neděle 22. července 2007

27. kapitola - Definitivní úkryt

Kapitola je již kompletní :)

Neexistoval způsob, jak draka řídit – byl slepý, netušil, kam letí a Harry věděl, že kdyby prudce změnil směr nebo se ve vzduchu otočil, bylo by nemožné se na jeho velkém hřbetě udržet. Jak stoupali výš a výš nad Londýn, který se pod nimi rozpínal jako šedozelená mapa, v Harrym převládl pocit vděčnosti za povedený útěk, který se před tím zdál nemožný. Přikrčený na krku příšery se pevně přitiskl k jejím kovovým šupinám a studený vánek tišil bolest jeho spálené a puchýři oteklé kůže. Drakova křídla se ve větru otáčela jako lopatky větrného mlýnu. Za Harrym klel ať už strachy či štěstím – Harry to nedokázal rozpoznat – Ron a zdálo se, že Hermiona vzlyká.

Zhruba po pěti minutách se Harry přestal bát, že je drak shodí a zdálo se mu, že se nestará o nic jiného, než se dostat co nejdál od svého podzemního vězení. Otázka kde a kdy z něho sesednou nad nimi však dál zůstávala strašidelně viset. Harry netušil nic o tom, jak dlouho může drak bez odpočinku letět, natožpak takto zvláštně postižený, slepý, který jen stěží najde dobré místo na přistání. Bez přestání se rozhlížel kolem a připadalo mu, jakoby seděl na jehlách.

Jak dlouho bude trvat, než se Voldemort dozví, že se vloupali do trezoru Lestrangových? Jak rychle skřeti od Gryngotů uvědomí Bellatrix? Jak rychle zjistí, co vlastně bylo ukradeno? A až poznají, že chybí zlatý pohár, Voldemort se konečně dozví, že pátrají po viteálech.

Zdálo se, že si drak vyžaduje studenější a čerstvější vzduch. Rovnoměrně stoupal, dokud neletěli skrz chomáče studených mraků a Harry už nerozeznal malé barevné tečky, což byla auta vjíždějící a vyjíždějící z hlavního města. Letěli dál a dál, nad venkovem rozděleným na zelené a hnědé pruhy země, přes silnice a řeky vinoucí se krajinou jako matné a lesklé stuhy.

„Co myslíš, že hledá?“ zakřičel Ron, když letěli dál a dál na sever.

„Nemám ponětí,“ zahřměl zpátky Harry.

Ruce měl zkřehlé zimou, ale nedovolil jim, aby povolili svoje sevření. Chvíli uvažoval, co udělají, pokud pod sebou uvidí pobřeží, pokud drak poletí na otevřené moře. Byla mu zima a byl celý ztuhlý, nemluvě o tom, že měl hroznou žízeň a hlad. Kdy naposledy, přemýšlel Harry, jedla samotná příšera? Určitě se potřebuje něčeho najíst. A co když u toho zjistí, že mu na hřbetě sedí tři velmi dobře poživatelní lidé?

Slunce už se posouvalo níže nad obzor a obloha se barvila do indigové modři, ale drak stále letěl, přes města a vesnice, které nechával za sebou a po zemi pod ním klouzal jako velký temný mrak jeho obrovský stín. Harryho bolela každičká část těla, jak se snažil udržet se na drakově hřbetu.

„Je to moje představivost,“ křičel Ron po dlouhé době ticha, „nebo ztrácíme výšku?“

Harry se podíval dolů a uviděl tmavě zelené kopce a jezera, která se měděně leskla v západu slunce. Krajina se zdála bližší a když shlížel z drakova hřbetu, bylo vidět více detailů. Přemýšlel, jestli je to způsobeno jen odlesky odraženého slunce na vodní hladině.

Drak ve velkých kruzích slétával níž a níž k jednomu z menších jezer.

„Až bude dost nízko, řeknu a skočíme!“ volal Harry na ostatní. „Přímo do vody, dřív, než zjistí, že jsme tady!“
Souhlasili, Hermiona trochu slabě a Harry uviděl v odraze od hladiny drakovo obrovské žluté břicho.

„TEĎ!“

Sklouznul přes drakův bok a padal nohama napřed na hladinu jezera. Pád byl delší než čekal. Dopadl tvrdě na hladinu a jako kámen se potopil do ledové, zelené, rákosem zarostlé vody. Vykopl proti dnu a vynořil se, aby uviděl ohromné vlny, které se v kruzích šířily od míst, kde dopadli Ron a Hermiona. Zdálo se, že si drak ničeho nevšiml, byl už padesát stop od nich, plachtil těsně nad vodou a do své strašlivé tlamy nasával jezerní vodu. Ve chvíli, kdy se z hlubin jezera prskajíc a lapajíc po dechu vynořili Ron s Hermionou, drak prudce zamával křídly, poodletěl a přistál na vzdáleném břehu.

Harry, Ron a Hermiona plavali k druhému břehu. Jezero nebylo hluboké. Brzy to bylo spíše otázkou prodrat si cestu blátem a rákosem, než plavat až se konečně vybrodili, mokří, funící a vyčerpaní na kluzkou trávu.

Hermiona se zhroutila na zem, kašlala a chvěla se. Ač by si nejradši hned lehnul a usnul, vytáhl Harry svou hůlku a začal chodit v kruhu a místo Hermiony odříkávat obvyklá ochranná kouzla.

