky a nakonec přemohu i Pottera.“

Voldemort mávnul ve vzduchu Starodávnou hůlkou. Snapeovi se nic nestalo, a tak si na zlomek vteřin myslel, že mu byla dána milost: ale záhy byl Voldemortův úmysl jasný.
Hadova klec se valila vzduchem, a dřív, než mohl Snape udělat něco víc než jen zakřičet, pohltila jeho hlavu a ramena; Voldemort promluvil Hadím jazykem.

„Zabij.“

Ozval se strašlivý výkřik. Harry viděl, jak Snape ztrácí i zbytky barvy, kterou měl jeho obličej, zbělel stejně jako se jeho oči rozšířily, když mu hadovy jedovaté zuby prokously krk, poklesla mu kolena a on spadl na zem.

„Lituji toho,“ řekl Voldemort chladně.

Otočil se; nebyl v něm žádný smutek, žádná lítost.

Bylo načase opustit chýši a převzít vedení s hůlkou, která teď bude plnit jeho rozkazy. Namířil ji na zářivou klec, která držela hada, a ta se vznesla vzhůru od Snapea, který bokem dopadl na podlahu a ze zranění na krku mu proudila krev. Voldemort přelétl pokoj, aniž by se ohlédl, a velký had se vznášel za ním ve své obrovské ochranné kouli.

Zpátky v tunelu a ve své vlastní mysli, Harry otevřel oči: klouby měl pokryté krví, skousl je totiž, aby nezačal řvát. Teď se díval skrze tenkou škvíru mezi bednou a stěnou na nohu v černé botě, která se třásla na zemi.

„Harry!“ vydechla Hermiona za ním, ale on už namířil hůlku na bednu, která mu blokovala cestu. Zvedla se kousek do vzduchu a tiše se posunula vedle. Vklouzl do místnosti, jak nejtišeji jen mohl.

Nevěděl, proč to dělá, proč se přibližuje k umírajícímu muži: nevěděl, co cítil, když viděl Snapeovu bílou tvář a prsty, které se snažily zastavit krvácení z rány na krku.

Harry si sundal neviditelný plášť a pohlédl na muže, kterého nenáviděl, jehož rozšířené černé oči našly Harryho, když se pokusil promluvit. Harry se nad něj sklonil a Snape uchopil jeho hábit a přitáhl ho blíž.
Ze Snapeova hrdla se vydral strašlivý drásavý zvuk.

„Vezměte… to… vezměte… to…“

Ze Snapea proudilo něco víc než jen krev. Z jeho úst, uší a očí proudilo něco stříbřitě modrého, ani plyn, ani kapalina, a Harry věděl, co to je, ale nechápal, co má dělat –

Hermiona mu třesoucíma rukama podala baňku vyčarovanou ze vzduchu. Harry do ní vpravil stříbřitou hmotu svou hůlkou. Když se baňka naplnila až po okraj, vypadalo to, že ve Snapeově těle už nezbyla žádná krev a sevření ochablo.

„Podívejte… se… na mě…“ zašeptal.

Zelené oči našly černé, ale po chvilce se zdálo, že něco z hlubiny černých očí zmizelo a zůstaly prázdné. Ruka svírající Harryho dopadla na zem a Snape už se nikdy nepohnul.

218 komentářů:

1 – 200 z 218   Novější›   Nejnovější»
Jakub Gábor řekl(a)...

hura novaa

Ell řekl(a)...

! Přesně v 20:15 nová kapitola! Jste prostě super!!! Díky

Anonymní řekl(a)...

Díky moc za tu kapitolu

Anonymní řekl(a)...

jsem prvníííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííí:D moc díky:D

Anonymní řekl(a)...

Freda je mi opravdu líto, to jsem nečekala....

cuca řekl(a)...

Táto kapitola je SKVELÁ.... :) A je super, ze ZHRUBA kazdu hodinu pridate dalsiu.... Takze bude to do tej 34, alebo nas prekvapite a bude to aj dalej??? Hmmm???
Uz je to skoro na konci a ja vam chcem uz asi 10000000 krat ale zasluzene pekne podakovat.... Ste super... Len to dotiahnite do konca.... VDAKA:....

