neděle 22. července 2007

19. kapitola - Stříbrná laň

Když Hermiona o půlnoci přebírala hlídku, sněžilo. Harrymu se zdály zmatené a znepokojivé sny: Nagini se v nich plazil sem a tam, nejprve skrze obrovský zničený prsten, pak přes vánoční věnec z růží. Opakovaně se v panice budil, přesvědčen o tom, že vítr vanoucí kolem stanu jsou něčí kroky či hlasy.

Nakonec ve tmě vstal a připojil se k Hermioně, která se choulila u vchodu do stanu a při svitu hůlky si četla Dějiny kouzel. Stále ještě hustě sněžilo, takže vděčně přijala jeho návrh, aby se brzy sbalili a přesunuli se dál.

„Půjdeme někam, kde budeme víc chráněni před zimou,“ souhlasila. Celá se chvěla, když si přes pyžamo oblékala mikinu. „Pořád se mi zdálo, že slyším venku lidi, jednou nebo dvakrát jsem měla dokonce dojem, že jsem někoho zahlédla.“

Harry se zarazil uprostřed oblékaní svetru a pohlédl na tichý a nehybný lotroskop ležící na stole.

„Jsem si jistá, že se mi to jen zdálo,“ řekla Hermiona, ale vypadala nervózně, „sníh se ve tmě odráží, až nevíš, co vlastně vidíš...ale možná, že bychom se měli pro jistotu přemístit pod neviditelným pláštěm...?“

Za půl hodiny se zabaleným stanem, Harry s medailonem a Hermiona pevně svírající zabalený batoh, se přemístili. Pohltilo je obvyklé napětí. Harryho nohy se odloučily od zasněžené země a následně tvrdě uhodily o něco, co vypadalo jako zmrzlá půda pokrytá spadanými listy.

„Kde jsme?“ zeptal se a zkoumavě hleděl na neznámé stromy kolem, zatímco Hermiona otevřela batoh a začala vytahovat tyče od stanu.

„Deanův les,“ odpověděla, „Byl jsem tu jednou s našima.“


I tady byl všude na stromech sníh a byla velká zima, ale alespoň tu byli chráněni před větrem. Většinu dne strávili ve stanu, tiskli se k teplu, které vydávaly jasně modré plameny. Hermiona už neměla sebemenší potíže s jejich vyčarováním a mohli je nabírat lopatkou a přenášet v malé nádobě. Harry se cítil, jako by se vzpamatovával z krátké, ale těžké nemoci, což ještě umocňovala Hermionina starostlivost. Odpoledne na ně začaly padat nové vločky, takže i na jejich čerstvě uklizeném přístřešku ležel čerstvý sníh.

Po dvou nocích beze spánku byly Harryho smysly v pohotovosti. Jejich útěk z Godrikova Dolu byl opravdu jen o vlásek, takže Voldemort se zdál být blíž než kdy jindy a to ho děsilo. Když se setmělo, Harry odmítl Hermioninu nabídku, že vezme hlídku a poslal ji spát.

Harry si přinesl starý polštář ke vchodu do stanu a posadil se. Měl na sobě všechny svetry, které měl, ale i přesto se stále třásl. Tma časem houstla, až byla téměř neproniknutelná. Chystal se zrovna vytáhnout Pobertův plánek a chvíli se dívat na pohybující se tečku Ginny, ale vzpomněl si, že jsou Vánoční prázdniny, takže bude v Doupěti.

V porovnání s obrovským lesem vypadal i sebemenší pohyb mnohem větší, než ve skutečnosti byl. Harrymu bylo jasné, že v něm musí žít spousta tvorů, ale přál si, aby se nehýbali a byli zticha, aby mohl rozeznat jejich cupitání a číhání od zvuků, které by mohly znamenat jiné zlověstnější pohyby. Vzpomněl si na zvuk pláště klouzajícího přes spadané listí starý mnoho let a na chvilku měl dojem, že jej znovu zaslechl, ale pak potřásl hlavou. Jejich ochranná kouzla fungovala celé týdny, proč by měli povolit zrovna dnes? A přesto se nemohl zbavit pocitu, že ten večer bylo něco jinak.

Několikrát se prudce napřímil a cítil bolest za krkem, protože usnul v křivém úhlu opřen o stěnu stanu. Noc už byla tak temná, že se klidně mohl vznášet někde v prostoru mezi přemístěním. Zrovna vytahoval svou hůlku, aby zjistil, jestli ještě může hýbat prsty, když se to stalo.

Přímo před ním se objevilo jasné stříbrné světlo a pohybovalo se mezi stromy. Ať už to způsobilo cokoliv, nebylo to vůbec slyšet. Jakoby bylo jednoduše přiváto k němu.

Vyskočil na nohy, hlas mu zamrzl v hrdle a zvedl Hermioninu hůlku. Přivřel oči před vyjasňujícím se světlem, stromy před tím tvořily černou siluetu a ta věc se stále přibližovala...

A pak ten zdroj světla vystoupil zpoza jednoho dubu. Byla to stříbrná laň, zářila jasně jako měsíční svit, pomalu kráčel po zemi, úplně tiše, ale na sněhu nenechávala žádné stopy. Přišla k němu, nádhernou hlavu s velkýma očima s hustými řasy držela vysoko.

Harry na ni užasle zíral, ne kvůli podivnosti celé situace, ale protože mu připadala nevysvětlitelně povědomá. Zdálo se mu, jako by na ni čekal, ale až do téhle chvíle zapomněl, že se měli setkat. Nutkání zavolat na Hermionu, které před chvílí pociťoval, bylo najednou pryč. Věděl, že by pro ni riskoval život, že přišla jen a jen za ním.
Chvíli se na sebe upřeně dívali, pak se otočila a kráčela pryč.

„Ne,“ řekl, ale jeho hlas se jen zachvěl, když si uvědomil jeho nesmyslnost. „Vrať se!“

Šla dál mezi stromy, jejichž tmavé kmeny na jejím stříbře vypadaly jako pruhy. Na malý zlomek vteřin zaváhal. Ozvala se jeho obezřetnost. Mohl to být trik, návnada nebo past. Ale instinkt, silný instinkt mu napovídal, že tohle nebyla černá magie. Vydal se za ní.

Pod nohama mu křupal sníh, ale laň dál našlapovala mezi stromy bezhlesně. Nebyla nic víc než světlo. Vedla ho čím dál hlouběji do lesa a Harry ji spěšně sledoval. Byl si jistý, že jakmile se zastaví, dovolí mu přijít k ní blíž. A pak promluví a ten hlas mu řekne vše, co potřeboval vědět.

Konečně se zastavila. Znovu k němu otočila svou krásnou hlavu. Vyběhl za ní, hořela v něm otázka, ale jakmile otevřel pusu, aby ji položil, laň zmizela.

Ačkoliv ji plně pohltila tma, v jeho očích byla stále ještě pevně vtisknutá. Zatemnil se mu pohled, jak sklopil víčka a trochu se dezorientoval. Náhle dostal strach. Její přítomnost znamenala bezpečí.

Lumos,“ zašeptal a konec hůlky se zapálil.

S každým mrknutím mizel její obraz, jak tam tak stál a poslouchal zvuky lesa, od praskotu větví po hebké závany sněhu. Chystal se ho někdo napadnout? Nebo si jenom představoval, že někdo stojí ve tmě a sleduje ho.

Zvedl hůlku ještě výš. Nikdo k němu nevyběhl, žádné zelené světlo zpoza stromu. Proč ho tedy dovedla na tohle místo?

Ve svitu hůlky se něco zablesklo a Harry se rychle otočil, ale jediné, co uviděl, bylo malé zamrzlé jezírko. Jeho popraskaný černý povrch se celý ozářil, jak zvedl hůlku ještě výš, aby ho prozkoumal.

Obezřetně popošel kupředu a pohlédl dolů. V ledu se odrážel obraz jeho stínu a světlo hůlky, ale hluboko pod tlustým tajemně šedivým povrchem se lesklo něco jiného. Velký stříbrný kříž...
Srdce mu bušilo až v krku. Padl na kolena na okraj jezírka a natočil hůlku, aby ho osvítil co nejvíce. Rudý záblesk...byl to meč posázen rubíny...na dně lesního jezírka ležel Nebelvírův meč.

Bezdechu na něj zíral.

Jak je to možné? Jak může jen tak ležet na dně lesního jezírka, kousek od místa, kde stanují? Přitáhlo snad Hermionu na tohle místo nějaké neznámé kouzlo? Nebo byla ta laň, kterou považoval za patrona, nějaký ochránce jezírka? Nebo sem dal někdo ten meč až po té, co přijeli, protože tu byli? V každém případě, kde je ale ta osoba, která ho chtěla Harrymu předat?

Znovu namířil hůlkou mezi okolní keře a stromy a hledal postavy, nebo záblesk očí, ale nikoho neviděl. Jeho nadšení ale trochu zchladil strach, když se znovu začal soustředit na meč, ležící na dně jezírka.

Namířil hůlkou na stříbrný obrys a zamumlal, „Accio meč.“

Ani se nepohnul. Podle očekávání. Kdyby to mělo být tak jednoduché, ležel by meč na zemi před ním, aby ho jen zvedl a ne na dně zamrzlého jezírka. Vykročil na led a přemýšlel o tom, když se mu meč zjevil naposledy. Byl tehdy ve smrtelném nebezpečí a žádal o pomoc.

„Pomoc,“ zamumlal, ale meč zůstal lhostejně a nehybně ležet na dně.

Co mu to řekl Brumbál, ptal se Harry sám sebe (a kráčel po ledu), když meč získal posledně? Jenom pravý Nebelvírův dědic, mohl vytáhnout meč z klobouku. Jaké byly obvyklé vlastnosti členů nebelvírské koleje? Slabý hlásek odpověděl v Harryho hlavě: Nebelvírští studenti se odlišují odvahou a rytířskostí.


Harry se zastavil a dlouze vydechl. Jeho dech se okamžitě smísil s ledovým vzduchem. Věděl, co musí udělat. Kdyby měl být upřímný sám k sobě, věděl by, že k tomu dojde, už od té chvíle, kdy meč spatřil.

Pohlédl na okolní stromy, ale byl teď přesvědčen, že na něj nikdo nezaútočí. Měli by šanci, když šel sám lesem, spoustu příležitostí, když zkoumal jezírko. Jedině proč teď váhal, byly nepříjemné výhlídky.

Třesoucími prsty si začal svlékat všechny vrstvy oblečení. Nebyl si jistý, pomyslel si smutně, kam přesně v téhle části patřila „rytířskost“, pokud se tedy nepočítalo to, že nezavolal Hermionu, aby to udělala za něj.

Při svlékání zaslechl houkat sovu a s bolestí si vzpomněl na Hedviku. Celý se třásl, drkotal zuby, ale nepřestal ze sebe sundávat oblečení, dokud nestál ve sněhu ve spodním prádle a bosý. Na vrchol oblečení položil váček se svou hůlkou, matčiným dopisem, zbytek Siriusova zrcátka a starou zlatonkou a pak namířil Hermioninou hůlkou na led.

Diffindo!