Když skončil, přidal se k ostatním. Bylo to poprvé od chvíle, kdy se dostali ven z trezoru, co se na ně mohl pořádně podívat. Oba měli ošklivé červené popáleniny všude po obličeji a na rukou a jejich oblečení bylo místy zničené. Trhali sebou, jak si kapali výluh z dobromysly na svá četná zranění. Hermiona podala Harrymu láhev s výluhem a vytáhla tři láhve dýňové šťávy, které si vzala v Mušlovém domku a čisté, suché šaty pro všechny. Převlékli se a hodili do sebe dýňovou šťávu.

„No, dobrý je,“ řekl konečně Ron, který seděl a pozoroval obnovující se kůži na svých rukou, „že máme ten viteál. Špatný je...“

„že nemáme meč,“ procedil Harry přes zuby a kapal si dobromysl přes vypálenou díru v kalhotách do spáleniny pod ní.

„Nemáme meč,“ opakoval Ron. „Ten malej zrádnej prašivec...“

Harry vytáhl viteál z kapsy své mokré bundy, kterou si právě sundal a rozložil jí před sebe na trávu. Pohár se leskl se na slunci a lehce je oslňoval.

„Tentokrát ho nemůžeme nosit. Zdá se, že by bylo dost těžký zavěsit ho na krk,“ řekl Ron a utíral si pusu hřbetem ruky, když dopil poslední zbytek své šťávy.

Hermiona se dívala na vzdálený břeh, kde drak stále pil vodu z jezera.

„Co se sním stane, co myslíš?“ zeptala se. „Bude v pořádku?“

„To znělo, jako by to řek Hagrid,“ řekl Ron. „Je to drak, Hermiono, umí se o sebe postarat. Měli bychom se bát spíš o sebe.“

„Jak to myslíš?“

„No, nevím, jak bych ti to řek,“ řekl Ron, „ale myslím, že nejspíš zpozorovali, jak jsme se vloupali ke Gringottovým.“
Všichni se začali smát a když už jednou začali, bylo obtížné přestat. Harryho bolel hrudník, točila se mu hlava hlady, ale lehnul si na záda do trávy pod červánkovou oblohu a smál se, až ho začalo pálit v krku.

„Co budeme dělat?“ řekla nakonec Hermiona a snažila se být zase vážná. „Dozví se to, ne? Ty-víš-kdo teď zjistí, že víme o viteálech!“

„Možná budou příliš vystrašení, než aby mu to řekli!“ řekl Ron s nadějí v hlase. „Možná mu to zatají...“

Obloha, pach jezerní vody, zvuk Ronova hlasu, všechno bylo najednou pryč. Bolest projela Harryho hlavou jako ostří meče. Stál v matně osvícené místnosti, před ním stál půlkruh čarodějů a na podlaze před ním klečela malá, třesoucí se postava.

„Co jsi to řekl?“ Jeho hlas byl vysoký a chladný, ale uvnitř něho bublaly vztek a zuřivost. Jediná věc, ze které měl hrůzu. Ale to nemůže být pravda, nevěděl, jak by se to mohlo stát...

Skřet se chvěl, neschopný podívat se do červených očí nad ním.

„Řekni to znovu!“ šeptal Voldemort. „Řekni to znovu!“

„M-můj pane,“ koktal skřet a jeho oči byly plné hrůzy, „m-můj pane...s-snažili jsme se je za-zastavit...Po-podvodníci, můj pane...vloupali – vloupali se do – do trezoru Lestrangeových...“

„Podvodníci? Jací podvodníci? Myslel jsem, že Gringottovi mají způsoby, jak odhalit podvodníky? Kdo to byl?“

„Byl to...byl to...ten chlapec P-Potter a dal-další dva komplici...“

„A co vzali?“ zvýšil hlas a ovládl ho obrovský vztek, „Řekni mi to! Co vzali?“

„Ma-malý zlatý pohár, m-můj pane...“

Zuřivý odmítavý výkřik mu připadal, jako by byl cizí. Byl zmatený, šílený, nemohla to být pravda, to bylo nemožné, nikdo o tom nevěděl. Jak bylo možné, že ten kluk objevil jeho tajemství?

„Starodávná hůlka prosvištěla vzduchem a místnost zalilo zelené světlo. Klečící skřet se svalil mrtvý na podlahu. Přihlížející kouzelníci před ním vystrašeně uskočili. Bellatrix a Lucius Malfoy odhodili ostatní stranou a snažili se dostat ke dveřím. Voldemortova hůlka znovu a znovu svištěla vzduchem a všichni, kteří se snažili utéct padali mrtví k zemi. Všechny zabije za to, že mu přinesli takové zprávy, za to, že slyšeli o zlatém poháru...

Byl sám, pouze smrt se vznášela kolem. Oddechoval a ony se mu zjevovali před očima, jeho poklady, jeho ochránci, jeho záruka nesmrtelnosti – deník byl zničen a pohár ukraden. Co když, co když ten chlapec věděl o ostatních? Věděl, co právě udělal, vystopoval jich víc? Byl na začátku toho všeho Brumbál? Brumbál, který ho neustále podezříval. Brumbál, mrtvý na jeho příkaz. Brumbál, jehož hůlka byla teď jeho. On se přeci vyhnul potupě, kterou byla smrt a ten chlapec, ten chlapec...

Ale pokud by chlapec zničil některý z viteálů, on, Lord Voldemort, by to určitě věděl, cítil by to? On, největší čaroděj ze všech, on, nejsilnější, vrah Brumbála a kolika dalších bezcenných, bezejmenných lidí. Jak by Lord Voldemort mohl nevědět, pokud by on sám, nejdůležitější a drahocenný, byl napaden, zmrzačen?

Pravda, necítil, když byl zničen deník, ale myslel, že to bylo proto, že neměl tělo, kterým by to cítil, byl méně než duch...Ne, určitě, zbytek byl v bezpečí...Ostatní viteály musí být nedotčené...

