čtvrtek 26. července 2007

Lži, výmysly a blbosti...

Ahoj :)

Od pár lidí se mi dostali informace o pár fámách, které kolují o našem webu, tak jsem se rozhodl uvést vše na pravou míru.

1. Údajně zde máme i 5., 6. a 7. kapitolu od hp7cz

Prosím, při přečtení kapitol je jasné, že jsou zcela odlišné. Sám jsem autorem jedné z nich.


2. Moderování komentářů

Drtivá část návštěvníků to uvítala - nepouštíme spoilery, tapety, lži a vulgarismy, čímž se diskuze v komentářích hodně zlepšila.
Nikomu nebyl neprávem smazán žádný příspěvěk. Komu v komentářích vadily ty tapety třeba od toho Slováka, který si zvyšoval sebevědomí tím, že psal, jak co dopadne?


3. Jeden nejmenovaný web uvedl, že nám dodal překladatele, my ho pak podvedli a už ani nevím co ještě ...

Pravda je ovšem taková, že od admina zmiňovaného webu jsem dostal jen !!půlku jedné !!kapitoly ve slovenštině, kterou jsme stejně téměř celou museli přepsat, protože tam byly chyby v překladu, vynechané části a podobně.
Admin tohoto webu mi několikrát řekl "jasně, ta kapitola určitě bude" - sami víte, které kapitoly se zdrželi a teď znáte i příčinu, nakonec jsme si je stejně museli přeložit sami.

Zmiňovaný web si k sobě umístil i naše překlady bez svolení jak adminů tohoto webu, tak i autorů samotných překladatelů. To, že část jeho překladatelů přešla nakonec k nám, je jen jeho chyba. Když mu náš překladatel včera napsal "proč tam máš moji kapitolu? já ti ji neposkytl.", tak mu odpovědí bylo "pokud s tím máš problém, je mi to líto".
Každý posuďte sám.


4. Počet našich překladatelů v závislosti na uveřejňování kapitol

Nemyslím si, že řeči "máte dost překladatelů a tak proč to není hotový?" jsou zde namístě. Navíc si nemyslím, že musíme brát každého, kdo nám napíše na mail a o kom ni nevíme.

21 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Nenechajte sa znechutit slabou konkurenciou.Ste dobrý.Len tak dalej.Každý znich má rovnakú možnosť,ale je jednoduchšie kritizovať ako vytvoriť niečo vlastné.Držím palce a ďakujem za Váš preklad.

Anonymní řekl(a)...

Nenechajte sa znechutiť, prekladáte dobre a v rámci svojich možností aj rýchlo, komu sa nepáči nech sem nechodí.

Veľmi pekne ďakujem, že sa tomu tak venujete, z angličtiny neviem ani mäkké f akým tá kniha vyjde aj u nás zahynula by som od netrpezlivosti:)

Anonymní řekl(a)...

ahoj fenix team!!!! paci sa mi vas preklad..sice viem po anglicky ale sama by som si knihu asi nevedela prelozit.Ozaj diki za snahu a tesim sa na ostatne kapitoly :)))))))))))))

Anonymní řekl(a)...

ludia ktory sa stazuju, ze je vas vela a ze kapitoly pribudaju pomaly, su asi fakt na hlavu...asi si neuvedomuju, ze prelozit taky narocny text da dost vela prace (ja sama ked nieco prekladam, tak mi to ide tempom 2h na 1 A4)...nech si to prelozia sami, ked sa im to nepaci...

Anonymní řekl(a)...

já to nemůžu vydržet furt tu jsem a rodiče už nadávaj že pořád sedim u počítače, navíc chodim na brigádu a pokaždý koukám jak odtamtud zmizet abych byla na počítači.

Jastisu řekl(a)...

no,na tom webu bylo pár blbých názorů. jako například, že na to (c) nemáte. Jenže to oni taky ne. Jak jsem řekl, nejsem na ničí straně, ale mé sympatie má fénix- za kvalitu podpořenou rychlostí.

Anonymní řekl(a)...

"Lži, výmysly a blbosti..."
bohužel,nebo spíše bohudík jste s překladem úplně nejdál.Občas se setkávám s tím,že někdo použije mou práci jako svoji.Byly časy kdy mě to hodně štvalo,no většinou se s tím nedá moc dělat,zvláště ve Vašem případě,kdy jsou překlady volně dostupné.To se lidem,kteří jsou v něčem dobří,stává.Já už si z takových věcí mnoho nedělám,protože na každého jednou dojde i když takoví lidé v tom dokážou docela dobře chodit.Jinak bych řekla že je překlad výborný na to jakou rychlostí to píšete.Jinak návštěvnost je skvělá,včera kolem 1 hod. večer tu bylo ještě 300 lidí.
Jen tak pro zajímavost mé stránky navštívilo 12 000 lidí,ale mám je 4 roky.

