sobota 21. července 2007

5. kapitola - Padlý válečník

Toto je první neupravená verze 5. kapitoly. Někde jsou nechána i anglická slovíčka. Tato kapitola projde korekcí ze strany profesionálů a zítra už bude v plné kráse :)

"Hagride?"
Harry samotný ven z trosek kovu a kůže obklopený; Když se snažil vstát, jeho ruce klesly do kalné vody. Nemohl vědět kam Voldemord šelý a čekat jeho útok venku, ve tmě každou chvíli. Něco teplého a mokrého se řinulo dolu po jeho bradě a z jeho čela. Plazil se ven z rybníka a klopýtal směrem k velké tmavé hromadě na zemi což byl Hagrid.
„Hagride?Hagride poslouchej mě-“
Ale temná hromada se nehýbala.
„Kdo je tam? Je to Potter? Jsi Harry Potter?“
Harry nepoznal hlas toho muže. Potom zakřičela žena.“ Oni se střetli. Tede ! Střetli se v zahradě !“
Harryho hlava byla zaplavena.
„Hagrid,“opakoval hloupě a podlomila se mu kolena
Další věc věděl, on ležel na zádech a cítil se jako umlčený, s palčivým pocitem v jeho žebrech a pravé paži. Jeho chybějící zub měl být regrorown. V jizvě na čele mu ještě tepalo.
„Hagride ?“
Otevřel oči a viděl,že leží na pohovce v neznámém, lampou osvětleném obývacím pokoji. Jeho batoh ležel na podlaze kousek dál, mokrý a zablácený. A světlovlasý, obtloustlý muž ho úzkostlivě sledoval.
„Hagridův skvělý chlapec,“ řekl muž, „the wife's seeing to him now. Jak se cítíš? Něco zlomeného ?
Zafixoval jsem ti žebra, tvoje zuby a tvou ruku. Já jsem Ted, mimochodem, Ted Tonks – otec Nymfadory.“
Harry se rychle posadil. Vytřeštil zrak a cítil mdlost a únavu.
„Voldemort-“
„Bez starosti, teď“ položil ruku na Harryho rameno a tlačil ho zpět na polštář. „To bylo a nasty crash you just had. Stejně, co se stalo?? Něco zabloudilo na motorce? Arthur Weasley sám znovu přesáhl, on a ty jeho mudlovské aparáty?“
„Ne,“ řekl Harry, a jeho jizva pulzovala jako otevřená rána.“Smrtijedi, spousty z nich – byli jsme honěni-“
„Smrtijedi?“ řekl Ted Tonks, „Co to má znamenat, Smrtijedi? Já myslel že o dnešním večeru neměli vědět, myslel jsem že-“
„Věděli to,“ řekl Harry
Ted Tonks zvedl oči v ztrop jako by chtěl zkrz něj porhlédnout a dívat se na nebe.
„Dobře, víme že naše ochranná kouzla platila, potom, že ano? Neměli by se sem dostat na sto yardů z každého směru.“
Teď Harry pochopil proč musel Voldemort zmizet; byl na tom místě když se motorka skřížila s kouzly řádu. Mohl jen doufat že bude pokračovat v práci: Představil si Voldemorta, a hundred yards above them as they spoke, looking for a way to penetrate what Harry visualized as a great transparent bubble.
Houpal se na pohovce; potřeboval se vidět s Hagridem na vlastní oči když byl ještě naživu. Sotva vstal tak se dveře otevřely a Hagrid se vymačkal zkrze ně, nicméně jeho tvář pokrývalo bláto a krev, trošku kulhal ale jako zázrakem byl naživu.
"Harry!"
Klepající na dvě křehké tabulky and an aspidistra, přešel podlahu dvěma kroky a přitáhl Harryho v objetí až skoro rozdrtil jeho nedávano zpravená žebra.“ Nazdar Harry, jak jsi se dostal ven? Já myslel že jsme byli oba vyřízeni“
„Ano, já taky, nemohu tomu uvěřit-“
Harry se zlomil. Jen zpozoroval ženu, která přišla hned za Hagridem.
„Ty!“ zakřičel a tlačil ruku do kapsy, nic v ní ale nebylo.
„Tvoje hůlka je zde chlapče“ řekl Ted a poklepal ho na rameni. „Spadla vedle tebe, zvedl jsem ji.....A to je moje manželka na kterou jste křičel“
„Oh, já se – já se omlouvám“
Jakmile se žena pohla vpřed do pokoje, podoba pana Tonkse k jeho sestře Bellatrix byla dost málo výrazná: Jeho vlasy byli světle hnědé a jeho oči byli širší a vlídnější. Nicméně po Harryho výkřiku se na něj žena dívala naduťě a povýšeně.