Ale musí to zjistit, musí si být jistý...prošel místností, odkopl skřetovo tělo a obrazy se mu vynořovaly a zase rozplývaly v jeho kypících myšlenkách – jezero, chýše, Bradavice,...

Špetka klidu teď malinko ochladila jeho vztek. Jak by mohl chlapec vědět, že ukryl prsten v Gauntově chatrči? Nikdo nikdy nevěděl, že je příbuzný s Gaunty, skryl všechny stopy, ty vraždy nikdy nebyly spojovány s ním. Prsten byl určitě v pořádku.

A jak by mohl chlapec nebo kdokoliv jiný vědět o jeskyni a proniknout přes její ochranu? Myšlenka, že by medailon mohl být ukraden byla absurdní...

Stejně jako škola. Jedině on sám mohl vědět, kam ve škole schoval viteál, protože jedině on sám znal největší tajemství toho místa.

A stále tu byl Nagini, který teď musí zůstat blízko něj, pod jeho ochranou. Už nikdy ho nepošle plnit své rozkazy...

Ale aby si byl jistý, neochvějně jistý, bude se muset vrátit ke každé své skrýši, musí zdvojnásobit ochranu kolem každého viteálu...Tuto věc, stejně jako úkol získat Starodávnou hůlku, bude muset podstoupit sám...

Který z nich musí navštívit první? Který je v největším nebezpečí? Bublal v něm starý strach. Brumbál znal jeho prostřední jméno...Brumbál by mohl vědět o spojení s Gaunty...Jejich opuštěný dům byl, možná, nejméně bezpečným místem. Tam půjde jako první...

Jezero, to je zcela nemožné...ač zde byla jistá možnost, že by Brumbál díky sirotčinci věděl něco o událostech z jeho minulosti.

A Bradavice...ale věděl, že viteál, který je tam je v bezpečí. Pro Pottera by bylo nemožné dostat se do Prasinek bez povšimnutí, na školu může zapomenout. Nicméně bude dobré upozornit Snapea, že by se chlapec mohl pokusit proniknout do hradu. Říkat Snapeovi, proč by se o to měl pokoušet, by bylo hloupé, samozřejmě. Byla obrovská chyba věřit Bellatrix a Malfoyovi. Neukázala jejich hloupost a nedbalost, jak neprozřetelné bylo jim důvěřovat?

Jako první tedy navštíví Gauntův dům a vezme Naginiho s sebou. Už se od hada nikdy neodloučí...vyšel z místnosti do haly a ven do tmavé zahrady kde stříkala fontána. Zavolal Naginiho hadím jazykem a ten se vyplazil ze křoví a připojil se k němu jako dlouhý stín...

Harry zprudka otevřel oči, když se vrátil zpátky do přítomnosti. Ležel na břehu jezera ve světle zapadajícího slunce a Ron s Hermionou se na něj dívali. Soudě podle jejich ustaraných pohledů a pokračujícímu pulsování jizvy, jeho náhlý výlet do Voldemortových myšlenek nezůstal bez povšimnutí. Posadil se, trochu se chvěl a byl malinko překvapený, že je zpocený. Pohár ležel bez povšimnutí před ním v trávě a tmavě modré jezero odráželo zlaté záblesky zapadajícího slunce.

„Ví to.“ Jeho vlastní hlas zněl podivně nízký ve srovnání s Voldemortovými vysoko položenými výkřiky. „Ví to a chce zkontrolovat všechny ostatní a ten poslední,“ a stál už na nohou, „je v Bradavicích. Věděl jsem to. Věděl jsem to.“

„Cože?“

Ron na něj zíral, zatímco Hermiona se posadila a vypadala ustaraně.

„Ale co jsi viděl? Jak to víš?“

„Viděl jsem ho, jak zjistil to o poháru, já...byl jsem v jeho hlavě a on je...“ Harry si vzpomněl na všechny ty vraždy... „je opravdu rozzlobený a vystrašený zároveň. Nemůže pochopit, jak o tom víme. Teď jde zkontrolovat ostatní – prsten jako první. Myslí si, že ten, který je v Bradavicích je nejvíc v bezpečí, protože je tam Snape a protože bude tak těžké, dostat se tam nepozorovaně. Myslím, že ten zkontroluje jako poslední, ale i tak se tam může dostat během pár hodin...“

„Viděl jsi, kde v Bradavicích to je?“ zeptal se Ron a už také vyskočil na nohy.

„Ne, soustředil se na to, aby varoval Snapea, nemyslel na to, kde přesně je viteál...“

„Počkej, počkej!“ vykřikla Hermiona, když Ron vzal viteál a Harry znovu vytáhl neviditelný plášť. „Nemůžeme tam jen tak jít, nemáme plán, musíme...“

„Musíme jít,“ řekl Harry odhodlaně. Doufal, že se vyspí, těšil se, až se dostane do nového stanu, ale to teď nebylo možné. „Umíš si představit, co udělá, až zjistí, že prsten a medailon jsou pryč? Co když přemístí viteál z Bradavic někam jinam, protože si bude myslet, že tam není dost bezpečný?“

„Ale jak se tam dostaneme?“

„Půjdeme do Prasinek,“ řekl Harry, „a zkusíme něco vymyslet, až uvidíme, jaké jsou ochrany okolo školy. Pojď pod plášť, Hermiono, chci, abychom se tentokrát drželi pohromadě.“

„Ale vždyť se pod něj úplně nevejdeme...“

„Bude tma, nikdo nezpozoruje naše nohy.“

Přes jezero bylo slyšet mávnutí ohromných křídel. Drak už se dost napil a teď vyrazil do vzduchu. Přestali na chvíli ve svých přípravách a pozorovali, jak stoupá výš a výš, teď už jen jako černá silueta viditelná proti rychle se šeřící obloze, až nakonec zmizel za nejbližším kopcem. Potom Hermiona popošla vpřed a zaujala místo mezi ostatními. Harry stáhnul plášť co nejníže to šlo a společně se otočili na místě do drtící temnoty.