Ozval se zvuk jako výstřel z pistole. Led na jezírku praskl a kusy černého ledu se houpaly na zčeřených vlnách. Harry usoudil, že nebyl moc hluboko, ale aby meč získal, bude se muset celý ponořit.

Oddalovat jeho úkol, situaci nijak nezjednoduší, ani neohřeje vodu. Stoupl si na okraj jezírka a položil Hermioninu svítící hůlku na zem. Pak, aniž by si snažil představit, o kolik větší zima mu bude nebo jak strašně se bude třást, skočil.

Každý kousíček jeho těla začal protestovat. Měl dojem, že mu zmrzl i vzduch v plicích, jak se ponořil po ramena do ledové vody. Stěží dokázal dýchat. Voda se divoce přelila přes okraj jezírka, prokřehlou nohou ucítil čepel. Chtěl se ponořit jen jednou.

Harry odkládal moment úplného ponoření od vteřiny ke vteřině, lapal po dechu a třásl se, než si řekl, že už to musí udělat. Sebral veškerou odvahu a ponořil se.
Chlad byl jako agonie. Zaútočil na něj jako oheň. Zdálo se mu, že mu zmrzl i mozek, jak se odrazil do tmavé vody ke dnu a hmatal po meči. Prsty sevřel rukojeť a zatáhl.

A pak jej něco těsně sevřelo kolem krku. Vzpomněl si na vodní rostliny, ačkoliv je, když skočil do vody, necítil a zvedl prázdnou ruku, aby se uvolnil. Ale nebyly to vodní rostliny. Řetěz kolem viteálu ho sevřel kolem krku a pomalu mu ubíral přívod vzduchu.


Harry kolem sebe divoce kopal, snažil se odrazit zpátky z povrchu, ale pouze sebou mrštil o skalnatou část jezírka. Řezal se o skálu, dusil se a snažil se uvolnit škrtící řetěz. Ale jeho ledové prsty ho nedokázaly rozvázat. V hlavě se mu teď objevovala světýlka, utopí se, nemohl nic dělat, nic mu nezbývalo a ruce, které ho objaly, určitě patřily nějakému Smrtijedovi...

S tváří ke sněhu se vynořil na břehu, kašlal a sbíral dech, promočený až na kost. Nikdy v životě mu nebyla taková zima. Někde blízko něj dýchal, kašlal a potácel se ještě někdo jiný. Hermiona znovu přišla, tak jako tenkrát, když na něj zaútočil had...ale vůbec to neznělo jako ona, ne takový hluboký kašel, ani podle váhy jeho kroků...

Harry neměl sílu zvednout hlavu a podívat se, kdo je jeho zachránce. Jediné, na co se zmohl, bylo zvednout třesoucí ruku ke krku, a nahmatat místo, kde se mu medailon zařezal do krve. Byl pryč. Někdo ho odstřihl. A pak nad ním promluvil oddychující hlas.

„Jseš – blázen?“

Jenom šok z toho, že slyšel tenhle hlas, dokázal dát Harrymu sílu vstát. Třesavě se vyškrabal na nohy. Před ním stál Ron, oblečený, ale promočený na kost, vlasy přilepené k obličeji, v jedné ruce držel Nebelvírův meč a v druhé se na konci rozbitého řetězu houpal viteál.

„Proč sis sakra,”vydechoval Ron a zvednul viteál, který se houpal ze strany na stranu na zkráceném řetězu jako nějaká parodie na hypnózu, „tu věc nesundal, než si se ponořil?“

Harry nedokázal odpovědět. Stříbrná laň neznamenala vůbec nic v porovnání s Ronovým příchodem. Nemohl tomu uvěřit. Stále třesoucí se zimou sebral oblečení ležící na kraji vody a začal se oblékat. Jak na sebe dával svetr za svetrem, zíral na Rona a napůl čekal, že zmizí pokaždé, když ho ztratil z dohledu. A přece musel být skutečný. Před chvílí se ponořil do vody a zachránil Harrymu život.

„To jsi byl t-ty?“ řekl Harry konečně s drkotajícími zuby, ale s mnohem slabším hlasem vzhledem k tomu, že byl téměř uškrcen.

„No, jo,“ odpověděl Ron trochu zmateně.

„To t-ty jsi udělal tu laň?

„Co? Ne, jasně že ne. Myslel jsem, že ji děláš ty!“

„Můj patron je jelen.“

„No jo vlastně. Říkal jsem si, že vypadá jinak. Žádné parohy.“

Harry si dal zpět Hagridův váček kolem krku, oblékl si poslední svetr, zvedl Hermioninu hůlku a znovu pohlédl na Rona.

„Jak to, že jsi tady?“

Ron očividně doufal, že k tomuhle bodu se dostanou mnohem později, pokud tedy vůbec.

„No, já – víš – vrátil jsem se. Jestli – “ odkašlal si. „Však víš. Mě pořád chceš.“
Odmlčeli se a Ronův odchod mezi nimi vyrostl jako zeď. Ale přesto byl tady. Vrátil se. A zachránil Harrymu život.

Ron pohlédl na své ruce. Na chvíli vypadal překvapeně, když zjistil, co vlastně držel.
„Jo, vlastně, vytáhl jsem to,“ dodal poměrně zbytečně a podal Harrymu meč. „Kvůli tomu si tam skočil, ne?“

„Jo,“ odpověděl Harry. „Ale nechápu to. Jak si se sem dostal? Jak jsi nás našel?“

„To je na dlouho,“ řekl Ron. „Hledal jsem vás celé hodiny, je to fakt velký les. A začínal jsem si říkat, že se schovám pod nějaký strom a počkám na ráno, když jsem uviděl tu laň a tebe za ní.“

„Neviděl jsi nikoho jiného?“

„Ne,“odpověděl Ron. „Já –“

Pak zaváhal a pohlédl na dva stromy kousek od nich stojící blízko u sebe.
„ – myslel jsem, že jsem tam zahlédl nějaký pohyb, ale běžel jsem v ten moment k jezírku, protože jsi tam skočil a nevyplaval, takže jsem se tím nemohl zabývat – hej!“

Harry spěchal k místu, kam Ron ukázal. Dva duby rostly blízko u sebe, mezi nimi byla jen malá mezera ve výši očí – ideální místo pro pozorování, aniž by byl člověk viděn. Na zemi kolem kořenů ale nebyl žádný sníh a Harry neviděl žádné stopy. Vrátil se zpět k Ronovi, který pořád držel meč i viteál.

“Tak co?“ zeptal se Ron.

„Nic,“ odpověděl Harry.

„Takže, jak se ten meč dostal do toho jezírka?“

„Musel ho tam dát ten, kdo vytvořil toho patrona.“
Oba pohlédli na zdobený stříbrný meč, rubínovou rukojeť, která se odrážela ve svitu Hermioniny hůlky.

„Myslíš, že je pravý?“ zeptal se Ron.

„To můžeme lehce zjistit, ne?“ odpověděl Harry.

Viteál se stále houpal v Ronově ruce. Medailon se lehce otáčel. Harry si byl jistý, že ta věc uvnitř byla znovu rozrušená. Cítila přítomnost meče a pokusila se Harryho zabít, aby ho nemohl získat. Nebyl čas na dlouhé povídání. Nastal čas na to, aby byl medailon konečně navždy zničen. Harry se rozhlédl se zvednutou hůlkou a spatřil ideální místo. Rovný kámen, který ležel ve stínu .

„Pojď tudy,“ řekl a ukázal mu cestu. Oprášil sníh z kamene a napřáhl ruku pro viteál. Když mu ale Ron podal meč, potřásl hlavou.

„Ne, měl bys to udělat ty.“

„Já?“ Ron zněl šokovaně. „Proč myslíš?“

„Protože ty jsi vytáhl meč z jezírka.”
Nehrál si na laskavého nebo šlechetného. Tak jako si byl jistý, že laň nebyla žádná černá magie, tak věděl, že to musí být Ron, kdo bodne mečem. Brumbál naučil Harryho alespoň něco o určitých druzích magie a nemyslitelné moci jistých činů.

„Otevřu ho,“ řekl Harry, „a ty ho probodneš. Okamžitě, ano? Protože to, co je vevnitř, bude bojovat. Raddle v deníku se mě pokusil zabít.“

„Jak ho otevřeš?“ zeptal se Ron. Vypadal vyděšeně.

„Požádám ho hadím jazykem.“ Odpověděl Harry. Odpověď mu přišla na jazyk sama od sebe, jako kdyby ji někde hluboko v sobě vždycky věděl. A napomohlo mu k tomu nejspíš jeho poslední setkání s Nagini. Pohlédl na hadí „S“ vložené do třpytivých zelených kamínků. Lehce si ho představil jako malého hada, ležícího na chladném kameni.

„Ne,“ ozval se Ron, „ne, neotvírej ho! Myslím to vážně!“

„Proč ne?“ zeptal se Harry. „Konečně se zbavíme to prokleté věci. Je to už kolik měsíců, co – “

„Já nemůžu, Harry, myslím to vážně – udělej to ty –“

„Ale proč?“

„Protože ta věc má na mě strašný vliv,“ Ron couval pryč od medailonu na kameni. „Nezvládnu to! Nevymlouvám se, Harry, za to, jaký jsem byl, ale mělo to na mě mnohem větší vliv než na tebe nebo na Hermionu, nutilo mě to myslet na věci, věci, na které jsem myslel stejně, ale hrozně je to zhoršovalo, nedokážu to vysvětlit a pak když jsem ho sundal, tak jsem měl v hlavě zase všechno srovnané, ale pak jsem si tu věc zase vzal – já nemůžu, Harry!“
Ustoupil, meč u boku a třásl hlavou.

„Dokážeš to,“ řekl Harry, „dokážeš! Získal si ten meč, já vím, že to musíš být ty, kdo ho použije. Prosím tě, zbavme se toho, Rone.“

Zvuk jeho jména zafungoval jako povzbuzení. Ron polkl, stále zběsile dýchal svým dlouhým nosem a pak se vrátil ke kameni.
„Řekni mi kdy,“ zaskřehotal.

„Na tři,“ řekl Harry a znovu pohlédl na medailon, přivřel oči a soustředil se na písmeno „S“ a představil si ho jako hádka. Vnitřek medailonu se třásl jako šváb. Bylo by jednoduché začít ho litovat, kdyby Harryho stále ještě nepálila rána na krku.

„Jedna...dvě...tři...otevři se.“
Poslední slova pronesl jako sykot a zlatý uzávěr medailonu se s malým kliknutím doširoka otevřel.

Za oběma skleněnými okénky uvnitř zamrkalo oko, tmavé a krásné, přesně takové, jako byly oči Toma Raddla, než se z nich staly rudé štěrbiny.

„Probodni ho,“ řekl Harry a držel medailon rovně na kameni.

Ron s třesoucíma rukama zvedl meč, ostří se houpalo nad očima, které se horečně otáčely kolem dokola a Harry chytl medailon ještě pevněji. Celý se napnul při představě krve proudící z prázdných okýnek.

Pak náhle z viteálu zasyčel hlas.