Anonymní řekl(a)...

dik,dik,dik,dik, moc!!!! Ste supr že překládáte

Anonymní řekl(a)...

Díky

Anonymní řekl(a)...

HAHAH POSLEDNI KOMENTAR!!!

Anonymní řekl(a)...

Díky za další kapitolu...chudák Snape...copak asi bude v jeho vzpomínkách?

Anonymní řekl(a)...

že by první?!

Anonymní řekl(a)...

Prosím, nešly by ty kapitoly přidávat rychlejc??já mám problémy s komplem, protože se vo něj dělím z dalšíma šesti lidma a čekám na 33. a 34. kapitoly vod rána...

Anonymní řekl(a)...

Diky moc dam sem komentar jako prvy ponevadz nejsem blby!!:D

Anonymní řekl(a)...

Díky moc, moc, moc

Anonymní řekl(a)...

luxuuuus!!!!!!!!!!!!

Anonymní řekl(a)...

HM................To je rychlost fakt diky zni to jak original ale je mi celkem lito Snapea i kdyz to byl parchant!!!!!!!!!!!!!

Anonymní řekl(a)...

je tak strašně smutný, já toho Snapea měla stejně vždycky ráda...:´(

Anonymní řekl(a)...

A jedem do finále:)))Díky moc

Anonymní řekl(a)...

Jéééééé!

Anonymní řekl(a)...

drsnééé

Unknown řekl(a)...

supa :)

Anonymní řekl(a)...

super, at už je tu další kapitola :-)

Unknown řekl(a)...

supa :)

Anonymní řekl(a)...

mockrát díky

Anonymní řekl(a)...

Jééééé!!!!

Anonymní řekl(a)...

fajn, první komentík :o)

Unknown řekl(a)...

supa :)

Anonymní řekl(a)...

super mám první koment a jste vážně fain

Anonymní řekl(a)...

diiik moc za preklad, ale ako som dnes docital 31. kapitolu, uz som to nevydrzal a pustil sa do anglickej verzie!! robite super pracu, pre tych, co nevedia anglicky alebo nie na takej urovni, aby si to precitali v originale. este raz diky a drzim prsty

Anonymní řekl(a)...

Hmm, to už opravdu začíná být zajímavé :-)

Anonymní řekl(a)...

fakt husty, diky moc za překlad

Anonymní řekl(a)...

Opravdu dokonelé .. děkuju !!

Anonymní řekl(a)...

1 comment

Anonymní řekl(a)...

Jsem prvni. jupi:)

Anonymní řekl(a)...

super,uz aby byla dalsi:)

Anonymní řekl(a)...

jste super ...fakt,nemám slov

Anonymní řekl(a)...

suuuuupeeeeeer

Anonymní řekl(a)...

Super...ale...jak Rowlingová mohla vědět, kerý lidi mám nejradši? Pže všechny zabila...už jenom Tonksovou s prckem a pudu mít po srandě úplně=)

Anonymní řekl(a)...

Ty jo, za chvili budou mrtvi vsichni ;)

Anonymní řekl(a)...

Chudák Snape. Určitě byl vždycky na dobrý straně!

Anonymní řekl(a)...

A kdyz bude kapitola každou hodinu, budou všechny bez korekce?? Nejak se mi zdá, že tohle se divně čte...

Anonymní řekl(a)...

moc Vám děkujem ... brzy to budete mít celé! Jste úžasní! hlavně se nenechte otrávit těma pitomcema co vám tu píší kritiku na vaši adresu ... myslím,ale že tak ohromná návštěvnost a vděk tolika čtenářů a fandů HP je dobrá motivace a doufám že to dotáhnete až do konce ... ještě jednou díky!

Anonymní řekl(a)...

asi vím,co byla ta hmota...nejpíš nějaká jeho myšlenka a harry se na ni ma podivat...mozna to tak bude

Anonymní řekl(a)...