352 komentářů:

«Nejstarší   ‹Starší   201 – 352 z 352
Anonymní řekl(a)...

Tyjo hustý... Harry vs. Snapula, to bude boj...

Niky řekl(a)...

jupiii sem opravdu prvni!!!!honem dalsi kapitolu!

Anonymní řekl(a)...

Je to sila a bomba.Takze uz objevili vsech 6 vitealu.3 jsou znicene.4 maji sebou,je to salek,5.je nekde v Bradavicich,6.je Naghini a 7.je ve Voldemortovi.Takze to dokazali.I kdyz to nemaji cim znicit a ten 5.viteal bude taky tezko najit,nekde v Bradavicich a jeste tam je Snape.
Podle mne ted,nebo v pristi kapitole Harry Snape zabije,ale pri tom zemre nekdo z kladnych postav,podle mne nejaky student.

Anonymní řekl(a)...

super, už sem myslel že dneska nic nepřidáte ale překonáváte se tak moc dííkk

Martina řekl(a)...

Lidičky....jste úžasný a obdivuju jak rychlost překladu,tak i jeho kvalitu. Myslím si, že lidi by si měli pomáhat a ač nepomáháte tím "normálním" způsobem, přesto pomáháte a já jsem Vám za to vděčná. Přeji Vám mnoho zdaru a sil k pokračování.

Anonymní řekl(a)...

Koněčně je to tady. JUPÍ Ale trochu mě Rowlingová sklamala. JAko by jí už došly nápada a ona to kompenzujeje akcí, vražděním atd. Ale stejně sem rád že si to už konečně mohu přečíst.

Anonymní řekl(a)...

Super ...

Anonymní řekl(a)...

:-)

Anonymní řekl(a)...

:-)

Anonymní řekl(a)...

;-)

Anonymní řekl(a)...

Heeeeeeeeeeej diky moc ste rychlici.....fofr fakt! Diky ste supr :-*

Anonymní řekl(a)...

Super :) ... první komentář m4

Anonymní řekl(a)...

díky tato kapitola byla obzvláště šťavnatá a hlavně kompletní takže i tak mi přišla krátká jak jsem ji zhltla, díííky :)

Anonymní řekl(a)...

tak vám strašně moc dík. Zvládla jsem to celý přečíst za dnešek v angličtině bych nad tim byla ještě za 5let. Díky Moc Zuzka

Anonymní řekl(a)...

Skvělé, díky moc. (moje donměnka, opravdu jsem to nečetla - kdyby náhodou)Myslíte si, že je ten viteál v Komnatě nejvyšší potřeby? Jak tam Harry ukryl tu Snapeovo učebnici, bylo tam přeci dost jiných věcí.... nebo Tajemná komnata?

Anonymní řekl(a)...

výborně jen tak dál..děkuji mnohokrát za to co pro všechny děláte

Anonymní řekl(a)...

1***** tak to je super.já se pokusím si přečíst nějaké kapitoly také v AJ ale každopádně díky za vaši námahu

Anonymní řekl(a)...

:-))

Anonymní řekl(a)...

wow

Unknown řekl(a)...

Sqelýý :o)

Anonymní řekl(a)...

jsem závislák :)) díky moc za další kapitolu :)

Anonymní řekl(a)...

On zabil i Malfoye a Belatrix???

Anonymní řekl(a)...

Super, moc díky za kapitolu na dobrou noc :-)

Anonymní řekl(a)...

aaach.. well done :) uz som nedockavyy po dalseej .. chceeem :D:) heh.. horsie nieco ako droga..

Anonymní řekl(a)...

Super, těším se na další. Jen tak dál. Jsem vám moc vděčná za to co pro nás děláte. Vím že to píše téměř každý, ale děkuji.

Anonymní řekl(a)...

skvele chlapi ..... jen tak dal

Anonymní řekl(a)...

Díky moc:)..super kapitola...konečně umíraj i smrtijedi..i když ne rukou Harryho,což je škoda :)..a mám 1. comment;)

Anonymní řekl(a)...

páni, mám radost z toho jak se Voldík klepe strachy, a co teprve, až zjistí, že tam ty viteály nejsou. Ještě by mě zajímalo jestli se Belatrix a Malfoyovi podařilo utéct nebo je Voldič zabil?

Anonymní řekl(a)...

Užasný tak mam přečtenou další kapitolu.

Anonymní řekl(a)...

skvele chlapi jen tak dal

Anonymní řekl(a)...

ty kraaaso jaka halus:)..a mozno som prva:):):)

Anonymní řekl(a)...

Pořád mi na tomhle díle něco nesedí. To už mi víc autentický připadají některý fanfiction. Na to jak všichni na tenhle díl čekali. No holt je sedmá kniha prostě hodně průhledná. Asi už tak od druhý kapitoly si umí většina fanouškuk představit jak tohle celý skončí.

Anonymní řekl(a)...

ooooo....krásné

Anonymní řekl(a)...

Bezvadnej výkon...opravdu skvělej překlad...Centrio

Anonymní řekl(a)...