Anonymní řekl(a)...

Kluci a holky z Fénixova týmu, jestli můžu doporučit, hoďte všechny provokatéry za hlavu. Vždycky se najde někdo kdo bude závidět nebo si bude chtít přihrát svojí polívčičku. Nezapomeňte, že hlavní důvodem proč to děláte, je přeložit originál HP7 pro nás, kteří prostě tak dobře anglicky neumí. A věřte mi, že my všichni jsme Vám neskonale vděčni. Děláte něco, za co nemáte ani korunu a jedinou odměnou je pár slov díků od takových jako jsem já.

Anonymní řekl(a)...

Jéj, já teda jenom doufám, že ten slovenský překlad nepozdrží ten český, to by byla fááákt velká škoda. :o))

Anonymní řekl(a)...

Máte to super jen tak dál..Už pravděpodobně vim jak to skončí od jedněch blbejch spoilerů tak jsem ráda že jste sem dali ten filtr aby se to ostatní nedozvěděli.Já jsem z toho fakt zklamaná,chtěla jsem si to přečíst sama,ať už u vás nebo v knize.

Anonymní řekl(a)...

jste supeeer:))) jsem rada ze to jde takhle pomalu pac o tom muzu premejslet a nevim jak to dopadne. taky doufam ze to nepozdrzi ten cesky a doufám že to stihnete co nejdriv(vim ze je to vas cas a nemyslim tak abych vas honila) proste pokracujte jak ted to delate :)))

Anonymní řekl(a)...

mozu si dat vas preklad na svuj blog?
odpoved prosim na genius920308@centrum.cz

Anonymní řekl(a)...

Ahoj, vím, že už to tu určitě bylo řečeno mnohokrát, ale nenechte se znechutit konkurencí. Váš překlad je super. I když jsou lepší, ale v rychlosti se vám nevyrovnají. A o to jde. Já čtu překlady oba a jsem za to ráda. U vás ukojím svou nedočkavost a to je na tom to nejlepší. Tak jen tak dál a nezdržujte se opravami, každý to pochopí (pokud není úplně totálně blbý :-))

Anonymní řekl(a)...

Ja sa priklanam na stranu fenix tymu pokial ide o tie obvinovanie. Ako neviem, ktory chudak to napisal tu vec s tym kopirovanym z hp7.cz hlavne ked teda podla mna nejde o to kopirovat si navzajom a obvinovat sa ale hlavne to prelozit nech necakame do Vianoc Ludia sak sa spamatajte!!!

Anonymní řekl(a)...

Ja sa priklanam na stranu fenix tymu pokial ide o tie obvinovanie. Ako neviem, ktory chudak to napisal tu vec s tym kopirovanym z hp7.cz hlavne ked teda podla mna nejde o to kopirovat si navzajom a obvinovat sa ale hlavne to prelozit nech necakame do Vianoc Ludia sak sa spamatajte!!!

Anonymní řekl(a)...

Co až přeložíte Deathly Hallows? Budete na něčem pokračovat? :) Třeba Zelazny :D a jeho cyklus Amber :)) Strašně dlouho trvá překlad jejich jedné knihy :(

Anonymní řekl(a)...

Teda já jen zírám.. nebyla sem tady den a hned tři kapči fakt válíte..jste dost rychlí a řekla bych, že ten překlad je velice kvalitní..Jen tak dál....:DDD

Anonymní řekl(a)...

Osobně bych řekl,že obě strany v tohmle konfliktu přibravují a upravují pravdu a že pravda je někde mezi...máte skvělý překlad,ale důběryhodnější mi přiladá váš 'nepřítel' v tomhle nedorozumění

Ari řekl(a)...

Jasticu:
no,na tom webu bylo pár blbých názorů. jako například, že na to (c) nemáte. Jenže to oni taky ne.

Ale oni nic nepišou že na to maji (c)
Fenix to ma o hodiny rychleji zato ten web to ma kvalitněji.( a lépe se tam čte). Takže Fenix tym jste dobři ale nato že vás je 20 a jich je 5 a jedou stejně rychle jako vy. V něčem bude chyba.
Zřejmně to smažete protože si myslíte že to je lež.

Anonymní řekl(a)...

ty wooooooo ste uplne bezvadny ... pridavate kapitolky tak rychle ze teda cucim jen mi neni moc jasny to pridavani komentaru pac si nejsem jista ze se ten muj prida a kam :D:D:D ... sem uz nak zvykla na jednodussi zpusob pridani komentu :D:D:D no nebudu dal placat ... chtela sem jen rict ze ste bezvadnyyyyyyyy uplne nejvic ...

Anonymní řekl(a)...

ste bezvadnyyyyyy jen tak dal ... vase bleskova rychlost je skvelaaa ...