Díky moc... za jak dlouho bude třicet trojka? hrozně mě zajímá ta vzpomínka!!!

Anonymní řekl(a)...

kráása

Anonymní řekl(a)...

dik super .. Prvni ?

Anonymní řekl(a)...

Sem prvníí !!!!!! SUPER LIDI JSTE PREKLADEJTE DAL MILUJU HARRYHO POTTERA JE TO NEJ CTENI A VY STE TAKY NEJ !!!!!

Anonymní řekl(a)...

je to čím dál drsnější...šílenost

Anonymní řekl(a)...

juchuuu...diky som prvýýýý

Anonymní řekl(a)...

krása díky škoda toho freda ale díky za toho snapea

Anonymní řekl(a)...

len tak dalej a rychlejsie :)))))

Anonymní řekl(a)...

Krasa.. jen tak dal.. skoda, ze to bude koncit uz... =(

ivik.bublik řekl(a)...

néééééééééééééé Sevi ne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! prosím a zabitej hadem!! pitomej had! pitomej vodemort! pitomá rowla!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! bůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůů

Anonymní řekl(a)...

Superrrrr!!


Hovo

Anonymní řekl(a)...

hmmm

Anonymní řekl(a)...

drsné

Anonymní řekl(a)...

užasný ..skvělá práce ..jen tak dál ..

Anonymní řekl(a)...

Masakr, až Snapa lituju, ale nerozumím tomu.. jinak jste fakt skvělý...

Anonymní řekl(a)...

cože?? 1. komentář??
začíná to být pěkně drsné...jako né pěkně, ale dost drsné...že to tu Rowlingovou baví ;)

Unknown řekl(a)...

Já ještě taky nepoděkovala, tak teď mám šanci udělat to jako první...díky.Miška

Anonymní řekl(a)...

wow tak to je husté.. rowlingova see předvádí a já vám děkuju :)

Anonymní řekl(a)...

Hm to čubrním.Good rychlost;)

Anonymní řekl(a)...

a tak je po Severusovi:'(

Unknown řekl(a)...

žůžo, hned du číst

Anonymní řekl(a)...

super dalsi kapitola!!!

Unknown řekl(a)...

super :)

Anonymní řekl(a)...

Moc a moc díky!!!! Už se těším na pokračování :-)

Anonymní řekl(a)...

ááááá :D

Anonymní řekl(a)...

Máte tu dvakrát vloženou 32. kapitolu. Jinak musím říct, JE TO BEZVA!!!

Anonymní řekl(a)...

Perfektni, diky...

Anonymní řekl(a)...

no k tomu není co dodat.......
ste prostě zlatíčka

Anonymní řekl(a)...

hele. lidi, mate tam dvakrat 32, kapitolu :)

Anonymní řekl(a)...

neí divný ze tu kapitolu tam máte 2x?

Anonymní řekl(a)...

kdo by to byl řekl, že mi bude snapea líto... mám nervy, když to čtu

Anonymní řekl(a)...

Suuuuuupeeeer:) Dik moc:)

Anonymní řekl(a)...

uz jenom pul hodin ste fak uzasni miliju vas vsechny:DDD

Anonymní řekl(a)...

Táák a brzy tu bude má nejoblíbenější kapitola - tedy 33. - Princův příběh... a všem pochybovačům konečně sklapne...

Anonymní řekl(a)...

Fenix tyme : nekde se stala chyba a mate tu dvakrat 32 kapitolu tak si to zpravte jinak vsechna cest

Anonymní řekl(a)...

super a sem první bezva chlapci asi to do konce nevydržim a puknu:-DD

Anonymní řekl(a)...

JE TO SADO! Zajímalo by mě, co to mělo znamenat? Tu "tekutinu" co nabral Harry do té baňky. Ta, co tekla Snapevi z uší atd. WOW, už se nemůžu dočkat!!

Anonymní řekl(a)...

dik prvni

Anonymní řekl(a)...

diky!!!!!!!!!