Je to moc moc moc moc krááásný. Berberka

Anonymní řekl(a)...

zbaběle krátká kapitola ... ;-)

Anonymní řekl(a)...

první komentář, jupí.. je to supr. jen tak dál

Anonymní řekl(a)...

ou pekne pekne vam to ide len tak dalej uz sa neviem dockat dalsej kapitoly :)

Anonymní řekl(a)...

wow :)

Anonymní řekl(a)...

no neverim :)...som prvy a dokonca, zacal som slintat s toho co citam...voldemort sa bojiiiii :-)))

Anonymní řekl(a)...

Jupi konecne nova kopitola i kdyz tam je nepsane ze je kompletni zda se mi nejak kratka..... VY JSTE TI NEJLEPSI..... Doufam ze jim snape nebo aspon melfoy v bradavicich pomuze....

Anonymní řekl(a)...

mazec těším se na další pokračování ....jen tak dále.........je to hrozně napináve a zajímavé.....sem fakt zvědavá ......... :0) =)

Anonymní řekl(a)...

Jste uzasni!!!!!!!!!!!!!! Uz jsem necekal, ze dnes bude jeste jedna kapitola. Tim jste me predbehli a ja musim zas zasednout nad dalsi kapitolou. Moc diky.

Anonymní řekl(a)...

páni, díky moc, a prvni komentar =o)

Anonymní řekl(a)...

Že bych byl první koment?

JJ moc super. Martas.K

Anonymní řekl(a)...

hustýýý...

Anonymní řekl(a)...

Heeej, vážně se to začíná rozjíždět..!!! Hej ale vůbec netuším, co může být ten viteál v Bradavicích.. A že by z toho Harry další náhodou vyvázl?? To bude muset být Snape vážně s nima..

Anonymní řekl(a)...

Dík za překlad... Je suprovej... Koukněte se na školu Harryho Pottera: http://gobie.org.web4ce.cz/bradavice/ Je taky super... A vy jste taky super, ale jediný co, tak že se za posledních pár dní zpomalil překlad... :-( Ale jinak super... :-)

Anonymní řekl(a)...

jj začíná to bejt zajímavý supr překlad jen taak dál

Anonymní řekl(a)...

Diky. Zrovna mam peknou depku. Moc mi pomaha cteni, protoze myslim na jino veci. Jeste jednou diky.

Anonymní řekl(a)...

Tak to je fakt cool... No Harry ma docela kliku, ze vidi do ty mysli.. ale uz mu moc casu nezbejva, uz jenom 9 kapitol ne??? Ty jo.. Drzim mu palce! a Vam Fenixuvu tymu, strasne moc diku! ste skvely!!! a prosim vydrzte a kaslete na ty lidi co na vas spechaj!

Anonymní řekl(a)...

no nevypada to jako by to byla kompletni kapitola připadne mi kratka ale nevadi...jste dobři diky že to dělate

Anonymní řekl(a)...

neni nejaky kratky?

Anonymní řekl(a)...

Ste skveli, rychli a dobry..Díky.

Anonymní řekl(a)...

Diky za kazde nove rano..:)

Anonymní řekl(a)...

stMace

Supa... uz se tesim na dalsi.... jen tak dál...

Anonymní řekl(a)...

super další dík!!

Anonymní řekl(a)...

dost kratka kapitola, tesim sa na dalsiu...

Anonymní řekl(a)...

Wow, jste fakt dobrý a knížka je pěkně napínavá... Nemůžu se dočkat každého dalšího dílu, je dobrý když píšete, kdy budou další části... Díky moc za všechno...!

Anonymní řekl(a)...

WOW začíná to být čím dál napínavější.. Díky za další kapitolu. Moc se těším na pokračování...

Anonymní řekl(a)...

Jste dobrý,jen tak dál.Děkuji za překlad-jsem z těch co neumí anglicky,takže opravdu velký DÍK!!!!!!

Anonymní řekl(a)...

hej mazec jste kanci...nakonec se to čekání pěkně vyplatilo :P už se těším na konec :D jo díky díky díky...emaus

Anonymní řekl(a)...

damy a pani z fenixu, ste genialni, drzim palce

Anonymní řekl(a)...

1.komentar:Uz to vazne zacina byt zaujimave a stale napinavejsie:-) nemozem sa dockat dalsich kapitol..Ste super ,ze to prekladate:-) Nasla som aj ine stranky,prelozene,ale vsetky(okrem HP7) su okopirovane,to len ukazuje,ze to naozaj viete:-) Len tak dalej:-))

Anonymní řekl(a)...

to je super...dalsia kapitola...dakujem vám :)))

Anonymní řekl(a)...

jé..první komentář:D
no musim říct,že celej Fénix tým je uplně skvělej,protože takhle rychle překládat..no kažodpádně sem za to hrozně ráda a když už to tu neni česky,tak se zase pokoušim porozumět anglický verzi:)
To s tim drakem byl fakt dobrý nápad a to co bude v příští kapitole je rozhodně zase dost akční, tak už se na ní těšim;)
Jen tak dál Fénixové:)

Anonymní řekl(a)...

Supeeeeeeeeeeeer

Anonymní řekl(a)...

jste fakt moc fajn že to takhle rychle překládáte už jsem ani nedoufala že dneska ještě narazím na novou kapitolu a k tomu ještě kompletní, díky moc všem za neuvřitelnou ochotu a strávený čas nad překladem. Díky moc a moc

Anonymní řekl(a)...

první...nejlepší..díky moc.těšim se na dalšíí:)

Anonymní řekl(a)...

Zdravim fenixuv team:) diky moc za dalsi kapitoly, jste vsichni machri. Tesim se na dalsi. Moc:)

Anonymní řekl(a)...

heej hustý jako že hafo moc díík moc za to že to překládát moje angličtina neni zrovna bůhví co ale díky vám nic delat nemusim vy ste proste skvelý

Anonymní řekl(a)...

akce!! super!