„Viděl jsem tvé srdce a je mé.“

„Neposlouchej ho!“ ohradil se Harry tvrdě. „Probodni ho!“

„Viděl jsem tvé sny, Ronalde Weasley a viděl jsem tvé obavy. Všechny tvé touhy se mohou splnit, ale stejně tak se mohou naplnit i tvé nejhorší obavy...“

„Bodni!“ vykřikl Harry a jeho hlas zopakovala ozvěna stromů, ostří meče se zachvělo a Ron pohlédl do Raddleových očí.
„Vždy nejméně milován matkou, která toužila po dceři...a nejméně milován i teď, dívkou, která dala přednost tvému příteli...stále až na druhém místě, stále a navždy někým zastiňován...“

„Rone, probodni ho hned!“ zahřměl Harry. Cítil, jak se medailon v jeho dlani chvěje a začal se bát, co přijde. Ron zvedl meč výš, ale Raddleovy oči se přitom rudě zableskly.
Z dvou okýnek na medailonu, přímo z očí vykvetly jako dvě velké bubliny, zvláštně zakřivené hlavy Harryho a Hermiony.
Ron v šoku vykřikl, jak obě postavy rostly z medailonu ven, nejdříve hrudě, pak pasy, nohy až stály vedle sebe v medailonu, jako stromy se společným kořenem a nakláněly se na Rona a skutečného Harryho, který ucukl prsty z medailonu, který se náhle rozpálil doběla.

„Rone,“ křikl Harry, ale Raddle-Harry promluvil Voldemortovým hlasem a Ron se zhypnotizovaně díval do jeho tváře.
„Proč ses vrátil? Bylo nám lépe bez tebe, byli jsme šťastnější, rádi, že jsi tu nebyl...smáli jsme se tvé hlouposti, tvé zbabělosti, tvojí domýšlivosti –“

„Domýšlivost!“ přitakala Raddle-Hermiona, která byla krásnější než skutečná Hermiona, ale také mnohem hrozivější. Kymácela se a chichotala se před Ronem, který vypadal zděšeně a zároveň ohromeně, meč bezvládně držel v ruce. „Kdo se na tebe podíval, kdo by se na tebe kdy podíval vedle Harryho Pottera? Co jsi kdy udělal ve srovnání s Vyvoleným? Co jsi ty ve srovnání s Chlapcem, který zůstal naživu?“

„Rone, probodni ho, BODNI!“ křičel Harry, ale Ron se ani nepohnul. Oči měl doširoka rozevřené a Raddle-Harry a Raddle-Hermiona se mu v nich odrážely, jejich vlasy v nich vířily jako plameny, oči jim rudě žhnuly, hlasy sílily jako v ďábelském duetu.

„Tvá matka se přiznala,“ ušklíbl se Raddle-Harry a Raddle-Hermiona se posměšně zasmála, „že by měla mnohem raději za syna mě, že by tě ráda vyměnila...“

„Kdo by mu nedal přednost, která žena by tě chtěla? Jsi nic, nic, nic ve srovnáním s ním.“ Prozpěvovala tiše Raddle-Hermiona a napínala se jako had a zaplétala se kolem Raddle-Harryho do těsného obětí, až se jejich rty setkaly.

Na zemi před nimi, se Ronova tvář zakřivila trýzní. Třesoucíma rukama zvedl meč vysoko nad hlavu.

„Udělej to, Rone!“ zařval Harry.

Ron na něj pohlédl a Harry měl dojem, že v jeho očích zahlédl rudý záblesk.

„Rone - ?“

Meč se zableskl a zanořil se do medailonu. Harry uskočil stranou. Ozval se zvuk kovu a dlouhý protáhlý výkřik. Harry se otočil a uklouzl na sněhu před sebou, ale držel hůlku připraven k obraně. Nebylo ale proč bojovat.

Jeho a Hermionino nestvůrné protějšky byly pryč. Stál tu pouze Ron s mečem svěšeným v ruce a díval se na zbytky medailonu ležící na kameni.
Harry k němu pomalu zamířil, bez sebemenšího ponětí, co by měl udělat nebo říct. Ron těžce oddychoval. Jeho oči už měly normální modrou barvu, nikde ani památky po rudých záblescích. Leskly se v nich slzy.

Harry se sklonil, předstíral, že je neviděl s sebral zničený viteál. Ron probodl sklo v obou okýnkách, Raddleovy oči byly pryč a z kousku špinavé látky se trochu kouřilo. To, co ve viteálu žilo, zmizelo. Mučení Rona bylo jeho poslední výstup.

Ron upustil meč na zem a ten zařinčel. Ron spadl na kolena a sevřel hlavu v dlaních. Celý se třásl, ale Harry si uvědomil, že to není zimou. Strčil medailon do kapsy, pokleknul vedle Rona a opatrně mu dal ruku na rameno. Považoval za dobré znamení, že ji Ron nesetřásl.

„Když jsi odešel,“ řekl tichým hlasem a byl vděčný, že Ron měl schovanou tvář, „týden plakala. Nejspíš ještě déle, ale nechtěla, abych to věděl. Spoustu nocí jsme spolu vůbec nepromluvili. Když jsi tam nebyl...“
Nemohl domluvit. Až teď, když byl Ron zpátky, si Harry plně uvědomil, co je jeho nepřítomnost stála.
„Je jako moje sestra,“ pokračoval. „Mám ji rád jako sestru a počítám, že ona je na tom stejně. Vždycky to tak bylo. Myslel jsem, že to víš.“

Ron neodpověděl, ale otočil se od Harryho a hlučně si utřel nos do rukávu. Harry se postavil a zamířil k místu, kde ležel Ronův obrovský batoh, několik desítek metrů od nich, shozený na zemi, jak Ron utíkal k jezírku, aby zachránil Harryho před utopením. Nasadil si ho na záda a došel zpět k Ronovi, který se mezitím také postavil. Měl červené oči, ale jinak už byl klidný.

„Omlouvám se,“ řekl těžkopádně. „Omlouvám se, že jsem odešel. Já vím, že jsem byl –“

Rozhlédl se kolem do tmy, jako by doufal, že nějaký dostatečně zlý výraz k němu vlítne a ozve se.

„Tak nějak si to dneska napravil,“ řekl Harry. „Získal si ten meč, zničil viteál, zachránil mi život,“

„To z ní mnohem hustěji, než to ve skutečnosti bylo,“ zamumlal Ron.

„Tyhle věci zní vždycky mnohem hustěji než jaké skutečně jsou,“ odpověděl Harry, „snažím se ti to vysvětlit už kolik let.“
Současně vykročili k sobě a objali se. Harry pevně sevřel Ronovu stále ještě promočenou bundu.

„No a teď,“ řekl Harry, když se pustili, „už jenom musíme najít náš stan.“

Ale to nebylo vůbec obtížné. Ačkoliv, když sledoval laň, zdála se mu cesta poměrně dlouhá, s Ronem po boku mu cesta utekla velmi rychle. Harry se nemohl dočkat, až vzbudí Hermionu, takže do stanu vstoupil se zvyšujícím se vzrušením, zatímco Ron trochu zaostal za ním.
Ve stanu bylo ve srovnání s jezírkem a lesem nádherně teplo. Jediné světlo vydávaly plameny ve tvaru zvonků, které se mihotaly v květináči nad dveřmi. Hermiona téměř spala, zabalená pod dekou. Ani se nepohnula, dokud Harry několikrát neřekl její jméno.

„Hermiono!“
Trhla sebou, rychle si sedla a odhrnula si vlasy z tváře.

„Co se děje? Harry? Jsi v pořádku?“

„Všechno je v pohodě. Víc než v pohodě. Mám se výborně. A někdo je tu se mnou.“

„Cože? Kdo? – “
Spatřila Rona s mečem v ruce, ze kterého na ošuntělém koberci kapala voda. Harry ustoupil do tmavého kouta, shodil na zem Ronův batoh a zkusil splynout s celtou.
Hermiona vyklouzla se svého lůžka, jako náměsíčná přišla k Ronovi a pohlédla na jeho bledou tvář. Zastavila se těsně před ním, lehce pohnula rty, oči měla do široka otevřené. Ron se v naději slabě pousmál a napůl zvedl ruce.

Hermiona se vymrštila a začala mlátit do jeho každičké části, na kterou dosáhla.
„AU – jau – nech mě! Co to -? Hermiono – AU!“

„Ty – totální – drzoune – Ronalde – Weasley!“
Každé slovo podtrhla pořádnou ránou. Ron couvl a chránil si hlavu, jak Hermiona postoupila k němu.
„Ty – se – sem – vplížíš – po – týdnech – a týdnech, pch, kde mám hůlku?“

Vypadala, že je ochotná si ji od Harryho vybojovat, takže zareagoval instinktivně.
„Protego!“

Mezi Ronem a Hermionou se vytvořila ochranná zástěna. Její síla Hermionu odhodila zpátky na zem. Vyskočila zpět na nohy a plivala z pusy svoje vlasy.

„Hermiono,“ ozval se Harry,“uklidni – “

„Neuklidním se!“ zaječela. Nikdy předtím ji neviděl takhle rozzuřenou. Vypadala jakoby se úplně pomátla.

„Dej mi moji hůlku! Dej mi ji!“

„Hermiono, prosím tě, můžeš – “

„Neopovažuj se mi říkat, co mám dělat, Harry Pottere!“ vřískla. „Neopovažuje se!A okamžitě mi ji vrať! A TY!“

S hrozivým obviněním ukázala na Rona. Vypadalo to skoro jako kletba a Harry se vůbec nedivil, že Ron couvl.

„Já za tebou běžela! Volala jsem tě! Prosila, aby ses vrátil!“

„Já vím,“ řekl Ron. „Hermiono, mně je to opravdu líto – vážně – “

„Jo tak tobě je to líto!“
Zasmála se vysokým nekontrolovatelným zvukem. Ron prosebně pohlédl na Harryho, ale ten jen posunkem naznačil bezmocnost.
„Ty si přijdeš po týdnech – týdnech – a myslíš si, že to bude v pořádku, když řekneš, že je ti to líto?“

„A co mám jiného říct?“ zakřičel Ron a Harry byl rád, že se začal hájit.

„Tss, já nevím!“ zahřměla Hermiona s jasným sarkasmem.“Zapni mozek, Rone, to ti zabere jen pár vteřin – “

„Hermiono,“ zasáhl Harry, kterému se tohle zdálo jako rána pod pás, „právě mi zachránil – “

„Mě to nezajímá!“ zaječela. „Vůbec mě nezajímá, co udělal. Týdny, celé týdny jsme mohli být mrtví, aniž by to věděl!

„Já jsem věděl, že nejste mrtví!“ zahřměl Ron a poprvé ji překřičel. Přistoupil, co to šlo k ochranné zástěně mezi nimi. „Harry je na každé straně Věštce, v rádiu, všude po vás pátrají, samé fámy a příběhy přitažené za vlasy, věděl jsem, že kdyby jste byli mrtví, tak bych se to okamžitě dozvěděl, ty vůbec nevíš, jaké to bylo –“

„Jaké to pro tebe bylo?“

Měla teď tak pronikavý hlas, že za chvíli už by ji rozuměli jenom netopýři, ale dosáhla takové míry rozhořčení, že dočasně ztratila hlas úplně, čehož Ron využil.
„Chtěl jsem se vrátit v ten moment, kdy jsem se přemístil, ale vrazil jsem přímo do bandy zbojníků, Hermiono, takže jsem nemohl jít nikam!“

„Bandy koho?“ zeptal se Harry, zatímco Hermiona sebou mrštila do křesla a zkřížila nohy tak těsně, že se zdálo, že je od sebe odlepí až za několik let.

„Zbojníků,“ řekl Ron. „Jsou všude, bandy, co se snaží vydělat zlato chytáním kouzelníků s mudlovským původem a zrádců krve. Ministerstvo vydává odměny za každého, koho chytí. Já byl sám a mysleli si, že patřím ještě do školy, takže byli nadšení. Mysleli že jsem kouzelník s mudlovským původem na útěku. Musel jsem se z toho hodně rychle vymluvit, aby mě neodtáhli na ministerstvo.“

„Co jsi jim řekl?“

„Že jsem Stan Silnička. První, kdo mě napadl”

„A oni ti uvěřili?“

„Nebyli moc chytří. Jeden z nich byl určitě napůl trol, hrozně smrděl...“
Ron pohlédl na Hermionu, evidentně doufal, že by ji mohla špetka humoru obměkčit, ale nad pevně sevřenýma nohama se tvářila pořád stejně kamenně.

„Každopádně se pohádali, jestli jsem nebo nejsem Stan. Bylo to docela ubohé, ale bylo jich pět a já byl sám, navíc mi vzali hůlku. Pak se ale dva z nich začali prát a zatímco ostatní byli rozptýlení, povedlo se mi praštit toho, co mě držel do břicha a sebral jsem mu hůlku. Odzbrojil jsem toho, co držel moji a přemístil jsem se. Ale nepovedlo se mi to moc dobře, takže, rozštěpil jsem se znovu – “ Ron napřáhl pravou ruku, aby jim ukázala dva chybějící nehty. Hermiona chladně zvedla obočí „ – a objevil jsem se dvě míle od vás. A než jsem se dostal zpět k tomu břehu, kde jsme byli ...tak už jste byli pryč.“
„Wow, to je ale dojemný příběh,“ prohlásila Hermiona arogantním hlasem, který používala vždycky, když chtěla někoho zranit. „To jsi musel být úplně vyděšený. My jsme mezitím byli v Godrikově Dole a tak, co se nám tam asi tak stalo, Harry? Aha, no jasně, objevil se tam had Ty-Víš-Koho a málem nás oba dva zabil a pak dorazil Ty-Víš-Kdo sám a minuli jsme se s ním o pár vteřin.“

„Cože?“ vyhrkl Ron a zíral střídavě na ni a na Harryho, ale Hermiona si ho nevšímala.

„Představ si, Harry, ztratit nehty! To hází úplně jiné světlo na naše utrpení, že?“

„Hermiono,“ ozval se tiše Harry, „Ron mi právě zachránil život.“

Zdálo se, že ho neslyšela.
„Ale něco bych přeci jen chtěla vědět,“ prohlásila s pohledem upřeným na místo nad Ronovou hlavou. „Jak přesně jsi nás našel? To je důležité vědět, protože pak se budeme moct ujistit, že na nás nenavštíví nikdo nevítaný.“

Ron na ni pohlédl a pak vytáhl z kapsy u džínů malý stříbrný předmět.
„Tohle.“

Musela se podívat přímo na Rona, aby zjistila, co jim ukazuje.
„Zhasínadlo?“ zeptala se tak překvapeně, že zapomněla znít chladně a nepřátelsky.

„Umí to víc, než jen zhasínat a rozsvěcovat,“ odpověděl Ron, „nevím, jak přesně to funguje, nebo proč se to vlastně stalo tenkrát a ne nikdy jindy, protože jsem se chtěl vrátit od prvního momentu, kdy jsem odešel. Ale poslouchal jsem rádio, hodně brzy ráno na Štědrý den a zaslechl jsem...zaslechl jsem tebe.“
Díval se na Hermionu.

„Tys mě slyšel v radiu?“ zeptala se nevěřícně.

„Ne, slyšel jsem tě ze své kapsy. Tvůj hlas,“ znovu zvedl zhasínadlo, „přicházel přímo odsud.“

„A co jsem přesně říkala?“ zeptala se tónem na hranici skepse a zvědavosti.

„Moje jméno.Ron. A pak ještě...něco o hůlce...“

Hermiona zfialověla. Harry si na to pamatoval. Bylo to poprvé, co za tu dobu nahlas řekli Ronovo jméno. Hermiona ho zmínila, když se bavili o opravě Harryho hůlky.
„Takže jsem ho vytáhl,“ pokračoval Ron a pohlédl na zhasínadlo, „ale vypadal pořád stejně, žádný rozdíl, ale byl jsem si jistý, že jsem tě slyšel. Tak jsem ho zmáčkl. V mém pokoji zhasla světla, ale venku se jedno objevilo.“

Ron zvedl svoji volnou ruku a ukázal jí před sebe. Oči upřené na něco, co Harry ani Hermiona neviděli.
„Vypadalo to jako světlená koule, jakoby pulzující, namodralá, asi jako světlo kolem přenášedla, víte, co myslím?“

„Jo,“ odpověděli automaticky Harry s Hermionou.

„Věděl jsem, že to je ono,“pokračoval Ron. „Popadl jsem svoje věci a zabalil je, vzal jsem svůj batoh a šel do zahrady. Ta malá světelná koule se tam vznášela, čekala na mě a když jsem přišel, kousek poskočila, takže jsem ji sledoval za přístřešek a pak...no, vešla do mě.“

„Prosím?“ zeptal se Harry, který si nebyl jistý, že slyšel dobře.

„Tak nějak do mě vplula,“ odvětil Ron a volným ukazováčkem pohyb naznačil, „přímo do prsou a pak – no jednoduše prošla skrz. Byla tady,“ dotknul se místa kousek od srdce, „Cítil jsem ji, žhnula. A jakmile byla ve mně, okamžitě jsem věděl, co mám dělat, věděl jsem, že mě zavede, kam jsem potřeboval. Takže jsem se přemístil a objevil se na nějakém kopci. Všude bylo plno sněhu...“

„Tam jsme byli,“ řekl Harry, „strávili jsme tam dvě noci a celou druhou noc jsem měl pocit, že venku někoho slyším chodit i volat.“

„Jo, no, tak to jsem byl já,“ řekl Ron. „Vaše ochranná kouzla fungují, protože já vás ani neviděl, ani neslyšel. Ale byl jsem si jistý, že jste někde kolem, takže nakonec jsem si vlezl do spacáku a čekal, až se někdo z vás objeví. Myslel jsem, že se budete muset objevit, až sbalíte stan.“

„To ne,“ ozvala se Hermiona, „Přemisťujeme se teď pod neviditelným pláštěm, jako extra opatření. A odjeli jsme vážně časně, protože, jak říká Harry, slyšeli jsme, jak se kolem někdo potloukal.“

„No, na tom kopci jsem zůstal celý den,“ pokračoval Ron, „Stále jsem doufal, že se objevíte. Ale když se začalo stmívat, bylo mi jasné, že jsem vás musel minout. Tak jsem znovu zmáčknul zhasínadlo a zase se objevilo to modré světlo a vešlo do mě. Přemístil jsem a ocitl se tady, v tomhle lese. Stále jsem vás neviděl, takže jsem mohl jen doufat, že jeden z vás se časem objeví – a Harry se opravdu objevil. I když nejdřív jsem samozřejmě uviděl tu laň.

„Uviděl jsi co?“ zeptala se Hermiona ostře.

Vysvětlili jí, co se stalo a když se příběh o stříbrné lani a meči v jezírku blížil ke konci, Hermiona se mračila z jednoho na druhého a tak se soustředila, až zapomněla držet nohy pevně u sebe.

„Ale to musel být něčí Patron!“ prohlásila. „Neviděli jste, kdo ho vyvolal? A zavedl vás k meči! Tomu nemůžu ani věřit! A co se stalo pak?“

Ron popsal, jak sledoval Harryho, jak skáče do jezírka a čekal, až vyplave. Jak si uvědomil, že něco není v pořádku, skočil za ním, zachránil ho a pak se vrátil pro meč. Dostal se až k tomu, jak otevřeli medailon, pak zaváhal a do hovoru zasáhl Harry.

„ – a Ron ho mečem probodl.“

„A...a šlo to? Jenom tak?“ zašeptala.

„No, no – křičel,“ popisoval Harry a pohlédl úkosem na Rona. „Tady.“

Vytáhl medailon ze šatů. Opatrně po něm sáhla a zkoumala rozbitá sklíčka.
Harry usoudil, že nyní už je to bezpečné, takže mávnutím Hermioninou hůlkou odstranil ochranné kouzlo a otočil se na Rona.

„Neříkal jsi, že si se od těch zbojníků dostal s hůlkou navíc?“

„Cože?“ zeptal se Ron, který pozoroval Hermionu, jak zkoumá medailon. „Á – jo.“

Otevřel přezku na svém batohu a vytáhl z kapsy krátkou tmavou hůlku. „Tady. Říkal jsem si, že jedna do zálohy se může hodit.“

„To jsi měl pravdu,“ natáhl Harry ruku. „Moje je totiž zlomená.“

„To si děláš srandu?“ užasl Ron, ale v ten moment se Hermiona zvedla a Ron se okamžitě znovu zatvářil bojácně.

Hermiona dala zničený viteál do batohu, zalezla zpátky do postele a bez dalšího slova si lehla.
Ron podal Harrymu novou hůlku.

„Myslím, že to je víc, než si mohl čekat,“ zamumlal Harry.

„Jo,“ řekl Ron. „Mohlo to být mnohem horší. Pamatuješ na to hejno ptáků, co na mě tenkrát poštvala?“

„Ještě pořád jsem to kouzlo úplně nezrušila,“ dolehl k nim Hermionin hlas zpoza peřin a Harry zahlédl, jak se Ron lehce pousmál, když vytahoval z batohu svoje hnědé pyžamo.

663 komentářů:

«Nejstarší   ‹Starší   201 – 400 z 663   Novější›   Nejnovější»
Anonymní řekl(a)...

NO ZDAR KLUCI! MOHU SE ZEPTAT OKOLKI BUDE ASI DOKONCENI TYHLE KAPITOLI?
dIKY

Anonymní řekl(a)...

tak kdy bude další část???????????????????SAKRA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Anonymní řekl(a)...

Hej nechci kritizovat..Ale nejde vám to dnes nějak pomaleji ? ...Každopádně jsem napnutá jak špagát... :) PROSÍM O ZBYTEK KAPITOLY

Anonymní řekl(a)...

Harry je sam jeden z vitealu..tudiz je nesmrtelnej...aby ho znicil musi zabit sebe ale on pak ozivne....rowla ma dobrou fantazii.....a ron nezemre.....ale prej Percy a snape...a malfoy se da na harryho stranu..a harry bude mit s ginny 3 deti a ron s hermionou 2 deti....boze to je ujety......=Djinak ekuju ze to prekladate...jste fajm...moc diiiiky

Anonymní řekl(a)...

lidi nemate tady nekdo plakat k filmu hp a fenixuv rad ?rad ho koupim

Anonymní řekl(a)...

Tééééta... Tak to je hustý.. A strašně napínavý.. Se z toho zbláznim... Fénixové moc díky, že to překládáte..:)

Anonymní řekl(a)...

Prooosíííím!! Kdy už??? Toe příšerný napínání!! xDDDD Ale jinak- SUPER!! A DÍKY DÍKY DÍKY DÍKY DÍKY DÍKY DÍKY !! xD

Anonymní řekl(a)...

Kolik to má vůbec kapitol?

Anonymní řekl(a)...

Nekde jsem cetl , ze Ron si vezme Hermionu a ze budou mit dve deti. A pry Herry si vezme Ginny. Ale buh vi jestli je to pravda

Anonymní řekl(a)...

ICQ 232140674 super cteni PS: nekdo napiste pokecame:D

Anonymní řekl(a)...

Jasně,že to dělaj schválně,mají radost z toho,že nás napínaj a my zase z toho,že jsme napínáni,moje rodina si myslí,že jsem blázen,každejch deset minut na počítači,když tu někdo sedí,tak je nemilosrdně vyhazuju.

Anonymní řekl(a)...

Moc Dííííííííky, ale je lepsi kdyz date kapitolu uplne celou...

Anonymní řekl(a)...

JEstli do 10minut nebude pokracovani prisaham ze spolknu svoji hulku.

Anonymní řekl(a)...

ja si myslim, ze to bude stribrna samice antilopy

Anonymní řekl(a)...

jsem napjatej jako stuna, ketrá se každou chvilku přetrhne... doufám že bude další kapitola co nejdřív... už jen tak z nudy jsem při čekání začal dělat nový web:D, myslim si že ho dodělám dřív naž vy ten překlad;)... přeji vám hodně trpělivosti...

Anonymní řekl(a)...

ja z toho cekani asi zesilim!!!!!!!!!

Anonymní řekl(a)...

Díkyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy

Anonymní řekl(a)...

Určitě to bude patron, ale škoda, že ne Rona, protože ten má přece nějakého malého psa-říkala Rowla, si myslím, že se Ron určitě vrátí, ale později a když to budou nejméně čekat a nejvíce potřebovat....takže každou chvíli, že?:-D

Anonymní řekl(a)...

zdravím... překládáte pěkně, ale upřímně řečeno se mi zdá, že se za to snad stydíte... v takovém počtu lidí přece nemůže trvat překlad jedné kapitoly skoro celý den...

Anonymní řekl(a)...

Jste borci jak prase kdyz to dakazete prelozit ale zrovna v takove napinave chvili konec...:-)

DJ JETEL řekl(a)...

hej newite nekdio jak to skonci???

Anonymní řekl(a)...

Ahoj, nechci nalehat, ale kdy bude dalsi kapitola, jestli nebude dnes tak neusnu, to si snad nevezmete na svedomi:-))))))))))))))

Anonymní řekl(a)...

to svetlo nemuze byt patron protoze maji ochrana kouzla a nikdo nevi kde jsou takze by to byla od rowlingove pekna blbost

Anonymní řekl(a)...

chci se vratit nekdo tu tvrde ze ron zemre ... neni to pravda v knizce se to obrati a bude tam pry na zpusob za 19 let hermiona si vezme rona a budou mít 2 deti a harry si vezme ginny a budou mit 3 deti a voldemort pred tim zabie harryho ale on pry nejak vztane z mrtvych psali to nedavno v novinach myslim ze dnes a kamoska mi to aji posilala v komplu toho clanku ....

Anonymní řekl(a)...

ahoj jsem rada že harryho pottera 7 překládáte musím podekavot je to fakt good

Anonymní řekl(a)...

NO TAK... KDE MÁTE DALŠÍ KAPITOLU? VŽDYŤ VÁS NA TO JE HAFO... TO SI Z NÁS DĚLÁTE SRANDU, NE? JEDNA KAPITOLA ZA DEN, TO SE MI ZDÁ FAKT UBOHÝ NA TAKOVEJ POČET LIDÍ...:-/

Anonymní řekl(a)...

NIC VE ZLEM ALE MOHLI BY STE SE ASPON VYJADRIT KDY BUDE POKRACOVANI TE KAPITOLI!!!!!!!!!

Anonymní řekl(a)...

Diky ze to prekladate len mohlo by byt rychlejsie som strasne nedockavy je to super

Anonymní řekl(a)...

Jsem na dně, za chvili se jdu opít ale nez odejdu musim vedet jak se to bude vyvijet :)

Anonymní řekl(a)...

no ták klucí ušatý....prekladejte pls nebo dneska neusnu.....Harry a viteal ...proc ne??ale co s tou harryho zbicenou hulkou???

Anonymní řekl(a)...

Já už to nevydržimmmmmmmmm!! Prosím už to dopište, nebo mi vážně jebne!!! mám silný abstinenční příznaky a jestli za chvilku nebude ten zbytek, tak fakt nevim co se mnou bude...:'(Please!!!

Anonymní řekl(a)...

Potřebuju konéééc nebo se zbláznim...nemůžu se na nic soustředit

Anonymní řekl(a)...

Tak už dýl čekat nemůžu... škoda, v tak napínavym kousku to stopnout.... snad zejtra. Díky!

Anonymní řekl(a)...

Jeee, super! Jen tak dál!

Anonymní řekl(a)...

Kluci jste úplně boží, moc dík za ten přelad. Mám jen jeden dotaz, kolik má ta knížka celkem kapitol????

Anonymní řekl(a)...

Moje máma se mi tu za zády směje jak sedim u compu a jenom mačkám F5:)
Btw.zemík?

Anonymní řekl(a)...

No podle mě to je patron :D ale zakopanej pes bude asi v tom, že to zvíře je zrovna laň ne? Vždyť Harry má jelena :D tak jestli to nebude něco podobnýho jako měla Nymfadora to chlupatý cosi jako patrona a byla zabouchnutá do Remuse :D Že by tajná ctitelka?:D

Anonymní řekl(a)...

aaa prichadza vikend!! ak budete cez vykedn makat ako minuly tyzden tak kniha bude coskoro prelozena!! juhuu !! ste super ale to uz asi viete :D ale ako si zacinam vsimat uz miznu negativne komentare asi to bude tym ze ich najprv kontrolujete :P ale vazne moc diky ze to prekladate aj ked nemusite!!

*****YOU ARE THE CHAMPIONS *****

Anonymní řekl(a)...

Jj, je to super. Já už mám tu kapitolu přečtenou celou, dostal jsem ji na mailu preklady@soukromy.cz, těším se na zbytek, aspoň to budu moct porovnat

Anonymní řekl(a)...

-juchú...Ron sa v tejto kapitole vráti - a dokonca zachráni Harrymu život...pašák...

Anonymní řekl(a)...

Lidi klid!Nechte si poznámky typu,jak to že to nemáte už přeložený,když vás je tolik!Jste trapný!Zkuste si to překládat sami,když vám vadí tempo překladu!Jenom v klidu pokračujte,nenechte se znervóznit,děkuju moc

Anonymní řekl(a)...

Tým samozřejmě super, také moc děkuju za tu práci, i když myslím, že tady těch díků zaznělo až dost:))A aspoň za to máte uznání;)
Ale co se týká té knihy....nevím co si o tom všem mám myslet. není to špatné, ale je to nějaké dost pomalé. A řekla bych takové nedotažené....ty nápady jsou fajn, ale chtělo by to je nějak doladit.Takhle ta kniha vyznívá depresivně, beznadějně a mrtvě. Je tam málo života...toho skutečného. Mělo tam být více emocí...bych řekla.A když už Harry s Hermi nic nemá, tak by se aspoň jako přátelé měli podporovat. Josu vedle sebe jak cizí lidé. Tohle mladí lidi nedělají. A ten děj se jen bizarně zašmodrchává, ale nevysvětluje. Kde je těch x tisíc nevysvětlených věcí z předchozích dílů?! A Harry to fakt s tou natvrdlostí přehání. A taky mi přijde jako by to ani nebyla Rowla ....žádné Bradavice, žádné postavy....tohle je spíš Tolkien a nečekala jsem, ž ho bude až tak kopírovat.
ALe jako celek nemůžu říct ani že je špatná.Je jen...jiná...než jsem čekala.

Anonymní řekl(a)...

jo ale taky je našel patron Ronový tatky a on nevedel přece kam ty 3 šli a taky je nasel a pronikl do Siriusova domu

Anonymní řekl(a)...

?...žije to tu??

Anonymní řekl(a)...

K otázce Harryho a viteálu:
Ahoj, sice si tuto knížku čtu tak brzy jen díky skvělé myšlence přeložit to do češtiny, ale už po přečtení 6. dílu mne napadlo, že Harry může být nechtěným viteálem V. Jak jinak by získal hadí jazyk? Vlastnosti se jen tak nepřenášejí. Je jasné, že kus osobnosti V. by mohl být v H.

Anonymní řekl(a)...

Jak můžeš vědět, že nikdo neví kde jsou...Je to patron určitě.

Anonymní řekl(a)...

jezis vy tady spekulujete, ze to nemuze byt patron....ale on to je...ROWLA to tak napsala...taky tady kecate, ze HARRY neni viteal...ale on je ..respektive jeho jizva...a proc to tak je????protoze to tak R napsala

Anonymní řekl(a)...

Fakt oceňuji že se obtěžujete se zveřejněním překladu... Doufám že se tu další překlad objeví co nejdřív... pže jste přestali v docela napínavém okamžiku..

Anonymní řekl(a)...

Tyjo,Bral bych,kdyby se ted jako prekvapko objevil ne jen konec kapitoly,,ale i par dalsich:)...To by me dostalo:)...Ale asi chci moc:)..Uz takhle jste fakt drsni!!

Anonymní řekl(a)...

Tak já si myslím, že Harry bude mít něco společného s těmi viteály... co když ta jeho jizva??? Vždyť přece mu tím předal část svých schopností, takže si myslím, že ne přímo Harry, ale jeho jizva může být jeden z viteálů. ZEMÍÍÍK

Anonymní řekl(a)...

Podle mě je to Voldemort a udělá tam pořádnou paseku (z toho lesíka) :-D a svítí si proto aby nezášlápl svýho hada :-D

Anonymní řekl(a)...

Ahuj. Hale ste fá!!! Způsobili ste, že jsem včera seděla 12 hodin vkuse u PC a četla:D Teda ale teď už nás s 2. částí kapitoly pěkně napínáte;) Patron mě napadl taky (teoreticky by mohl projít - patron přeci neubližuje - naopak, pak mě napadl Ron (že se vrací a svítí si hůlkou.. - ten by totiž mohl projít přes ochranná kouzla, ne?)

Anonymní řekl(a)...

sakrys, takovej napinavej konec:))) a ja jdu o pul desate ven, doufam, ze tu bude pokracko, ktery neskonci tak napinaave...:))

Anonymní řekl(a)...

Jsem asi u desaty kapitoly nebo tam nekde a tak mne napada, necetl jsem neco podobneho uz jednou? 2 kluci (a holka) nesou neco na retizku, neco temnyho, kdo to ma na sobe tak dusevne upada a musi to znicit... Ze by pani Rowlingova cetla Tolkiena? Nic proti, libi se mi to, ale je to az napadne podobny ;-)

Anonymní řekl(a)...

To je jak na Nove :-)
A proto zustante s nami .
Sup sem s dalsi casti, je to faaakt napinavy

Anonymní řekl(a)...

mel by se ustanovit zakon, ze HP7 prekladany tymem Fenix. by mel koncit v tech mene napinavejsich chvilich

Anonymní řekl(a)...

pleas,neví někdo, kde bych na netu získala originál HP7?Louskala bych to i z ájiny,ale nevím,kde to najít.....tak kdyby někdo věděl....díky moc!

Anonymní řekl(a)...

jste opravdu dobří a díky vám si konečně můžeme přečíst HP7 s předstihem, ale nebylo by špatné uveřejňovat už jen hotové kapitoly a ne jejich části. Je to vážně nepříjemné číst takhle rozkouskovaný text. Děkuji.

Anonymní řekl(a)...

super ja uz chci dalsi cast pls

Anonymní řekl(a)...

Umiram nedočkavosti.. Už aby to tu bylo.. :)

Anonymní řekl(a)...

fakt to bude lepsi kdyz sem budete davat jen hotovy kapitoly, ne takovydle casti....
jinak fakt skvela prace... :)

Anonymní řekl(a)...

nekdo tu psal, kde najde anglickou...tak at skusi tohle :

http://videocz.betloonies.com/index.php?option=com_content&task=view&id=28&Itemid=34

jinak je to dobry, tesim se na dalsi cast...

Matěj řekl(a)...

Kdo chce Original Harry Potter 7 (v Aj) tan at si napise na ICQ 466035575 a ja mu to poslu =) =)

Anonymní řekl(a)...

Já vím co tam bude.Bude tam Stříbrná laň,tedy Ronův patron.Mám knihu v angličtině,a moc děkuju za překlad.Já bych to nezvládla.

Anonymní řekl(a)...

ouch...Miluju to...Jo jinak,bez urážky,ale já pořád aktualizuju a aktualizuju a ono nic...ááá...umírám touhou po Harrym...respektive po Danovi,ale to sem nepatří..:D:D takže jen tak dál kluci,získali ste si mě:P a můj obdiv patří jen a jen Vám..:-*

Anonymní řekl(a)...

http://www.artbos.cz/info/Harry-Potter-and-the-Deathly-Hallows-5033/

Anonymní řekl(a)...

Hrozne Vam fandim.
Cekam na kazdy kousek se zatajenym dechem. Jen tak dal, a nenechejte se odradit rypaly.
Widlicka

Anonymní řekl(a)...

mohol by som aspon take info ze jak daleko je zvysna cast tejto kapitoli je dost nutne aby soms a siel ozrat do mesta a predtym to chcem docitat :D

Anonymní řekl(a)...

Tak už nás nenapínejte. Když to začíná být zajímavý. proooosím. Potřebuju nutně vědět, co se stane dál.
Ale neberte to jako výtku. Jsem vám strašně vděčná, že to překládáte a váš překlad je doopravdy úžasnej. Díky

Netris řekl(a)...

Hele novej článek!:-D:D Stejně tam je jen vše co každej kdo se Harrym zabývá aspoň trochu ví:-).Jen škoda že to ještě neni uveřejněný:-). No co nemáme si nač stěžovat bez Fěnixe bysme čekali do Ledna:-D. Takže(asi po 180.) dávam svůj dík:-D.

Anonymní řekl(a)...

kdy bude konec kapitoly?

Anonymní řekl(a)...

super to jee uz sa tesim na dalsiu cast tak rychlo rychlo :)

braxy řekl(a)...

už sem se nemohla dočkat zbytku kapitoly, tak to teď čtu v angličtině a je to dost napínavý no.. hlavně proto, že každý pátý slovo hledám ve slovníku :D

Anonymní řekl(a)...

podla mna HARRy nebude viteal. spomente si ked sa priblizil k tomu hadovi co sa dialo z tym vitealom.

Anonymní řekl(a)...

To je šikana ale mjinak skevly preklad thx.

Anonymní řekl(a)...

..lidi docela se bavim, kdyz si tak procitam vase (nase) reakce. .. vesmes prozivame to same... radny abstacek..... Poslednich par dnu usiname s nedockavosti, kdy uz bude rano...probouzime se s nadeji, ze zde pribyde vice nez male mnozstvi noveho deje... ti co by meli pracovat nepracuji... proste sedime upichnuti u svych compu a tetelime se nedockavosti.. A KLUCI JEDOU JAK SROUBECCI jen aby prekladali... no nevim jak dlouho se da takove tempo vydrzet... je to zahul, zakonite musi unavit... no a ted si predstavte ZE VYPNOU PROUD!......
HELLE

Anonymní řekl(a)...

fakt uz pohnete za 3 dny sem se dostal na 19 kapitolu a ted nemam co delat ale jinak fakt dobry a jen tak mimochodem kolik to ma kapitol?

Anonymní řekl(a)...

Tak nám aspoň řekněte, kdy to přibližně bude. Ať se můžu taky od tý obrazovky odlepit. Takhle sem chodím každých pět minut a doufám.
Nebo do kdy to určitě nebude, abych věděla, kdy to mám dojít zkontrolovat.

Díky, že překládáte

Anonymní řekl(a)...

už vám to docela trvá, nemohli byste tam davat celý kapitoly? cekat celý den jen na kousek je docela vopruz

Anonymní řekl(a)...

Ploisím pokračování pls pls pls pls pls pls pls

Anonymní řekl(a)...

Jste borci , ale nechápu, co vám tak trvá, je vás tolik, že by tu dnes už mohla být celá 20. kapitola. Kdy tu bude alespoň 19.

Anonymní řekl(a)...

HARRY ani jeho jazva neni viteal. spomente si na to ked sa stretol ten nahrdelnik z voidyho hadom.
:))

Anonymní řekl(a)...

FOR FENIX TÝM: Jste naprosto super a myslím si, že za to překládání si zasloužíte metál!!! Tak co aspoň čokoládu??? Když mi dáte adresu, budete je tam mít, pro každýho jedna sladká velká čokoláda!!! ;-)

Anonymní řekl(a)...

Dalsi kousek. Deeeekujeme:)

tomasyn řekl(a)...

Kolik má kapitol tady ten díl???

Anonymní řekl(a)...

Ahoj, mate fakt skvely preklad, diky.
pospeste prosim s pokracovanim Stříbrné laně, uz se nemuzu dockat!!!
Diky a ahoj.

Anonymní řekl(a)...

diky za dokonceni, ste zlaty!!!

Anonymní řekl(a)...

Je sice super, že je tady druhá část, ale zase je to utnutý v nejnapínavějším konci :(

Ne, je to skvělý :)

Netris řekl(a)...

2. část- a zas to utnou v tom nejlepším:D:-D

Anonymní řekl(a)...

precitane :D diky moooc

Anonymní řekl(a)...

jeee takhle to useknout v tom nejvíc napinavym!!!!!!=o(:Dmyslite ze by mohla bejt dalsi(snad uz posledni)cast jeste dnes???prosim stihnete to zitra odjizdim na tyden pryc a musim mit cisty svedomi ze sem to docetlaa!!!!!='(!=o)=o)navic nevim co budu delat,az prijedu,tak tu urcite bude dalsich 10 kapitol...fandim vam a makejte;-)zatim ahoooooj=o*

Anonymní řekl(a)...

Teda, zase ste to usekli v tom nejzajímavějším... Doufám, že to žádnej smrtijed nebude a že konečně budou mít ten meč Godrika Nebelvíra!!! A doufám, že nám tam Harry neumrzne;D ZEMÍÍÍK

Anonymní řekl(a)...

Prave sem cetl, jeden zajimavy komentar a souhlasim s nim. Mohly by jste uverejnovat az cele a hotove kapitoly,takhle si clovek precte jen kousek a pak nemuze myslet na nic jineho nez jak to cele dopadne. Take zazitek ze cteni je podstatne lepsi, kdyz kapitolu ctete celou najednou. Chapu vas ze chcete lidem dat novy preklad co nejdriv a jste skvely, ale myslim si ze by lidi taky neubylo, kdyby pockali az bude kapitola cela. Doufam ze jsem vas nejak nenastval, je to jenom muj bezvyznamny nazor. Dekuji za bezvadny preklad.

Anonymní řekl(a)...

bude eště třetí část? :]

Anonymní řekl(a)...

MORE...MORE...................

Anonymní řekl(a)...

víc... Vííc... VVÍÍÍÍÍÍÍCC!! :)))

DJ JETEL řekl(a)...

hlavne ze uz tu je:-)) ja to tady uz dlouho aktualizuju:-)))))

Anonymní řekl(a)...

AAAAAA!!!! zas useklý v tom nejnapinavejsim....vy nas teda dusite:o)))

Anonymní řekl(a)...

To přidávání kapitol po kouskách je šílený. Nemůžete dávat ty kapitoly najednou???

Anonymní řekl(a)...

koukám že jsem se tu s někým shodnul... :D MARWIN

Anonymní řekl(a)...

Ahoj, moc vám děkuji za překlady, ale PROSÍM nedávejte je na stránky po částech...to je strašný takhle to kouskovat :-(
Ale i tak velký dík :-)

Anonymní řekl(a)...

si delate prdel ,ze? zase to utnouot v tak napinavem okamziku...
doufam ze tuto kapitolu dokoncite jeste dneska nebo sme napnuti jak kšandy
davejte ty kapitoly pls vzdycky az cele klidne bez korekce, ale hlavne ne po castech....
jinak suprova prace
mikee

Anonymní řekl(a)...

Tohle už je na moje oslabený nervy moc...:D Tak už to dokončete!! Prosím!!!:'(

Anonymní řekl(a)...

---------------------
Dotaz na Překladatele
---------------------
-Řetěz kolem viteálu ho sevřel kolem krku a pomalu mu ubíral přívod vzduchu. Máte na mysli ten meč???Protože ten medailonek je uložený v hermionině kabelce!
A proč je tam řečeno ŘETĚZ kolem viteálu???To by tam Rowlingová neprozradila, že ten meč je viteál...

Anonymní řekl(a)...

aaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!! to je snad vtip, ne??!!! takhle to ukoncit!!!! ja se asi zblaznim, takhle me napinat!!!! ale musim uznat, ze je to opravdu efektivni;)! jen si s tim uz please pospeste, moc dlouho to nevydrzim:)...

Anonymní řekl(a)...

Prosím nedělte kapitoly na části hodně to ubírá celkovému dojmu :( ... jinak dobrá práce!

Anonymní řekl(a)...

Líbí se mi to :D zajímalo by mě - tohle to je už konec kapitoly? Nebo není?

Anonymní řekl(a)...

kdo to nechce cist po castech, tak at si pocka! a pokud to nemuze vydrzet, je to jen jeho problem.

Anonymní řekl(a)...

To s tím "ŘETĚZ kolem viteálu" je opravdu dobrá poznámka... Zajímalo by mě, co ten měč je zač a jestli to náhodou není právě ta kopie co mají smrtijedi v grigotově bance..
No, nechám se překvapit... (co jiného mi zbývá)

Anonymní řekl(a)...

No já myslím, že je to patron... i kdyby to byla blbost, už dost absurdní se mi zdálo, jak s Dean povídal s Tonksem přímo vedle jejich neviditelného stanu... a ještě tak okatě o tom meči... Nevim, ale těším se jak malá na Vánoce...

Anonymní řekl(a)...

Podělanej viteál,taky si ho to koště nemůžu sundat,beztak ho chce jenom zamordovat !!! ale napínavý to teda je:)

Anonymní řekl(a)...

hmm... ale je to pravá verze?

Anonymní řekl(a)...

-------------------
Retěz
-------------------
No a taky, že by ten MEČ byl zrovna tam... doufám, že Rowlingová není na starý kolena paadnoidní, to by mě zklamalo, kdyby to byl opravdoevej meč Godrika Nebelvíra...
K tomu, kdo ho vytáhl z vody... řekl ybch ,že to bude Hermiona a nebo sám Grindelwald nebo jak se menuje

Anonymní řekl(a)...

podle me je to Obi-Wan Kenobi a sviti si mecem

Anonymní řekl(a)...

Já chci další!
a k té anonymce co nevěří: Jo,je,četla jsem začátek knížky v ajině a je to stejný! Uplně stejný vyznení vět! Fakt! :)

Anonymní řekl(a)...

vy ste svine!! v napinavejsom ste to uz vazne nemohli uthnut?!!! boha pochybujem ze ten zvysok este nemate prelozeny!!! ved ktory prekladatel by akurat to nejnapinavjsie odlozil na neskor?!!!

Anonymní řekl(a)...

Prosím pohněte s doděláním tý kapitoly... Už vám to docela trvá

Anonymní řekl(a)...

pmg to je napinavejsi nez predtim, kdyz tu byla jen pulka, jestli jtu dneska nedate20. tak asi chcipnu uaaaaaa

Anonymní řekl(a)...

moooc děkuju za váš překlad...angličtina mi moc nejde, takže bych musela čekat až na oficiální překlad...jste vážné skvělí!!!

Anonymní řekl(a)...

No já bych řek, že ten patron je Snapea...!! Já vím, he to blbost ale nejspíš to bude tak...;);)

Anonymní řekl(a)...

Nemyslím, že ty nadávky to urychlí.. Fénixově řádu skládám poklonu a velké díky.. bylo by super, kdyby jste to překládali rychleji.. ale samozřejmě chápu, že to prostě nejde, je to dost vysilující.. A proto ještě jednou díky, že si s tím dáváte tu práci..

Anonymní řekl(a)...

jestli tohle napínání přežiju, tak už všecko! uaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!
ale je to knedla, všecko sundá a nechá si blbej medailon ještě ke všemu, když ví, že na něho nepůsobí dobře...
j

Anonymní řekl(a)...

OMG.. ten harry fakt neni normální.. na co má asi tu hermioninu hůlku? snad mohl tu vodu vysát bo něco takovýho.. takhle ještě umrzne.. OMG

Anonymní řekl(a)...

Nemuzu se dockat, tak sem si to prelozil v prekladaci... Tato kapitola bude jeste hruba ;D...

Anonymní řekl(a)...

Je uplně super že to překládáte.... já se snad ani nedočkám na pokračování :)... fakt super, su zvědavá co se stane s Ronem jestli se k nim vrátí nebo ne :)

Anonymní řekl(a)...

Laň je Snapev patron!!!

Laň je Snapev patron!!!

Laň je Snapev patron!!!

Laň je Snapev patron!!!

Laň je Snapev patron!!!

Laň je Snapev patron!!!

Teda aspoń si to myslím... Věřím v to!!!

Anonymní řekl(a)...

Někdo tady plácal, že Hermiona má medailon v kabelce, ale je to blbost, protože poslední zmínka o něm je tady - Za půl hodiny se zabaleným stanem, Harry s medailonem a Hermiona pevně svírající zabalený batoh, se přemístili. - Pro ty co pořád vykládají, že to překladatelé nemají dávat po částech: Však to nemusíte číst. Kouknete, zjistíte že je to jen část, zavřu to a čekám dál, ne? Já jsem ráda za každej kousek.. Jsou to náhodou borci, že jim to jde tak rychle, i když pravopis nepravopis.

Anonymní řekl(a)...

Hej ale kdyz si to preberu, tak HP7 ma 36 kapitol... My uz sme davno za pulkou, a viteal maji prvni... Z toho vyplyva, ze dalsich 16 kapitol bude nejspis o necem jinek nez o premistovani se z jednoho lesa do druheho ;)

Anonymní řekl(a)...

myslim si ze z ty vody ho urcite vytahne Ron

Anonymní řekl(a)...

řekněte mi nekdo či je to patrion....jestli je to patron....prosíím, kdyžtak na icq 415212963

Anonymní řekl(a)...

...teda, nic proti, ale těsně po půlnoci jeden z vás napsal, že právě překládá 20. kapitolu, je skoro 21:00 ......

Anonymní řekl(a)...

to OMG - no že jo? Od čeho je kouzelník, určo existuje kouzlo, kterým se dá ohřát voda, nebo vyšplouchnout, nebo něco, jenže to by věděla Hermiona a ta je ve stanu...
j

Anonymní řekl(a)...

Lidi tak když se vám nelíbí že je to na části tak to nečtěte a počkejte si až bude kapitola kompletní a pak si to přečtětěte...mi co nám části nevadí bychom trpěli jak psi kdyby se dávali až celý kapitoli...¨jinak je to super,taky si myslim že ho z toho jezírka vytáhne Ron...a ta srna bych řekla že byla Snaepův patron...m přeci srnu tak to přeci nebude taková náhode nebo ne?? Co myslíte vy??

Anonymní řekl(a)...

HALOOOOO
vsimol si niekto co sa stalo ked sa HARRY priblizil k nagini z vitealom.
HARRY a ani nic na nom neni viteal lebo si inak sere do huby J.K.R.

Anonymní řekl(a)...

Hej co je to za kravinu dělit takhle ty kapitoly ? Doufam že těch další asi 13 stran nebo kolik rozdělíte po větě .. :vP Překládejte dál prosím
Kdy bude další část ?

Anonymní řekl(a)...

Haló, můžete nám prosím sdělit, kdy přidáte zbytek kapitoly? Já pořád vyhazuju přítele od počítače a už je docela nervní. Tak napiště v kolik sem mám jít :-) Díkes

Anonymní řekl(a)...

jj laň je snapeuv patron a ty ruce patří hermioně!

Anonymní řekl(a)...

Sem už psala že to bude patron a tedka ho vytáne Ron, prpotože mi ten Ron do toho zapadá :D .. sice to není stříbrnej Ron ,ale bude to na 99,9999999% Ron :) ... a pokud ne tak ne no :D

Anonymní řekl(a)...

Ježiši...ještě že jsem k tomu sedla až teď....mít na to čas přes den, tak jen sedim a mačkam F5 F5 F5 F5 F5....brrrrr děsná to představa...No zatim to zkoušim louskat v engliši a je to fakt překvapivé :-)))) ale těšim se na dodělaný překlad....přece jen je bližší košile než kabát, že? :-))) Inhibice

Anonymní řekl(a)...

Jak sem tak četla, tak jsem si myslela, že je to past a ža ho za rohem zamordujou. Nechápu, jak může být Herry tak naivní a důvěřivý. Pak jsem si myslela, že je to falešný meč a je použit jako přenášedlo. Nemám z toho dobrý pocit. Bude to něco temného, ale zase, to by ho zabili už hodněkrát. Když skočil do jezera a naivně nechal hůlku na břehu. Je fakt s podivem, že ještě žije s tímhle přístupem k nebezpečí

Anonymní řekl(a)...

Dobrý večer!Opravdu moc děkuji za překlad, ale chtěla bych se zeptat jeslti bude ještě dnes v noci pokračování kapitoli, protože nevím jestli mám jít pát či ne.Děkuji Předem za odpověď !!! :D .. a prosím odpovězte

Anonymní řekl(a)...

:D nic proti .. prekladate fakt suprove rychle jen me ste me dneska trochu nastvali :D ste to prelozili presne po tu cast po kterou sem si to prekladal ja kdyz sem to nemoh vydrzet a ten zbytek kapitoly se mi zdal uz moc tezky :D doufam ze si ten zbytek budu moct precist este dneska :)

Klazi řekl(a)...

me nikdy nevadilo cist to po kouskach, prave na opak, ale v poslednich trech mozna ctyrech, je to tak napinavi, ze uz nejsem tem cas nez sem date dalsi cast, schopen myslet ani delat COKOLIV jineho, i ted reknu, ze mi nevadi deleni na casti(dosahne se tak o mnoho vetsiho napeti), ale mohli byste napsat vzdy, kdyz rozdelite kapitolu kdy bude dalsi cast, ja u to pak sedim neustale a jen to aktualizuju az se mi z toho seka pocitac
jinak ste fakt spica ;-)

Anonymní řekl(a)...

Jo bude to Ron a vím to 100%

Lumi řekl(a)...

ježiš, já su napnutá jak kšandy...je tam strašně moc nezotpovězených otázek, tak doufám, že se to bude zachvilku nějak vyvíjet ku předu, jinak mi asi praskne hlava :-)))

Anonymní řekl(a)...

Tak a za to že to trháte takhle v tom nejnapínavějším, tak se vás pokusim nějak potrestat...zkusím to po vzoru Járy Cimrmana (tzv. metodou trestání učitele učitelem) a to teda ne tak, že si večer odepřu svůj oblíbený doutníček, ale pěkně si počkám na oficiální překlad :-))))))
Jinak moc díky za překlady....hodně se lepšíte.......

Anonymní řekl(a)...

mám jistej problém...tohle je část 2 ale kde mám najít část 1??? ta tu neni,nebo jako co?? jinak ste hrozně hodní,že se s tim pachtíte...ségra to má už dočtený v anglině,ale na to já nemám...nemůžu si s ní o tom ani popovídat,aby mi neřekla náhodou něco,co ještě nevím! je to nervák!!!!

bjanka řekl(a)...

Já si neštěžuju, že je to po kouskách, mě to bavííííííí :-)
Akorát nevím, jak dlouho to bude bavit drahého muže, když tu vytrvale sedím u pc a F5ku mám už úplně odřenou :-D
j

Anonymní řekl(a)...

Ví se kdy se tu objevi zbytek 19. kapitoli, nebo je moje klavesa F5 urcena k zahube?

Anonymní řekl(a)...

Jo ještě prosím, jestli nějak nešel označi konec 1.části atd. Pak se v tom nevyznam.. Už to tu taky někdo říkal..

Anonymní řekl(a)...

I když nemám otevřenou tuto stránku, stejně mám ruku položenou na F5.. už je to všechno automatický, stejně jako návštěvy sem...
Doufám, že pokračování bude ještě dnes...

bjanka řekl(a)...

anonymní 21:11 - to, co čteš, je první a druhá část dohromady, když se objevil první kousek, tak bylo v názvu 1. část, když fenixáci ;-) přidali, tak to změnili na 2. část

Anonymní řekl(a)...

CHacháááááááááááááá :D Diky sve nedockavosti sem si zasla koupit knizku v aj a sice sem rozumnela kazdy paty slovo, ale to me nezabranilo v tom, abych z tech par (btw. recyklovanych) listku vymackala stezejni info a vedela, jak to dopadne :p No ja byt vama, tak neusnu :D....sori...dys ja tak rada prudim xD

Tnx za prekladek
--by Tonxovice

Anonymní řekl(a)...

for:FENIX děláte to ok ale dávejte sem jen celý kapitoly ju? a nepište to pro slováky, však si můžou udělat svý stránky a k tomu to můžou číst na těch českých...to tak těžký není...čím rychleji budete překládat tím líp...když ty kapitoly budete dávat na blog celý tak nebudou lidi nadávat že to sekáte takle když je to napínavý...PS:držim palce

Anonymní řekl(a)...

Já už to nevydržím...! A to si říkám žena s důstojností. V tuto chvíli si zde ale připadám jako malá, prosící o další a další pohádku :)

Anonymní řekl(a)...

pochybuju,ze to bude smrtijed,ale pri tom ,jak se harry ponoroval do toho ledoveho jezero fakt tuhne krev v zilach...

Anonymní řekl(a)...

Konečně pochopte, že knihu si do slovenštiny překládají sami slováci, takže překládání dalších kapitol z originálu to nijak nebrzdí! Ach bože, používejte oči!

Anonymní řekl(a)...

nekdo o kousek vejs pise ze se cestování s medailonem podobá tolkienovi a pánu prstenu-je to možný ale já v tom vidím neco jinýho(vubec v celým HP 7:Zamyslete se nad tím co je voldemortovím cílem mimo zabití harryho.vzpomente si co overovala Umbridgeová u mudlovských dětí.Kdo zná trochu historii tak mi dá za pravdu ze tohle uz tu bylo a nebylo to nic hezkýho(tady bych spís hledal podobnost než u tolkiena ac jeho vliv je zde urco taky)

Anonymní řekl(a)...

To bude určitě Ron a pak spolu s Harrym zničej ten Medajlon... ale nebude to sranda a pak hermiona bude na Rona určo dosti naštvaná kde byl tak dlouho... :-D

Anonymní řekl(a)...

A proč na sebe nepoužil bublinový kouzlo, aby měl dostatek čerstvýho vzduchu? To by mu pak zůstat chvíli pod vodou nevadilo...

Anonymní řekl(a)...

Tak teď se u mně Harry projevil jako blb, bejt jim, tak bych si vzal Hermionu určitě s sebou na nějaky běh lesem po pulnoci, a pak se sliknout a nechavat hulku venku...nechapu jak mohl dojit az do 7. knihy, jinak mu ale fandim:-)

Anonymní řekl(a)...

POkud to nekdo chce slyset, tak ten kdo popadl Harryho je Ron, on se totiz vratil......

Anonymní řekl(a)...

prave mi ruply nervy, nevim, co mam delat, sem v haji, sem fakt zavisla, uz to nevydrzim :-)........je to k nevydrzeni, kroutim se tu na zidli, mackam f5 a je mi desne

Anonymní řekl(a)...

Cože vrátí se Ron? Doufám, že mu Harry rozbiju hubu a doufám, že to jak je našel nebude moc jednoduchý..

miaxs řekl(a)...

wau...nádhera....thx...=)

Anonymní řekl(a)...

anonymní 21.18 - tomu bych moc nevěřila, lidi budou nadávat pořád, vždycky si něco najdou!!

Anonymní řekl(a)...

No tak jeste doufam ze na prekladu maka vic lidi a kazdej dela jinou kapitolu, takze se tu za minutu objevi komplet 19, 20 a aspon 21. kapitola :-D No asi ne, ale dneska sem od rana precetl vsechno od prvni kapitoly, tak uz sem trochu vypadnul z tempa. :-(

Anonymní řekl(a)...

Však Hermiona z neho málem stáhla kůži... chudák Ron :D... ale vše dopadne dobře tak se nemusite bát... Medajlon v pytly... Meč na světě... Harry má novou hůlku... co víc si můžete přát... :D

Anonymní řekl(a)...

Take mi to spis nez pana prstenu pripomina Hitlera, ale nu coz, na fantazii pusobi mnoho faktoru...

plz dotaz...kolik ma ta kniha kapitol?

ete pripominka: hosi, dnes nak s prekladem pokulhavate, ale jinak bezvadny ;)

a ete jeden dotaz...Kolik vas na tom prekladu pracuje?

Boogie

Anonymní řekl(a)...

nerada dělám hnidopicha ale je to Medailon ne Medajlon jo a díky že to překládáte, jinak bych to asi nikdy nepřečetla!!!!! jste skvělý, zbožnuju tuhle stránku!!!!! pokračujte jste úžasný!!!!

Anonymní řekl(a)...

Cely tohle vyvraždování mudlů je je jak za 2. sv války... A náš slavná Voldemort se dosti podobá jednomu hodnému pánovi s knírkem....

Anonymní řekl(a)...

Zejtra jedu pryc a chci to docist!!!!!!!!!!!!!! jinak supr, diky moc

Anonymní řekl(a)...

COZE RON JA NEVIM MOZNY BY TO BYLO ALE JAK JE NASEL TAK RYCHLE?

Anonymní řekl(a)...

fakt supr jentak dál ... měl bych dotaz na nějakého fanatického fanouška Pottera: zmínila JKR povolání Harryho rodičů?

Anonymní řekl(a)...

Harry bude mít zase celou hůlku? Jak???

Anonymní řekl(a)...

Jsem na dne. :'|
Nemam chut k jidlu, nedokazu se odpoutat od compu a od ty F5ky.

Da se zazalovat fenix team kdyz na to scipnu?

Anonymní řekl(a)...

Tohle čekání je trest za všechny moje hříchy.. :o) A co se týče toho Rona.. zrovna rychle to nebylo.. pár měsíců to trvalo..;o)

Anonymní řekl(a)...

FENIX TEAM IS BEST, FENIX TEAM IS BEST, FENIX TEAM IS BEST, FENIX TEAM IS BEST, FENIX TEAM IS BEST, FENIX TEAM IS BEST, FENIX TEAM IS BEST, FENIX TEAM IS BEST, FENIX TEAM IS BEST, FENIX TEAM IS BEST, FENIX TEAM IS BEST, FENIX TEAM IS BEST, FENIX TEAM IS BEST, FENIX TEAM IS BEST, FENIX TEAM IS BEST, FENIX TEAM IS BEST, FENIX TEAM IS BEST, FENIX TEAM IS BEST, FENIX TEAM IS BEST, FENIX TEAM IS BEST, FENIX TEAM IS BEST, FENIX TEAM IS BEST, FENIX TEAM IS BEST, FENIX TEAM IS BEST, FENIX TEAM IS BEST, FENIX TEAM IS BEST, FENIX TEAM IS BEST, moc díííííííííííík za všechny překlady

Anonymní řekl(a)...

On mu Ron přinese jinou kterou ukradl nejakýmu týpkovi z gangu zlodějů... takže Harry nebude tu svojí ale jinou... ale aspoň něco...

Anonymní řekl(a)...

odpověď pro anonymní která se ptala na povolání: Ne,myslím že ne,ale zdá se mi že někdo z Jamese udělal bystrozora! Mslím že to je v Rok jako žádný jiný! Nejsem si ale jistá!

Anonymní řekl(a)...

je dobré se procitat temi clanky a sledovat jak vam dochazi trpelivost :)

Anonymní řekl(a)...

Cs. Někdo tady povídal, že má česky ten epilog??? Prosím, pošlete mi ho. Baebs@seznam.cz

Anonymní řekl(a)...

link na harryho v angličtině:
http://data.edisk.cz:8080/0/0512668af6f99ccc62d8954c810a514d/Harry_Potter_Deathly_Hallows_-complete-.pdf

Anonymní řekl(a)...

super, hlavně rychle pokračujte, chyby čte jeden z dvaceti ( soráč, ale já mám v povaze děsnou netrpělivost)

Anonymní řekl(a)...

Dááááááááááááááááálšššššššííííí čááááááást.... ne nechci na Vás spěchat :-) ale někdo mě tu bude mít na svědomí.. :-))

Anonymní řekl(a)...

James ale byl bystrozor.....

Anonymní řekl(a)...

F5 :-( F5 :-( F5 F5 :-(
F5 :-( F5 :-( F5 F5 F5 CTRL+F5 :-( SHIFT+F5 :-( F5F5F5 :-( CTRL+ALT+DEL :-O

Anonymní řekl(a)...

tady je jeden fanatickej fanousek HP: Harryho rodice zadne povolani nemeli, vzali se brzy po skole a James zdedil dost zlata na to, aby z toho mohli vyzit (a ze dlouho nezili:-( ).....to vse zdedil Harry, ma svy galeony u Gringotovejch.........a zadna knizka nerika, na co se v poslednich rocnicich budouci potterovi specializovali..........no, snad jsem trochu pomohla :-)

Anonymní řekl(a)...

ale James neměl laň tu měl jen snape pokud vím tak co se řeší? :D

Anonymní řekl(a)...

jo, kdo má ten epilog ať mi taky pls pošle na vesy.vesy@tiscali.cz

Anonymní řekl(a)...

já jsem velmi trpělivá, ale už se dvě hodiny kroutím zvědavostííííí !!

Anonymní řekl(a)...

beztak seděj někde v hospodě a pečou na slintající fanoušky hehehe

Anonymní řekl(a)...

Taky to nemůžu vydržet. Ale abych tu neseděla jen tak, začala sem číst první kapitolu ve slovenštině. Přidejte se, zaplníte čas a procvičíte slovenštinu!

Anonymní řekl(a)...

Jinak k naplnění času úplně stačí pročítat se komentáři a když dojdete na konec, aktualizovat. Píšem docela rychle, že jo

Anonymní řekl(a)...

si to radši dočti v angličtině... to ti ten čas vyplní líp

Anonymní řekl(a)...

jo a začne se mi do toho motat slovenština to raději u toho hraju traviana :D

Anonymní řekl(a)...

TREBA ROWLINGOVA NESNASI CERNOCHY ASIATY PROTO SE TO PODOBA 2SVETOVE VALCE MA RAD PROSTE BILY

bjanka řekl(a)...

dobře, tak já idu na to slovenčinu
j

Anonymní řekl(a)...

Ahojky, nemohl by mi někdo na mail napsat, jak to celé skončí, popřípadě přeložený celý epilog? Víte, já pokaždé přečtu něco jiného, tak by mě zajímalo, jak to doopravdy dopadne. Děkuji. Mail: ceana@seznam.cz

Anonymní řekl(a)...

ahoj, prosím, nemáte nějaký odkaz na HP 7 v angličtině??:-) děkuji moc:-*

«Nejstarší ‹Starší   201 – 400 z 663   Novější› Nejnovější»