Anonymní řekl(a)...

Sem asi hloupa..Ale co to ze Snapea uteklo?

Anonymní řekl(a)...

teda kdybynebyl Snape takovej parchant tak ho snad budu litovat

Anonymní řekl(a)...

Diky ludia fakt super

Anonymní řekl(a)...

mate to tam dvakrat jinak dik

Anonymní řekl(a)...

Máte tady 32.kapitolu 2x :D Jinak jsem hrozně ráda, i když jsem tuto kapitolu četla už někde jinde, ale no co už. Snad se ještě dočkáme dalších pokračování..

Anonymní řekl(a)...

proč to tam mamte dvakrat tu posledni kapitolu!!!!!!!!!

Anonymní řekl(a)...

wow, já vám strašně mooooooc děkuju!!!!! sice sem to ořvala jako malá holka, ale sem moc ráda, že to sem pořád dáváte!!! děkuju moc

Anonymní řekl(a)...

ste sqweli boyz... vdaka a obdiv vam pravom patri...

btw: sedmicka sa mi zda ako dost silne kafe... napinawe je to jak swina... zacinam rozmyslat ci neboli predchadzajuce diely pri vsetkej tej naivnosti lepsie...

Anonymní řekl(a)...

32 kapitolu tu máš 2x :) a už se nemůžu dočkat té 33 :)))

Anonymní řekl(a)...

Toje ůžasný ,ale myslím že tam máte dvě stejný kapitoly ,ale jinak mocinky díky

Anonymní řekl(a)...

Hustý

Anonymní řekl(a)...

díky za další kapitolu,je tak strašidelná,že se úplně bojím,co bude následovat...

Anonymní řekl(a)...

Je to úžasné, moc Vám děkuji, zvláštní pocit jako bych byla součástí toho všeho.A vy mi to umožňujete dřív než na Vánoce.Práci zdar přeje Lenka

Anonymní řekl(a)...

nazdar borci,díky za překlad a malá poznámka máte 32. kapitolu dvakrát v menu;)mějte se

Anonymní řekl(a)...

tak tohle bylo fakt super doufam ze si s dalsi kapitolou pospisite sem napjatej jako ksandy takj tohle je super douf

Anonymní řekl(a)...

super!! už se těším na další !!!

Anonymní řekl(a)...

Já nemám slov...slovy to prostě nejde vyjádřit-já Vás potkat,tak Vám zulíbám nožky...na kritiku nebo něco podobné se vykašlete,ti lidi co jsou vůči Vám negativní,tak by nedokázali ani kousíček toho co vy!!! Moc Vám fandím...a díky

Anonymní řekl(a)...

hustý, skoro celá knížka nuda a teď superrrrrr, jen tak dál, díky moc....

Anonymní řekl(a)...

Skvěle, jen tak dá a brzo to už bude celé

Anonymní řekl(a)...

mazec

Anonymní řekl(a)...

Jste skvělí...Díky vaší rychlosti si to stihnu přečíst ještě před nástupem do porodnice..zbývá mi jen pár dní...DĚKUJU

Anonymní řekl(a)...

takže další skvělá kapitolka lépe řečeno další skvěle přeložená kapitolka děkuju moc za všechny pro které děláte tento překlad

Anonymní řekl(a)...

pekne :D

Anonymní řekl(a)...

Tak takhle odešel Severus Snape:(

Anonymní řekl(a)...

Super len tuto kapitolu tam mate dvakrat :-)

Anonymní řekl(a)...

Ufff to je napííínavý........
Super prace...
Diky XDey

Anonymní řekl(a)...

Jste fakt dobry...už se teším na další kapitoli:)

Anonymní řekl(a)...

uff....napinate ma ako gymu v trenkach....rano stavam ale neviem sa dockat novej kapce...aaaa.....

Anonymní řekl(a)...

Vostrýý 1. komentář :-)

Anonymní řekl(a)...

dik za preklad, ale fakt nechapu co to ze Snapea vyteklo

Anonymní řekl(a)...