Anonymní řekl(a)...

akce! super! už aby to zfilmovali!

Anonymní řekl(a)...

wow.. sem první.. :D:D

Anonymní řekl(a)...

super:) moc diky:) uz se tesim na dalsi:)

Anonymní řekl(a)...

Ehm, můžu rýpat? Proč nejsou ty kapitoly vůbec korektované? Copak je tam házíte jen tak, aniž byste si to po sobě navzájem přečetli? Když pominu obrovské překladatelské chyby a celé vypuštěné odstavce, jsou tam nesrovnalosti typu "Mušlový domek", který je v jiné kapitole označený jako "Škeblová chatrč", jsou tam "Gryngoti", což mi můj mozek nebere... jinak fajn, ale když to zveřejňujete, snažte se, prosím, aby to k něčemu vypadalo, ať z toho mají lidi zážitek... Takhle je to jako vypadlé z překladače a to si může každý udělat sám doma.

Anonymní řekl(a)...

skvělé, jen tak dál :-)

0K!AS

Anonymní řekl(a)...

Moc díííky :) ale je ta kapitola opravdu komplet? mě se to zdá nějaký krátký...

Anonymní řekl(a)...

ahoj, jste naprosto užasni, stejne jako tenhle preklad.. tisicere diky!!!!!!!

Anonymní řekl(a)...

Teda lidi! Respekt vám! Myslela jsem, že dneska už nová kapitola nebude! Vy umíte překvapit! Jste prostě super!;)

wendy řekl(a)...

Jste SQĚLÝ!!! další kapitola ale myslím že není celá ne???zdá se mi krátká a taky název Definitivní úkryt mi nějak s dějem kapitoly nesouvisí...MNo nevom no...jsem zvědavej kde bude v bradavicích...Buď v tajemné komnatě nebo na dně jezera a nebo někde v Lese...to je moje teorie...

Anonymní řekl(a)...

skvele hosi ted sem docet predchozi kapitolu a nemuzu se dockat az prectu tuhle sedim u toho 2 dny a nemuzu od toho vstat tak ted snad konecne se budu moct vyspat ale zase me se*e ze tu hned nebude dalsi kapitola takze at vam to odsejpa :D

Anonymní řekl(a)...

Drsná kapitola... Voldemort by se měl naučit držet nervy na uzdě, zbytečné nervování zkracuje život.. Jinak díky za parádní překlad a jako obvykle doufám, že tu bude další kapitola co nejdřív...;)

Anonymní řekl(a)...

Paráááááááááááááda!!!!!!!!!!!!!!!!!
Myslim, že další kapitoly budou mít ještě větší spád. Už se těšim, tak vám držim pěsti!

Unknown řekl(a)...

Výborné, jen tak dál:)

Anonymní řekl(a)...

super

Anonymní řekl(a)...

Díky za tak bleskový překlad. A jsem rád, že tu jste a tohle děláte. Já ač umím anglicky velmi dobře tak nemám čas na to si to překládat a na druhou stranu jsem na to i velmi líný. A tak oceňuji vás, že tuto náročnou práci děláte a to i přestože za ní určitě nedostanete žádný honorář...
Jinak začíná se nám to pěkně vyvíjet, že by jsme se blížili do finále...?
Kolik, že to má mít kapitol?

Anonymní řekl(a)...

Mno tak prawe em to ocet a je to super zadny komentar tu este neni tak nwm estli je ten muj prvni bo ne:-D iky za preklad a cekam na dalsi tak se mnejte;-)

Bratr v triku řekl(a)...

ádherně přeloženo. Ste borci ;-)

Anonymní řekl(a)...

Ahoj:-) Dnes jsem uplnou náhodou narazila na tyhle stránky... Začaala jsem si toho HP číst a je to fakt good:-) Ten překlad je fakt moc fajn... Jen jsem se chtěla zeptat - jak často sem vkládáš nový kapitoly? Jsem už za dnešek u 15.kapitoly, tak mně to zajímá:-) A páč tu knížku ani v AJ nemám, tak mně zajímá kolik má ta knížka kapitol... Předem moc dík za odpovědi:-) Čus

Anonymní řekl(a)...

wow!!!!zacina se to rozjizdet

Anonymní řekl(a)...

Jste fak nejlepší...jen tak dál:)

Anonymní řekl(a)...

Mazaná kapitola,děkuju

Anonymní řekl(a)...

Děkuju moc.Pavel. Nevěřil bych, jak moc se těším na Váš překlad. Ještě jednou Dík.

Anonymní řekl(a)...

Yahaa, jsem první lidi :P Takže díky za překlad, super! Navštivte moji site o Crysis - www.crysis.farcry.cz je tam poděkování tomuto týmu :)

Anonymní řekl(a)...

píšu jenom kvůli prvnímu komentáři :-)

Anonymní řekl(a)...

Úplně skvělý.. konečně se to "rozjelo".. ty jo, už se nemůžu dočkat další kapitoly;) Jste vážně senzační, že to takhle překládate!!! Jen tak dále :))))

Anonymní řekl(a)...

Jůůů další kapitola :D Jen tak dál :D

Anonymní řekl(a)...

Začíná to dostávat grády...27.kapitolkou jste mě už tuto noc překvapili. Tisíceré díky a ať se dál daří ve Vašem skvělém překladu.

Anonymní řekl(a)...

hustý mam první komentář:)
dík moc lidi za to co děláte

Anonymní řekl(a)...

haha mam prvy komentar :D

Anonymní řekl(a)...

Je to nějaký krátký...

Anonymní řekl(a)...

Paráda jak vidím, všichni vzdali a šli spát, ale supr kapitolka....Asise opakuju se slovama díků;) stejně díky za překlad...Otázka do publika co myslíte že je viteál v Bradavicích? Taková rekap. 1.Deník Toma 2.Prsten v Gauntově chatrči 3. Medailonek SZ ukradený R.A.B u jezera 4.Šálek Helgy z Mrzimoru 5.Nagini 6.?Něco Roweny z Havraspáru? 7. Voldemort sám....Bude dost zajímavý až HArry půjde po obou po Voldemortovi a zároveň po Naginim....těším s ejak to bude dál ..Hojte Fénixům a dobrou Všem;)

Anonymní řekl(a)...

super další kapitola a tak rychle thx wm, ještě bych měl dotaz kolik je vůbec kapitol celkem?

Anonymní řekl(a)...

tak to je husty, kolik to ma vlastne kapitol?

Anonymní řekl(a)...

husty,dik!

Anonymní řekl(a)...

joho, první koment... skvělý, prostě bomba =D

Anonymní řekl(a)...

Taaaaaak lidi ............ teste se ........ ted,ty dalsi kapitoly jsou uplne husty....vsechno jde raz na raz ted bude uz o cem cist a jestli se vam zdalo do ted ze to jde rychle...tak si radsi drzte klobouky.

Anonymní řekl(a)...

bože super, super, jéééééééé to je úžasná kapitola. Zatiaľ je aspoň podľa mňa najnapínavejšia. Nemôžem sa dočkať pokračovania.

Anonymní řekl(a)...

vas preklad sa kvalitou zlepsuje s kapitoly na ..., ale su tu rychlejsi a ich 27 bola o cosi skorsie, no na ukor kvality. o.i. Snape je kladny zaporak a nikdy som nepochyboval o jeho cary shopnostiach, ci uz Harry-mu pomoze ,alebo uskodi je to stale postava v prvej 5-ke(5-ce)a urcite budeme o nom co to pocut. D za pomoc hluchym a slepim na jazyky.

Anonymní řekl(a)...

Že si Voldík nedá pokoj.. =) Skláním se před vaším překladatelským uměním.. jste úžasní.. děkuji..

Anonymní řekl(a)...

Tak přeci jen se Harry podívá do Bradavic! Ginny je ale u tetičky Muriel, ne? To ještě budou kšandy... Dík za půlnoční rozptýlení, už mi to lezlo na mozek, tak jsem si Vás zapla a bylo to fajn.

Anonymní řekl(a)...

je to úžasné, fakticky ale valmi by nás zajíma jak to všechno zkončí a kolik to má kapitol. Díky za přepis je to od Vás hezké. Děkujeme moc já i moje kamarádka

Anonymní řekl(a)...

neusla bych bez dalsi kapitoly tisicere diky=P

Anonymní řekl(a)...

Hoj parada sem prvni kdo sem cpe prispevek!je to husty a ste dobry borci!!!

Anonymní řekl(a)...

To je super! Moc děkuju a jen tak dál...

Anonymní řekl(a)...

Takze toto je moj prvy prispevok a je aj na prvom mieste..asi som fakt prvy, co si to precital... :D
Najprv by som sa rad podakoval Fenix timu za ich pracu...a v tejto kapitole konecne dostali odpoved vsetci ti, ktori spekulovali, ake horcruxy Voldemort pouzil...J.K. ich uz takmer vsetky uviedla, az na jeden...ten v skole...moj tajny tip je, ze uz v skole nie je, ale ma ho Harry, az na to, ze o tom nevie a je to prave stara znama"Zlatonka"...ved uvidime, ked to chlapci prelozia...tak teda prijemne citanie a este raz dakujem za preklad... Joži

Anonymní řekl(a)...

dakujem...ste skveli...niki

Anonymní řekl(a)...

aby ste zjistili kde je ukryty viteal v bradavicich nejdriv musite zjistit kam prijdou vsechny znicene veci...

Anonymní řekl(a)...

31. červenec 2007 23:29
Anonymní řekl(a)...

Je to sila a bomba.Takze uz objevili vsech 6 vitealu.3 jsou znicene.4 maji sebou,je to salek,5.je nekde v Bradavicich,6.je Naghini a 7.je ve Voldemortovi.Takze to dokazali.I kdyz to nemaji cim znicit a ten 5.viteal bude taky tezko najit,nekde v Bradavicich a jeste tam je Snape.
Podle mne ted,nebo v pristi kapitole Harry Snape zabije,ale pri tom zemre nekdo z kladnych postav,podle mne nejaky student.

ja chcem len reagovať na tie viteály. oni zničili len dva, nie? prsteň (ten zničil Brumbál) a medailón. nič iné nezničili. takže 3. je šálka, 4. je v škole, 5. je Nagini, 6. nevieme čo je a kde a 7. je Voldemort. aspoň mne sa tak zdá, možno sa mýlim. keď hej, tak mi o tom dajte vedieť :)
Katka

Anonymní řekl(a)...

Harry je viteál!!!

Anonymní řekl(a)...

pre vsetkych anonymov co su fakt prvi na komentare......vy ...!!!,vazne vam nedochadza ze nieste prvy v komentoch,ale ze sa tie vase komentare sem dostanu az po schvaleni adminom....a prave ten vas komentar moze byt aj taky 50ty v poradi.....fakt trapne s tymi prvymi komentami,vzdy ked to precitam zviha sa mi zlc!!!!!!!!!!!!!