„Co se stalo naší dceři?“ptala se žena. „Hagrid říkal že jste byli přepadeni; kde je Nyphadora?“
„Já nevím,“řekl Harry „My nevíme co se stalo někomu jinému“
„Žena a Ted si vyměnili pohledy“ Další směs strachu a pocitu viny sevřely Harryho, jestli někdo zemřel, bylo to jeho chyba, za všechno může. Svolil k plánu, dal jim jeho vlasy......
„Přenášedlo“ řekl, náhle si na všechno vzpomněl. „Musíme se vrátit zpět k Doupěti – pak budeme schopni poslat vám zprávu, nebo – nebo bude Tonksová, jakmile bude-“
„Nymfadora je v pořádku, Dromeda“ řekl Ted. „She knows her stuff, she's been in plenty of tight spots with the Aurors. Přenášedlo sem pronikne.“ přidal se k Harrymu“To předpokládá že přijde do tří minut, jestli to chcete vzít.“
„Zdá se že ano“ řekl Harry. Chopil se svého batohu, houpl si ho na ramena. “Já-“
Díval se na paní Tonksovou, chtějíc se omluvit za její obavy, za které se cítil zodpovědný, ale nemohl nalézt žádna upřímná slova.
„I'll tell Tonks – Dora – pošlete zprávu, kdy ona.....děkuji za opravení, díky za všechno, Já-“
„Děkuji,“ řekl Harry, dosahující tam prstem, připraven odejít.
"Počkejte chvíli, " řekl Hagrid, hledící kolem. "Harry, kde je Hedwika?"
„Ona...ona dostala úder“ řekl Harry
Převrátila se mu skutečnost. Styděl se zato jak mu slzy píchali oči. Sova byla jeho společník, jeho ohromné spojení s kouzelnickým světem, když byl nucen vracet se k Dursleovým.
Hagrid natáhnul ohromnou ruku a poklepal mu bolavě na rameno.
"Nevadí(nic lepšího než nevadí mě nenapadlo), " řekl nevrle, "Nevadí. Měla ohromně starý život –"
„Hagride!“ varoval ho Ted, jak začal kartáč na vlasy plát modrým plamene, Hagrid k němu na poslední chvíli přiložil ukazováček.
Jedním okamžikem ho za břicho táhl obrovský hák a táhl ho vpřed, Harry byl vtažen do nicoty, neovladatelně se otáčel s prstem přilepeným k přenášedlu, on a Hagrid se řítili pyč od pana Tonkse.Sekunda později, Harryho stopy bouchly na tvrdou zem a spadl na ruce a kolena ve dvoře Doupěte. Slyšel výkřiky. Odhodil již déle hořící kartáč na vlasy a vstal, mírně se kymácel a viděla paní Weaslyovou a Ginny běžící po schodech zadními dveřmi, Hagrid, který se také zhroutil se namáhavě šplhal na jeho nohy.
"Harry? Jsi skutečný Harry? Co se stalo? Kde jsou další?" křičela paní Weasleyová.
„Co to má znamenat? Nikdo jiný zpátky není?“ funěl Harry
Odpověd byla zřetelně vyrytá v bledém obličeji paní Weaslyové.
„Smrtijedi nás čekali“ řekl jí Harry, v momentu jsme byli obklopeni, oni věděli že to bude dnes večer - nevím co se stalo s ostatními, čtyři z nich honili nás, to je vše co jsme mohli udělat a potom nás dohonil Voldemort-“
Sám mohl slyšet – poznámku v jeho hlasu, která jí prosila, aby rozuměla proč nevěděl co se stalo s jejími syny, ale -
"Bohudíky že jste v pořádku, " řekla, táhnula ho do objetí ale necítil, že by si to zasloužil.
„Nebyla by nějaká brandy Molly?“ žádal Hagrid trochu nejistě, „Na léčivé účely“
Mohla to udělat kouzlem, ale jak spěchala směrem ke křivému doma, tak si Harry všiml že chce skrýt její tvář. Obrátl se k Ginny and she answered his unspoken plea for information at once.
„Ron a Tonksová tu měli být první, ale zmeškali jejich přenášedlo, vrátilo se bez nich“ řekla a přitom ukazovala na rezavou starou olejničku ležíci poblíž. „A tohle...“ ukázala na starověkké tenisky,“mělo být tatínkovo a Fredovo, ty a Hagrid jste měli být třetí a“ kontrolovala její hodinky „jestli to udělali , tak Georg a Lupin by měli být zpět asi za minutu“