Díky moc je to super ale v tuto chvíli bych bral i kapitoly bez korekce jen abych vedel jak to dopadne :(

Anonymní řekl(a)...

kdy bude 33.? a 32 je tam dvakrat..jinak dobry preklasy,jen tak dal,at to dnes doctem

Anonymní řekl(a)...

mentář, dík za překlad, je dobrej

Anonymní řekl(a)...

ahoj ste supre dik moc ale tu 32.kapitolu tu tam mate dvakrat

Anonymní řekl(a)...

moc děkuji,je to super už se těším na pokráčko.Chudák fred,to jsem teda nečekala,ale ani severus si to takhle nezasloužil.

Anonymní řekl(a)...

DÍKY, OPĚT NA JEDNIČKU :-))

Anonymní řekl(a)...

máte tuhle kapitolu v seznamu 2x

Anonymní řekl(a)...

no krasne..super prekladate len nech sa to uz dneska dokoncii:)

Anonymní řekl(a)...

Jůůů, Rowlingová ví, jak napínat lidi.....

Anonymní řekl(a)...

Fenix tyme moc vam dekuju jste fakt super nedokazu ji predstavit ze bych si knihu cet az za nekolik mesicu proto vam vrele diky;)

Anonymní řekl(a)...

Jste fakt skvělí. Jen tak dál! :)

Anonymní řekl(a)...

první komentář ;)

jinak překlad je dobrej, jen tak dál

Anonymní řekl(a)...

tyo! no tak toe mazec todle... jo a hele fenixi mysite ze to stihnete cely doprekladat do zitrka do vecera? podle tempa jakym ste prekladali do ted doufam ze yo..;-)

Anonymní řekl(a)...

Nenechte se nikým odradit,neboť to co děláte je prostě úžasné.Dost lidiček,co mají moře připomínek,si neuvědomují tu úmornou mravenčí práci, léčí si mindráky z vlastní neschopnosti.Proto vydržte, my skuteční fandové jsme s Vámi a moc Vám děkujeme!!!!!Lenka

Pires řekl(a)...

že by sem byl konečně první? :)

Anonymní řekl(a)...

super, jen je mi trošinku líto Snape

Anonymní řekl(a)...

Čekala jsem celý večer a dočkala jsem se! Děkuji, velmi děkuji!!!

Anonymní řekl(a)...

Tyy jo.....

Fakt mazec...Díky mooc....
Sice nejsem příznivcem knížek na netu, ale teda jako už sem se nemohla toho dalšího dílu dočkat....:-)

Před Váma všema smekám....:-)

Mishka

Anonymní řekl(a)...

super vam to ide...vas preklad je lepsi ako u konkurecie, tam su vsak o nieco rychlejsi...priznam sa, ze dnes som starodavnz prutik precital uz rano, ale neodolal som a citam este raz...walk on

Anonymní řekl(a)...

Tohle je jedna z nejlepších kapitol (kromě Stříbrné laně) :) Díky moc :)

Anonymní řekl(a)...

juchuchuchu mam prvni komentar!!!!
mooooooc děkuju za překladdd
jste sqvělíííí

Anonymní řekl(a)...

mel bych jen dotaz jen malej dotaz proc sem davate dvakrat stejnou kapitolu

Anonymní řekl(a)...

super jen si myslim ze by ta kapitola jednou stacila:D

Anonymní řekl(a)...

je to super,akorád tu máte dvakrát tuto kapitolu,ale to nic nemění na tom,že je to skvělé.už se nemužu dočkat pokračování,tak prosim pospěšte!!!!

Anonymní řekl(a)...

No teda super. Moc vám děkuju za to že to překladate bo jinak bych musela čekat do konce roku jste fakt skvělí.

Anonymní řekl(a)...

jůůůůůůůůů, další kapitola. já už se tak těším na další, až se to nedá vydržet. :)

Anonymní řekl(a)...

super kapitola,nechcete sem dát kapitolu i bez korekce?prozatím?

Anonymní řekl(a)...

Akurat vcas...uz som si myslel, ze opustim bojovu scenu uprostred akcie :)

Morandis

Anonymní řekl(a)...

mám dotaz...to stribrite modry bylo co?jeho duse????

Anonymní řekl(a)...

možná sem první*JOKINGLY* jinak supr díkys za překlad!

Anonymní řekl(a)...

!!!wow - mazec!!!

Anonymní řekl(a)...

máte můj nejhlubší obdiv a úctu, přestože jsem už četla v aj, čtu znovu a užívám si báječně převyprávěný příběh. díky rena

Anonymní řekl(a)...

a nebo to byli vzpominky?????

Unknown řekl(a)...

prvy, super chalani

Anonymní řekl(a)...

tak zatim jsem u třetí kapitoly a je to super. jste fakt dobří, máte muj obdiv, jen doufám že se to neliší od knížky - zatim to na to nvypadá ;-)

Anonymní řekl(a)...

ja jsem tak napjata, je to super!!!

Anonymní řekl(a)...

Chcem celému teamu úprimne poďakovať za každé preložené slovíčko, ktorému venoval svoj vzácny čas. Fakt vďaka:)

Soňa

Anonymní řekl(a)...

Takhle odchází Severus Snae :(

Anonymní řekl(a)...

ty jo, fakt jste super! Dík moc. Nemůžu se od toho absolutně odtrhnout..... mazec...

Anonymní řekl(a)...

máte to tu 2x :P

Anonymní řekl(a)...

Tedy přátelé tomu říkám nadechnout se k velkému finále:)

Andžin

Anonymní řekl(a)...

Zítra brzo ráno jedu do Itálie,ale místo abych spala,čekám na další kapitoly.I když nebudu originální-fakt díky.

Anonymní řekl(a)...

díky moc..jste skvělí ;):)

Anonymní řekl(a)...

wow

Anonymní řekl(a)...

Cool, a mam prvni komment!!!

Anonymní řekl(a)...

Zítra brzo ráno jedu do Itálie,ale místo abych se balila,čekám na další kapitoly :-).I když nebudu originální-nikdy vám nemůžu být vděčná natolik,kolik si zasloužíte.Díky.díky,díky,že nemusím čekat do ledna.

Anonymní řekl(a)...

Sakra...začalo mi být Snapea líto...

Anonymní řekl(a)...

mazeeeeec

Anonymní řekl(a)...

ouvej, začalo mi být Snapea líto... L.

Anonymní řekl(a)...

doufám, že dneska to doplníte do 34. kapitoly, aspoň. A mimochodem, máte tady dva linky na stejnou kapitolu....Jinak jste SUPER!!!

Anonymní řekl(a)...

wow to je naprosto dokonaly!!! jen tak dal!!!

Anonymní řekl(a)...

neeeeeeee Snape nesmi umrit :(

Anonymní řekl(a)...

preco to tu je dvakrat?

Anonymní řekl(a)...

no snape sice zabil brumbála ale i tak mi je ho líto...vlastně jsem si nikdy tak úplně nepřipustila,že by to byl tutovej hajzl.....říkala jsem si že nakonec stejně nějak harrymu pomůže nebo tak něco....a ta stříbrná tekutina to bude asi něco ještě důležitýho.....ach jo...ja nechci aby byl snape mrtvej....byla to takova zajimavá postava a teď je po něm....je ho docela škoda ikdyž jsem docela čekala že v tomhle díle umře...ale stejně mě to trochu zaskočilo....ale ještě by mě zajímala jestli harry až zabije voldemorta najde ten prsten a bude mít všechny relikvie....doufám že jo...:o)))

Anonymní řekl(a)...

super

tehy.t řekl(a)...

Chtěl bych poděkovat všem členům fénix teamu, za to co dělají pro ostatní... Všichni jste super!!!

Anonymní řekl(a)...

máte tam jednu kapitolu dvakrát

Anonymní řekl(a)...

koniec sa blizi a je to cim dalej tym pochmurnejsie :( ale hlavne ze je co citat, len tak dalej

Anonymní řekl(a)...

1. komentář!!!! jo chtěla bych moc poděkovat jste supr!!!!! jste vážně rychlí! ještě jednou moc děkuju

Anonymní řekl(a)...

Jó, tak tohle jsem vůbec nečekala. menší připomínka, máte tam 32.kapitolu dvakrát...jinak je to fakt super, díky

Anonymní řekl(a)...

tak to je sakra dobrá kapitola:)
jen nevím co se v těch dalších 6 bude řešit:D
jinak moc díky za překlad:)

Unknown řekl(a)...

i když to v tenhle moment tak vypadá, určitě NEMÁM první komentář k téhle kapitole, alen to je mi dost jedno
co mě zajímá je, proč je tu tahle kapitola dvakrát...:-D

Anonymní řekl(a)...

bezvaaaaaaaaaaaa:))) o kolik sou ty kapitoly zkraceny?moc me to zajima:) ale supeeeer ste borci:)

Anonymní řekl(a)...

waw!!!! ještě teď mi běhá mráz po zádech:-)dííííííík

Anonymní řekl(a)...

fakticky paráda....jste skvělí....!!

Anonymní řekl(a)...

cool

Anonymní řekl(a)...

Já tu Rowlingovou snad zabiju... nejdriv mi zabije Siriuse, potom mi sice udelala radost ze zabila toho senilniho dedka Brumbala... ale ted Freda a mojho oblibence Severuse... grrr... jinak, fenix teame, jste borci, takovejhle suprovej preklad se nevidi kazdej den! Preji vam i dalsi uspechy!

Unknown řekl(a)...

jedaaa ... nejako pomaly to ide ... ja sa dns chcem aj vyspat ! aaaa asi nezaspim kym nezverejnite secko

Unknown řekl(a)...

vy tam máte tu 32. kapitolu dvakrát, já jak totiž furt aktualizuju, tak sem si toho všimla nejdřív sem si myslela, že tam je další kapitola, ale pak sem si všimla, že to je stejný číslo i název

Ale jinak za všechno díky

Anonymní řekl(a)...

Máte tu tuhle kapitolu 2x ;-)

Anonymní řekl(a)...

proč je tady jedna kapitola dvakrát???????

Anonymní řekl(a)...

super ste dobrý ale máte tam dvě stejný kapitoly

Anonymní řekl(a)...

Jsem napnutej jak ksandy :) a cekam na 21:45 :))))

Anonymní řekl(a)...

já čekám.......

Anonymní řekl(a)...

vy asi ani nespite a nonstop prekladate žijúc len na redbulloch, nie??

Anonymní řekl(a)...

Kdyby se vám to nechtělo číst, mužete si to poslechnout: http://epos.ure.cas.cz/cgi-bin/saye.cgi?lang=czech

Anonymní řekl(a)...

tak už je to tady, snape umřel, ach joooo

Anonymní řekl(a)...

dik,hafo moc,ste nej..borci na svete

Anonymní řekl(a)...

je stejná =) ale neva =)

Anonymní řekl(a)...

parááda a jedeme dááááááál;-) ste fakt super:-)

Pires řekl(a)...

je to můj můj čipešek

Anonymní řekl(a)...

Je tady 2x kapitola 32

Redwizara řekl(a)...

uz to proslo tou korekci? ;) jinak rulezz :))

Anonymní řekl(a)...

ste borci fakt kruti

Anonymní řekl(a)...

tak už je to tady, Snape je mrtvý, ach joooo;-(((((((

Jinak díky za překlad, fakt moc;-)

Anonymní řekl(a)...

Neco vtipneho. Prvni koment. Nebo ze by? xD

Anonymní řekl(a)...

mas to tu super...jen chci upozornit ze kapitolu 32.starodava hulka je tu dvakrat...ale jinak vam moc dekuju ze to prekladate

Anonymní řekl(a)...

wow, dobrý...

«Nejstarší ‹Starší   1 – 200 z 218   Novější› Nejnovější»