Anonymní řekl(a)...

jen tak bokem, nechci být šťoura, ale jde o Škeblovou chatrč a ne Mušlový domek. aspoň tak jste to přeložili dřív.
je to tady: Když skončil, přidal se k ostatním. Bylo to poprvé od chvíle, kdy se dostali ven z trezoru, co se na ně mohl pořádně podívat. Oba měli ošklivé červené popáleniny všude po obličeji a na rukou a jejich oblečení bylo místy zničené. Trhali sebou, jak si kapali výluh z dobromysly na svá četná zranění. Hermiona podala Harrymu láhev s výluhem a vytáhla tři láhve dýňové šťávy, které si vzala v Mušlovém domku a čisté, suché šaty pro všechny. Převlékli se a hodili do sebe dýňovou šťávu.

Anonymní řekl(a)...

Pro Katku: Ještě deník byl viteál, takže už zničili 3. ;-)
Jajoga

Anonymní řekl(a)...

ahoj je to fakt suepr nevíte někdo kolik je celkem těch kapitol ????

Anonymní řekl(a)...

proc kazdy napise ze ja mam prvni prispevok juchuu ked je niekde v strede ... ste jako deti omg ... za preklad moc dekuji jen tak dal

Anonymní řekl(a)...

Harryho jizva je ten viteal...

Anonymní řekl(a)...

Nevim jestli je zrovna Harry viteál, ale podle mě to v Bradavicích bude nějaká věc, kterou všichni znaj, něco co je tam strašně dlouho...všichni kolem toho choděj, takže nikoho nenapadne žádný podezření...

Anonymní řekl(a)...

mam v tom zmatek..viteálu ma byt jenom 6....denik-zničeny, prsten-zničeny, medailon - zničeny, ten pohár co maji, naginy, a to co je v bradavicich...jenže Harry je taky viteál!! tak že by jich bylo vic?

Unknown řekl(a)...

Harry je viteál?No dobře ale pak kolik jich je:
1: deník, zničen
2: prsten, zničen
3: medailon, zničen
4:hrneček, mají
5:nagini, znají
6:v bradavicích
7:Voldemort,znají
harry je osmý, nebo ten 6 a on ho jen balamutí?

Anonymní řekl(a)...

Harry zničil DENÍK, to je taky viteál:)

NOEL888 řekl(a)...

zabudate na dennik v druhej casti takze to zhrnirme 1.dennik 2. prsten 3.medailon 4. sialka 5.nagini 6.je v rokforte a 7. je sam voldemoret

Anonymní řekl(a)...

zapomněla si na deník ;-)

Anonymní řekl(a)...

jeste si zapomela na ten denik :)

Anonymní řekl(a)...

Ale ne, zapomněli jste na deník, to byl taky viteál, pojďte ale pokecat na chat.

Janika řekl(a)...

reaguju na tu divcinu co rekla ze jsou znicene jen dva vitealy - jsou zniceny tri vitealy - jako prvni denik (HP a tajemná komnata), druhy prsten a treti medailon

Janika řekl(a)...

neni ta 27 nejaka krátká?

Anonymní řekl(a)...

Nene, je to tak, jak tady někdo psal...zničené jsou 3 viteály (deník - Harry ho zničil v Tajemné komnatě, prsten a medailon), 4. (pohár) mají u sebe, 5. je něco někde v Bradavicích, 6. je Nagini a 7. bude ve Voldemortovi...

Anonymní řekl(a)...

Lolec radluv denik byl viteal , prej harry , lolec :-D

Anonymní řekl(a)...

Katko, zapomnělas na deník z druhého dílu, ten byl zničený první...

Anonymní řekl(a)...

1. Prsten z chatrce - znicen Brumbalem
2. Medailon z jezera - znicen Harrym
3. Denik - znicen Harrym v 2. dilu
4. Salek - maji ho u sebe
5. ?? v Bradavicich - dou na to
6. Naginy
7. Voldemort

Anonymní řekl(a)...

Rozhodně nesouhlasím s překladem kapitoly. Významově je to blbost... Jedná se v této kapitole především o to, že jsme odhalili POSLEDNÍ ÚKRYT voldemortových viteáů - ten v Bradavicích.

Anonymní řekl(a)...

jaaaaj jasné, zabudla som na denník :) dík za upozornenie, už vlastne nevedia len o jednom v Rokforte (Bradavice). som vážne zvedavá, že čo to bude :)
a prekladateľom fakt ďakujem za preklad, angličtina a ja, to neide dokopy, hlavne keď sa učím pomaly deviaty rok po nemecky a štvrtý po rusky. takže ešte raz dík :)
Katka

Anonymní řekl(a)...

Moc dík. čtu už 2 dny a jsem nadšená. romča

Anonymní řekl(a)...

Harryho jizva že je viteál? No výborně, stačí aby mu Ron usekl hlavu (mečem Godrika Nebelvíra) a je po problému. :D

Anonymní řekl(a)...

Ja len nechapem preco sa z toho dracieho chrbta neodmiestnili ...niektore veci su strasne nelogicke :D

Anonymní řekl(a)...

neni ta kapitola nejaka kratka? xO

Anonymní řekl(a)...

Tak to je teda něco moc díky kluci

Anonymní řekl(a)...

smekám před vámi, je to opravdu povedené

Anonymní řekl(a)...

bezva to je superovy!!!!!!skoda ze to mudim cist s brylema!!!!!!:-(

Anonymní řekl(a)...

pro anonymní-to že ten šalek je viteal je vzpomenute v hp a princ dvoji krve:-D

Anonymní řekl(a)...

Je to supa práce,už jednou jsem to četla,ale to vyloupení Gringotovi banky tam vůbec nebylo ,,,,, jste dobřířííříříří,.,..

«Nejstarší ‹Starší   201 – 352 z 352   Novější› Nejnovější»