Paní Weaslyová se objevila s láhví brandy, kterou podala Hagridovi. He uncorked it and drank it straight down in one.
"Mamí!" křičela Ginny ukazující na bod několik stop daleko. A modré světlo jevilo se v temnotě: To rostlo ve větší a jasnější, Lupin a George se objevili a potom spadli . Harry ihned věděl že tam něco není v pořádku: Lupin podpíral George, který byl v bezvědomí a tvář měl zalitou krví.
Harry běžel vpřed a chytil George za nohy. Společně on a Lupin nesli George do domu skrz kuchyň a obývací pokoj , kde ho položili na pohovku. Jak světlo lampy dopadalo napříč Georgeovou hlavou, tak Ginny zalapala po dechu a Harrymu se zvedl žaludek. Jedno z Georgeových uší chybělo a v mokré šarlatové krvi.
No sooner had Mrs. Weasley bent over her son that Lupin grabbed Harry by the upper arm and dragged him, none too gently, back into the kitchen, where Hagrid was still attempting to ease his bulk through the back door.
"Oi!" said Hagrid indignantly, "Le' go of him! Le' go of Harry!"
Lupin ho ignoroval.
"Jaká kreatura seděla v rohu poprvé, když Harry Potter navštívil mou kancelář v Bradavicích ?" řekl a trošku s Harrym třásl . "Odpověz mi!"
"A – a grindylow in a tank, wasn't it?"
Lupin ho uvolnil and fell back against a kitchen cupboard.
„Co to bylo?“ řval Hagrid
"Omlouvám se, Harry, ale já jsem tě musel zkontrolovat, " řekl Lupin lapidárně. "Byli jsme zrazeni“.
Voldemort věděl že jste byli přesunutí dnes večer a jediný lidé, kteří by mu to mohli vyzdradit přímo byli zapojeni do plánu. Mohl jsi být podvodník."
Tak proč jste nekontrolovali mě?" funěl Hagrid, ještě bojoval s dveřmi.
„Ty jsi poloviční obr,“ vysvětlil mu Lupin.“Mnoholičný lektvar je jen na lidské použití“
„Nikdo z řádu by Voldemortovi o dnešním plánu nic neřekl“ řekl Harry . Ta představa mu byla děsivá, každemu z nich věřil.
„Voldemort mě dohonil až ke konci, on nevěděl, který jsem byl já na začátku. Kdyby býval věděl o našem plánu tak by po mě šel hned od začátku když jsem byl jen s Hagridem“
"Voldemort vás dohonil ?" řekl Lupin ostře. "Co se stalo? Jak jste mu unikli?"
Harry mu vysvětlil jak je Smrtijedi sledovali a poznali pravého Harryho, jak oni dali vědět Voldemortovi, který se objevil těsně předtím než on a Hagrid dosáhli utočiště u rodičů Tonksové.
„Oni vás rozpoznali? Ale jak? Co jsi měl udělat(What had you done – nejsem si jistej jestli to je takhle)?“
„Já...“ Harry si pokusil vzpomennout, celá cesta byla jako skvrna paniky a zmatku. Já viděl Stana Silničku....You know, the bloke who was the conductor on the Knight Bus? And I tried to Disarm him instead of – well, he doesn't know what he's doing, does he? Musel být pod vlivem kletby Imperius.
Lupin se díval zděšeně.
"Harry, čas pro Disarming přijde! Tito lidé tě zkoušejí chytit a zabít tě!“At least Stun if you aren't prepared to kill!"
"My jsme byli stovky stop nahoře! Stan byl sám a jestli jsem ho omráčil a on spadl, tak to byl jako bych použil Avada Kedavra! Expelliarmus mě zachránil před Voldemortem před dvěma roky“ přidl se Harry vzdorně. Lupin mu připomněl Zachariáše Smitha z Mrzimoru, který se mu poškleboval když Harry učil Brumbálovu armádu jak někoho odzbrojit.
„Ano Harry,“ řekl Lupin s bolestivím omezením.“Velký počet Smrtijedů bylo svědkem té události!
Promiň mi, ale byla to velice neobvyklá volba , pod besprostředně hrozící smrtí. Opakováni toho dnes večer před Smrtijedy kteří toho byli svědkem nebo o tom slyšeli by byla sebevražda.

doplněno v hloubi večera :)

Žádné komentáře: